Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Grupa Azoty to jakaś kpina! Ludzie ponieśli mega straty gdzie przez zakłamanie polityków i zastraszenie (brakiem nawozu) zostali wprowadzeni w błąd...  monopolista zasrany...( A chwalą sie zyskami ogromnymi)  jak ten rząd pisowski daje nawozy w depozyt a ceny nie zna.... Lichwa , okradanie, grabież złodziejstwo takie słowa mi sie nasuwają w pierwszej chwili; kupując paliwo na stacji benzynowej wiemy ile zapłacimy bo cena jest na instrybutorze... !!!! Cygany kiedyś też wozili piły Steel pisało na nich , jeden zapłacił 500zł a ktoś inny 100zł ...  jeden i drugi kupił złom, Szczytem bezczelności można nazwać obecną sytuację, to tak jakby ktoś kupił ode mnie kurę ale ja mu ceny nie podałem za tydzień przychodzę a moja kura zniosła 7 jaj i dawaj panie za kurę i za 7 jaj bo to moje przecież do tej pory było....

Edytowane przez MarekUA
  • Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

W lutym nie będzie takiej temperatury żeby było można siać

U mnie jak by się temperatura pokryła z tym wykresem, to w przyszłą sobotę można na legalny wyjezdżać z azotem

IMG_20230210_192445.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, miwigos napisał:

Nie jestem pewien czy z tego wyjdzie średnia 3 stopnie

To nie wiem jak ty patrzysz że średniej dobowej 3 st  nie widzisz . Poniedziałek noc  2 , dzień  7, średnia =4,5 , wtorek noc  0 , dzień  6 , średnia =3, środa noc  0 , dzień   7 , średnia=3,5 , czwartek noc  2 , dzień   11, średnia-  6,5 st , piątek , noc  1 , dzień  7 , średnia 4stopnie , . Gdzie ty tu nie widzisz średniej 3 stopni ?

Opublikowano

Nie sądze żeby liczyli noc/ dzień po 12 godzin , bo te wyższe temp. bedą po może 4-5 godzin,za tydzień się przkonasz

Opublikowano
2 godziny temu, paprykarz123456789 napisał:

Saletra 3300 u mnie. Jest strona jakas gdzie można zobaczycpotencjalne dofinansowania bo myślę że z hodowli bydła i ponad 10 ha to dalej będę jeździł starym autem

Że też Tobie się nie nudzi. Napstrykaj dzieciuków to na pisowską dotację 500+ się Załapiesz

• Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, MarekUA napisał:

Grupa Azoty to jakaś kpina! Ludzie ponieśli mega straty gdzie przez zakłamanie polityków i zastraszenie (brakiem nawozu) zostali wprowadzeni w błąd...  monopolista zasrany...( A chwalą sie zyskami ogromnymi)  jak ten rząd pisowski daje nawozy w depozyt a ceny nie zna.... Lichwa , okradanie, grabież złodziejstwo takie słowa mi sie nasuwają w pierwszej chwili; kupując paliwo na stacji benzynowej wiemy ile zapłacimy bo cena jest na instrybutorze... !!!! Cygany kiedyś też wozili piły Steel pisało na nich , jeden zapłacił 500zł a ktoś inny 100zł ...  jeden i drugi kupił złom, Szczytem bezczelności można nazwać obecną sytuację, to tak jakby ktoś kupił ode mnie kurę ale ja mu ceny nie podałem za tydzień przychodzę a moja kura zniosła 7 jaj i dawaj panie za kurę i za 7 jaj bo to moje przecież do tej pory było....

Kiedy kupiłeś i po ile?

Opublikowano

Nie kupiłem ani grama bo dla mnie przelicznik 1,3tony pszenicy do tony nawozu rsmu czy saletry to jest maks co mogę dać kwota nadto tego skazuje uprawę na nierentowną. Ale pszenicy też nie sprzedałem wiec raczej będę miał w plecy.. Osobiście uważam że zboża nie ma i cały czas jest gra na zniżki aby wydusić od rolników co się da. Zobaczymy czym nas spekulanci w tym roku zaskoczą..

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Przecie po niedzieli w dzień +8 a miejscami do +10 w nocy do -3 to siać pozwolą szybko .

