Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Tigon napisał:

Niech ten Niemiec nas już przejmie to może chociaż jakiś porządek zaprowadzą 

Jak można tak napisać?

Opublikowano

Panowie dajcie chłopu już spokój. Dawali kasę to brał, miał okazję zarobić na nawozach to zarobił a teraz trzeba do każdej sprzedanej tony nawozu dołożyć to płacze. Normalne ludzkie odruchy.

U mnie w okolicy na składzie robili tak samo, jak drożało to "sprzedane wszystko", teraz w styczniu jak byłem to właściciel składu z drugiego końca placu do mnie leciał rękę podać bo myślał, że kilka ton nawozu od niego wezmę a tu zdziwienie bo nawet worka 30kg nie chciałem.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
44 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

ze względu na historię i przelaną krew nie wypada tak pisać

U nas Niemcy nie "przelewały" krwi, bo do swoich nie strzelali.

Opublikowano
42 minuty temu, galan99 napisał:

Zastanów się co napisał ?.

Nigdy szkopa i Rusa przenigdy gnać i lać .

Punkty skupu te same co dziś , sprzedają ludziom , ograbili  w biały dzień Rolnika sami swoi i swego rabuje .

Pod rządami Niemca, Górny Śląsk "kwitł". Za Polski - od prawie 80 ciu lat marnieje. Tyle nam po tej twojej wychwalanej Polsce 😡

Opublikowano

17 minut temu, paktofonikas1987 napisał:

Przecież ten nip to firma transrol ale nie z Podlasia tylko z Leszna - handluje zbożem o ile dobrze kojarzę. Sprawdźcie sobie po nipie z tej tabeli.

ch*j tam wyrok wykonany, żenada 

Opublikowano
2 minuty temu, boogie7 napisał:

Pod rządami Niemca, Górny Śląsk "kwitł". Za Polski - od prawie 80 ciu lat marnieje. Tyle nam po tej twojej wychwalanej Polsce 😡

Ok skoro takie słowa padają w Polsce , nie ma co wojna wisi w Powietrzu , świat dostaje głupawki .

• Like 2
Opublikowano

Pamięć o ofiarach drugiej wojny jak najbardziej ale prawdę napisał, tam gdzie był niemiec gospodarka chodziła jak zegarek a przyszli polacy i wszystko rozpieprzyli.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
jajonasz napisał:

17 minut temu, paktofonikas1987 napisał:

Przecież ten nip to firma transrol ale nie z Podlasia tylko z Leszna - handluje zbożem o ile dobrze kojarzę. Sprawdźcie sobie po nipie z tej tabeli.

ch*j tam wyrok wykonany, żenada 

Z ciekawosci sprawdziłem jego najbliższych konkurentów z branzy i okolicy to już jest ciekawie : Rol pol 3,5 banki, Ziempol 1,8 banki

Opublikowano
mikad napisał:

Pamięć o ofiarach drugiej wojny jak najbardziej ale prawdę napisał, tam gdzie był niemiec gospodarka chodziła jak zegarek a przyszli polacy i wszystko rozpieprzyli.

no najbardziej kwitły obozy koncentracyjne i przymusowe roboty

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacu napisał:

Ty mniej trochę  szacunku gówniarzu ja mam ponad 40lat a ten mnie od dzieciaków wyzywa, sam nim jesteś widać poziom inteligencji równa się zero.

Tym bardziej powinneś wiedzić że dopuszczenia siania azotu w lutym jak są warunki powinno być legalne, nie pogrązaj się

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, paktofonikas1987 napisał:

Z ciekawosci sprawdziłem jego najbliższych konkurentów z branzy i okolicy to już jest ciekawie : Rol pol 3,5 banki, Ziempol 1,8 banki

A sam wziął ponad 70k więc mało jak na taką firmę , np sako z mojej okolicy ponad 2mln 600k 

Edytowane przez jajonasz
Opublikowano

Banda gówniarzy, ciekawe jakby Niemcy gospodarzyli na zgliszczach bez planu Marshalla pod ruskim butem z wymordowana inteligencja po latach zaborów... Nie znasz histori jeden z drugim to się nie wypowiadaj Polacy też potrafili gospodarzyć.

• Like 11
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

I tak rolnicy kupili nawozy i tak. Może z 20% mniej a kase dostali potężną bo liczona od obrotu. Do tego pokupywali nawozy po 1,5 tys a sprzedawali po 4,5. Jak w rolnictwie może być dobrze jak każdy dyma rolnika. U mnie do tego handlujący nawozami sami mają w ciul hektarów.

Nic się nie zmieni, jedynie jak by wszyscy zaprzestali kupowania powiedzmy przez rok i puścili w ekologię pola a handlowcy zanotowali 0 zyski może przejżeli by na oczy i zrozumieli kto ich utrzuje.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano

A tak wracając  do cen nawozów.  Dotarły  do mnie plotki ze w związku  z tym ze kilka państw  domaga sie zlagodzenia embarga na nawozy z Rus i BY pod płaszczykiem  kryzysu żywnościowego w afryce , następują  korekty cen NPK i potasu. Czyżby  sprzedawcy nie chcieli zostać  z drogimi nawozami na placu jak z azotami?

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v