Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 20.01.2023 o 13:57, tommy66692 napisał:

Miejmy nadzieję że na Lubelszczyźnie nie będzie potrzebne wyjeżdżać wcześniej jak w marcu z azotem, idealnie by było w połowie marca 

no a niektórzy marzą wyjeżdzac z nawozem 1 lutego jak łunia pozwoli

Dnia 20.01.2023 o 13:57, tommy66692 napisał:

Miejmy nadzieję że na Lubelszczyźnie nie będzie potrzebne wyjeżdżać wcześniej jak w marcu z azotem, idealnie by było w połowie marca 

Opublikowano
10 minut temu, Bercik92 napisał:

ładna cena ja ostatnio pytałem się o import to po 4 tyś...

Mam kawałek żyta które nie za specialnie dobrze wygląda i chciałbym teraz pod koniec zimy/wczesną wiosną dać na to troche PK warto?

Potas podziała,  fosfor zostanie pod następną uprawę 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szzone napisał:

U nas dystrybutoży grupy azoty chcą wciskać na siłę rsm w depozyt. Ceny nie chcą podać tylko bież będzie dobra cena😀. Niech się bujają w tym roku frajerów już nie znajdą. W tym roku będzie mocznik z importu ale nie kupię wcześniej jak koniec lutego i chyba w kilku partiach do maja😉

Niestety ale dystrybutor nie zna ceny... Towar bierze w komis/przechowanie i nie można tego ruszyć. Za jakiś czas dostanie na to cenę i klient decyduje czy chce to kupić czy nie, zawsze możesz wziąć i jak ci cena nie będzie pasować to nie wykupujesz i niech się ga z tym buja

Edytowane przez ozotek
Opublikowano

Ciekawe czy Agrochem wystawi nowe cenniki na nawozy?? Bo juz miesiac minął  jest od poprzedniego cennika. Minister rolnictwa obiecał jakis mechanizm pomocowy po 15 stycznia, teraz jakoś nikt o nim nie mówi?

Opublikowano
3 minuty temu, jacu napisał:

1 lutego na pewno nie wyjadą, jak przegłosują w parlamencie to jeszcze musi minąć 14 dni żeby się uprawomocniło 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, ozotek napisał:

Niestety ale dystrybutor nie zna ceny... Towar bierze w komis/przechowanie i nie można tego ruszyć. Za jakiś czas dostanie na to cenę i klient decyduje czy chce to kupić czy nie, zawsze możesz wziąć i jak ci cena nie będzie pasować to nie wykupujesz i niech się ga z tym buja

No tak tylko jak Ci przywiozą i wleją do zbiornika to co będziesz im odwoził? Wystawią Ci taką fakturę jaka im będzie pasować. Ja już wziołem kiedyś polifoskę w depozyt z gwarancją najniższej ceny w czerwcu i wystawili fakturę 1680zł a na jesień było 1480zł. Ostatni raz mnie zrobili.

Opublikowano
34 minuty temu, Marl napisał:

Ciekawe czy Agrochem wystawi nowe cenniki na nawozy?? Bo juz miesiac minął  jest od poprzedniego cennika. Minister rolnictwa obiecał jakis mechanizm pomocowy po 15 stycznia, teraz jakoś nikt o nim nie mówi?

Kowalczyk mówił o dopłacie ale tym razem dla producenta nawozu. Wspomniał o tym na spotkaniu w Wilkowie. 

Komis jest dla dystrybutorów nawozu. Ty płacisz w cenie w dniu fakturowania. 

Opublikowano
2 minuty temu, Markat napisał:

Kowalczyk mówił o dopłacie ale tym razem dla producenta nawozu. Wspomniał o tym na spotkaniu w Wilkowie. 

Wyprowadzenie państwowej kasy do państwowej spółki hmmmm ciekawe jaki tu mają interes a gaz na kwiecień po 60 Euro to taniej jak ponad pół roku przed wojną 

Opublikowano

U mnie na moich egipskich ziemiach ile by nie spadło na drugi Max trzeci dzień wjezdzam bez problemu i ja jestem za jak najwczesniejszym podaniem azotu A nie jak rok temu że nawoz posiany 1 marca leżał do połowy miesiąca bo było brak opadów.

Opublikowano
3 minuty temu, Cezar81 napisał:

Wyprowadzenie państwowej kasy do państwowej spółki hmmmm ciekawe jaki tu mają interes a gaz na kwiecień po 60 Euro to taniej jak ponad pół roku przed wojną 

Pewnie żeby taniej wysłać na Ukrainę.

Opublikowano

w tym roku będzie bardzo dużo opadów w marcu więc całkiem odwrotnie jak rok temu, tak wiec będzie bardzo ciężko w marcu w pole wjechać 

5 minut temu, Uszek1988 napisał:

U mnie na moich egipskich ziemiach ile by nie spadło na drugi Max trzeci dzień wjezdzam bez problemu i ja jestem za jak najwczesniejszym podaniem azotu A nie jak rok temu że nawoz posiany 1 marca leżał do połowy miesiąca bo było brak opadów.

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, tommy66692 napisał:

Dokładnie i bardzo dobrze 

popieram bo nie którzy to by już w tym roku 15 stycznia wyjechali gdyby nie zakaz to kto pierwszy byle zdążyc przed sąsiadem

• Like 1
Opublikowano
jan88 napisał:

w tym roku będzie bardzo dużo opadów w marcu więc całkiem odwrotnie jak rok temu, tak wiec będzie bardzo ciężko w marcu w pole wjechać 

5 minut temu, Uszek1988 napisał:

ma ten moment to wróżenie z fusów z pogodą tak daleko ale trzymam kciuki oby się sprawdziło kolego:) na 7-10 dni do przodu wierzę w pogodę więcej nie ma sensu.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jan88 napisał:

A w maju i czerwcu też będzie dużo opadów? 😁

• Like 2
Opublikowano
38 minut temu, krilan06 napisał:

A w maju i czerwcu też będzie dużo opadów? 😁

jeszcze nie ma prognozy na maj i czerwiec za to w kwietniu ma być bardzo ciepło 

Opublikowano

też słyszałem w prognozach że marzec ma być bardzo deszczowy nie taki jak w ubiegłych latach, za to kwiecień bardziej suchy i ciepły także panowie jeszcze 2 miesiące nikt pola nie ruszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v