Galan no ja mam nadzieję, że zima w zamojskim będzie trzymać do połowy marca bo czekam na tani mocznik :D

• Like 1
Opublikowano

Ja to nie rozumiem kto wam wszystkim bronił sprzedać zboże po te 1500 jak była pszenica? Co jeszcze za mało było? Miejcie wszyscy do siebie pretensje że nie znacie umiaru i zamiast łyżką się najeść to od razu całą chochlą a najlepiej wiadrem. Już nie mogę słuchać tych żali, jak nie forum to youtube każdy aby płacze jakie to wszystko złe. A to forum nie służby do tego typu wyżalania się tylko to przedstawiania aktualnych cen nawozów w danym regionie. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, darekchmiel1991 napisał:

Ja to nie rozumiem kto wam wszystkim bronił sprzedać zboże po te 1500 jak była pszenica? Co jeszcze za mało było? Miejcie wszyscy do siebie pretensje że nie znacie umiaru i zamiast łyżką się najeść to od razu całą chochlą a najlepiej wiadrem. Już nie mogę słuchać tych żali, jak nie forum to youtube każdy aby płacze jakie to wszystko złe. A to forum nie służby do tego typu wyżalania się tylko to przedstawiania aktualnych cen nawozów w danym regionie. 

To o nawozach cena a nie o pszenicy. Tu się narzeka na monopol GA i ich łupienie rolników :D

• Haha 3
Opublikowano

Czy ja wiem czy takie łupienie.... Nie to żebym bronił GA ale każdy rolnik to bizmesmen i musi podejmować decyzje. Ja jestem tego zdania że ci którzy kupili drogo nawozy to po prostu było ich na to stać, skoro kupili to mieli kasę. A teraz żal tyłek ściska bo sporo tańsze ALE jakby dalej drożały i np teraz by były po 7tys i wielu rolników by nic nie kupiło i plony miały by kiepskie to ci wszyscy nic by nie powiedzieli na to tylko cieszyli by się że tak udało się. Po prostu trzeba umieć ponosić porażki i nie użalać się tylko brnąć do przodu. Tyle w temacie.  

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, melon10641 napisał:

Galan no ja mam nadzieję, że zima w zamojskim będzie trzymać do połowy marca bo czekam na tani mocznik :D

Do kiedy do 10 marca to ja myślę 2 dawkę sypać saletry .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, darekchmiel1991 napisał:

Czy ja wiem czy takie łupienie.... Nie to żebym bronił GA ale każdy rolnik to bizmesmen i musi podejmować decyzje. Ja jestem tego zdania że ci którzy kupili drogo nawozy to po prostu było ich na to stać, skoro kupili to mieli kasę. A teraz żal tyłek ściska bo sporo tańsze ALE jakby dalej drożały i np teraz by były po 7tys i wielu rolników by nic nie kupiło i plony miały by kiepskie to ci wszyscy nic by nie powiedzieli na to tylko cieszyli by się że tak udało się. Po prostu trzeba umieć ponosić porażki i nie użalać się tylko brnąć do przodu. Tyle w temacie.  

Nie masz racji z tym że nic by nie powiedzieli. Od rana do wieczora by na forum sie mądrzyli i śmiali z tych co nie kupili. 

Sam bym tak zrobił 😂😂

Opublikowano

A to to na pewno ale nawozem by się nie podzielili. 

Lubelskie karolin 3150 brutto mocznik polski 

Import troszkę tańszy ale nie pamiętam ile 😋

Jeszcze aby taka moja myśl, ja mam tylko nadzieję że państwo w końcu skończy rozdawać tą kasę...  Ale to pewnie się stanie dopiero po wyborach.... 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MarekUA napisał:

Osobiście uważam że zboża nie ma i cały czas jest gra na zniżki aby wydusić od rolników co się da. Zobaczymy czym nas spekulanci w tym roku zaskoczą..

U mnie na wiosce  paszarnia Sano zawiesiło skup, pszenicy,żyta,owsa i kukurydzy, drugi oddział nic nie skupuje , pasze cały czas robią więc towar mają tylko pytanie skąd 😁 pszenica w żniwa będzie jeszcze tańsza niż teraz.

Opublikowano
1 minutę temu, farmerss34 napisał:

jak jeden z drugim pokupowali  po podwyżkach i drogi ciągnik  , to nie płaczą , jeszcze się chwalą fotkami  filmy tworzą 

Ale płaczą że kredyty mają, ale skoro nie było stać kupić za gotówkę to nie trzeba było kupować proste ale jeśli chciało się mieć wygodę albo lepszy od sąsiada to teraz pozostało tylko płakać, narzekać po internetach 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v