Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, marulekk napisał:

Niewiem bo ja pole wydzierżawiłem to niechciala dalej już rozmawiać  

Ale sprytnie bo chciała jako tako jakiś kontakt do tego człowieka co pole ode mnie dzierżawi 

😅

Trza bylo podać numer bo mało składów nawozu jest 😅😅 i chłop nie miał by gdzie kupic

Opublikowano

Chwyt stary jak świat. Nie mają zbytu to delikatna podwyżka żeby panikę wywołać, czytaj: szybie zakupy. Jak wiemy mocznik po 1450 zł zakupiony przez importerów na dalekim wschodzie już do nas płynie. Więc w ga sraczka się zaczęła że trzeba będzie zejść z cena poniżej 2500 netto. Chwyt podobny do tego latem. ,, Chłopy kupujcie bo nawóz będzie tylko droższy i go nie będzie '' ludzie się rzucili, kredyty brali a teraz płacz. 

Kto obserwuje sytuację na rynku ten widzi że nawozy muszą iść tylko w dół 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, MalyRolnik18 napisał:

Tak czytam już kilka stron i miałem nic nie pisać ale napisze bo już mnie poruszyło. Wszystko nie na temat kilka odpowiedzi tylko w temacie nawozów!  k**wa moderator baranie jakiś gdzie pajacu jesteś że to tolerujesz?!! Jak ja raz napisałem coś nie tak to od razu ban a tu co sie dzieje!! Zrób z tym porządek w końcu a nie siedzisz jak c*pa tylko rusz mnie to zobaczymy!!!

Ale się chłopaki przestraszyli!!!

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, krzysiek277 napisał:

Panowie kolega wyżej was wzywa pomóżcie mu 

@sumek666

Oznaczenie jeszcze administratora w własnej osobie może ci pomoże 

@yacenty

Tylko kolegi nie ruszajcie bo on ma takie chody że duda już patrzy na AF czy zbierać sztab kryzysowy 

Bartka zawołaj.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, drobny napisał:

Nawozy na podwórku

saletrosan 30 2800zł

mocznik polski z inh 3100zł 

Ceny brutto

Przepłaciłeś.

Ale u nas niektórzy jeszcze mają wyższe ceny

20230215_115722.jpg

2 godziny temu, ozotek napisał:

Słyszał kto co , że na koniec tygodnia podwyżka polskiego mocznika ? 

Chyba na odwrót 🤔

Opublikowano

ale jak to tak magicznie toć w sprzedaży nie drożeje na składach bo kupili taniej więc cena bez zmian, a czekaj to działa tylko gdy kupili drożej a cena spada to taniej nie sprzedają xD

Opublikowano
4 godziny temu, Lukasz21_Lubelskie napisał:

@mds212 Gdzie taka oferta? 

Północ Wielkopolski oferta na saletrę z Kazachstanu wygląda ok, bo już dzisiaj dotarł może zrobię badania na zawartość azotu czy się zgadza

Opublikowano

wielkopolska małe składy istotnie obnizyły ceny np. saletra 3150 brutto ale oni kupuja i sprzedają nawozy na bierzącą i często ich nie mają. Natomiast duże składy lecą w kulki. Pojachałem do dużego składu plac nawozami zawalony po dach, patrze na ceny było 4070  teraz.......... 3680 zł!!???? Na moje pytanie dlaczego tak drogo??. Odpowiedz my nie bedziemy dokładać kupilismy po 3700-3800 zł  i poniżej zakupu nie sprzedamy firma nie może być stratna. Jak sprzedamy te to nową dostawe obnizymy.  a zbliża się sezon i rolnicy i tak i tak je kupią za tą stawkę co teraz mamy.
A jak jest u was i z ceną i podejsciem składów do obnizek cen???

Nie mój post jak by co z grupy fb wziąłem ale widać jak niektórzy chca zarobić 

Opublikowano

wolny rynek sprzedawca ma prawo. a czy znajdą się chętni na zakup po tej cenie to już inna sprawa. ja też mogę sobie pszenice wystawić na Olx po 2000 a czy ktoś kupi to wątpię.

Opublikowano

to niech trzymają tak dalej to z dużego skupu staną się małym a te małe urosną w siłę 

jaki to dziwny świat skup nie może być stratny rolnik może a z kogo te skupy żyją wku.....ia mnie to podejście to oni żyją dzięki rolnikom

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mds212 napisał:

wolny rynek sprzedawca ma prawo. a czy znajdą się chętni na zakup po tej cenie to już inna sprawa. ja też mogę sobie pszenice wystawić na Olx po 2000 a czy ktoś kupi to wątpię.

Zdziwisz się ale ludzie kupią. U mnie to kilkuhektarowcy albo rolnicy starego typu. On z internetu nie korzysta, kupuje u "Bogdana" bo to dobry chłop, nie oszuka i biere mocznik za 3800.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Zdziwisz się ale ludzie kupią. U mnie to kilkuhektarowcy albo rolnicy starego typu. On z internetu nie korzysta, kupuje u "Bogdana" bo to dobry chłop, nie oszuka i biere mocznik za 3800.

Pewnie i tak alke i tak lepiej wyjdzie od tych co kupili na jesieni.

Jezeli cena rynkowa pszenicy to 1200-1300 a od emnie brali by takie Boguski po 2000 to tez bym nie upyszczal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v