Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, seba836 napisał:

Panowie saletra po 2.900 + VAT brać czy czekać ?

patrząc na to jakie ceny były do tej pory to masz super okazje bo mało kto ma kupiony nawóz po takiej cenie ale jeśli magazyny są wypełnione to jeszcze trochę może stanieć choć ja już nie liczę na to  że  do kwietnia agrochem obniży cennik prędzej cos z importu będzie taniej 

• Like 1
Opublikowano

w styczniu rozmawiałem z handlowcem na temat mocznika (proponował mi 3500 za tone ) ja powiedziałem że jak bedzie z dwójka z przodu to kupię ,powiedział ze pomażyć zawsze można .Dziś dzwoni i mówi że ma po  2950 mocznik ile zamawiam ? Powiedziałem że teraz to czekam na jedynke z przodu !

Słyszałem  że mocznika jest teraz tyle w Polsce że na dwa sezony wystarczy ,a podobno ten z kazachstanu jest bez substancji antyzbryleniowych i ma przydatność 6 miesięcy od daty produkcji Potem podobno będzie sie brylił to nie jeden co sie obkupił może uciekać z tym towarem zadawalając się niższą marżą 

• Like 2
  • Thanks 3
Opublikowano
2 godziny temu, Tuńczyk napisał:

Mnie zastanawia co wpłynęło na to że mocznik jest tańszy od saletry przecież biorąc pod uwagę ilość N powinno być odwrotnie i tak zawsze było 

saletra wybuchowa i nie spływa do polski z całego świata ,a mocznika podobno mamy już na dwa sezony w Polsce

• Thanks 2
Opublikowano
58 minut temu, misio3p napisał:

Poza strefę korzeniową? 

Przy tych cenach miałem plan dokupić mocznika zamiast saletry, tak by nawożenie azotowe wyglądało mniej więcej tak:

Start wegetacji 34N (saletra), w przeciągu kilku dni 46N (mocznik) i około pierwszego kolanka 40N znowu w postaci saletry. 

A teraz to sam nie wiem:ph34r:

Jak dalej będzie taka różnica między mocznikiem, a saletrą to lecę wszystko w jednej dawce mocznikiem. Zboża mam rozkrzewione, nie mam potrzeby rozkrzewiania. Do zasiana mam jeszcze 1,5ha jarki (chyba pszenica)- też polecę wszystko przedsiewnie mocznikiem.

Opublikowano
59 minut temu, Pcheella napisał:

Bardzo dobrze planujesz i dużo zaoszczędzisz też tak będę robił start saletra jakieś 150/250 kg (w zależności od rozwoju roślin) i jak skończę sypać od razu jadę z mocznikiem 150-200kg max 

Tego samego dnia jedziesz z mocznikiem? Stosowałeś już tak wcześniej? Jak efekty? 

Opublikowano
Uszek1988 napisał:

rolnik039 napisał:

43 minuty temu, andrzej1988 napisał:

ja potrzebuję jeszcze jakiegoś NPKa ale czekam do ostatniej chwili może coś stanieje. Drogo kupiłem rsm ale był jeszcze droższy więc może NPKa uda się kupić taniej.

Lepiej już te NP kupić tarnogram czy tam co niż dawac te 5000 za polifoske 

to już wolę dac 100kg polifoski niż 300 tarnogram

Zgadza się. Lepiej rzucić te 100 kg polifoski niż 300 kg tarnogranu. Całkiem inna przyswajalność i zawartosc składników.

Opublikowano

Przy całym aucie idzie taniej kupić średnio 60-70zl na tonie od cennika agrochemu, zobaczymy co dalej jeszcze chwilę poczekamy 

Węgry też podobno mówią że puszcza do nas tańsze nawozy bo GA im wbiła się w rynek kiedy pik gazowy i trochę im narobili zamieszania

Opublikowano
22 minuty temu, androproteam napisał:

Tego samego dnia jedziesz z mocznikiem? Stosowałeś już tak wcześniej? Jak efekty? 

To tak jakbyś zastosował RSM. Więc co ma się nie udać.

Opublikowano
15 minut temu, MatiRol92 napisał:

RSM 28+5  2240netto

u kogo taka cena?

13 minut temu, Rokas napisał:

RSM 32 2400

RSM S 2060

Wielkopolska

gdzie dokładnie taka cena ?

Opublikowano
1 godzinę temu, androproteam napisał:

Pewnie takie same jak przy stosowaniu RSm czylio podajesz jednorazowo 3 rodzaje azotu kazdy dzialajacy w innym terminie. Wiec opcja idealna.

Ja daje 2x RSM wiec to tak jakby podac 6x dawek nawozu w odstepie czasu

Opublikowano

Nawozy potaniały, a ruchu ni ma 🤔  Od dawien dawna jest oczywiste że popytu nie napędza spadek ceny, ale jej wzrost 😎  Za dwa tygodnie cena spekulacyjnie wzrośnie o 3 stówy na tonie, to chłopy rzucą się jak szczerbaty na suchary. 

Opublikowano

Dziś telefon od Osadkowski-Cebulski, że mają ofertę na wzięcie nawozu na tzw. "magazyn". I to już od 6 ton można magazynować. Jeśli płatność w ciągu 14 dni to 20 zł taniej od cennika Agrochemu. Jeśli wykup na wiosnę zmagazynowanego nawozu to wykup po cenie dnia.

Nigdy O-C nie oferował nawozu na "magazyn", a w dodatku już od 6 ton można się w to bawić. Ciekawe dlaczego nagle, po takim drastycznym spadku cen nawozów wprowadzili taką ofertę?   

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v