Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hardkor113 napisał:

Pewnie że brać. Jak uczciwy nie bedzie robił problemu.

A jak z płatnością u niego bo słyszałem że coś się ociąga a i ostatnio na fakturach wydłużył termin płatności do 45 dni.

Mówię o tym Kowalczyku co na Klinach ma główną siedzibe 

kolega sprzedawał coś w tym tygodniu to też mówił o 45 dniach, popytam go ile czasu faktycznie minęło od transakcji od przelewu.

@slavik80 co Cie tak zmieszało ?? ;) Pa tera 

Resized_20230110_082941.jpeg

Edytowane przez Shaun
Opublikowano

mnie ceny nawozów nie dotyczą bo zawsze kupuję za tą samą kwotę 😅 a tak serio mówiąc to w tamtym roku kupiłem nawóz za taką samą kwotę jaką zapłaciłem 2 lata temu oczywiście nawozu było mniej i tak samo robi większość każdy coś tam kupi ale zamiast sypać 300 kilo posypie 100 a za nawozy zapłaci tyle samo co w poprzednich latach . lepsze te 100 kilo niż nie sypać nic

• Like 2
Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

no ze wsi jezdem i sie nie znam. temu pytam.

chociaż raz się z Tobą zgodzę ;)

Pafnucy12 napisał:

oki. tylko po co mi faktura??

Jak samochód kupujesz to też bez dowodu i umowy żeby taniej było ?

Opublikowano

Napisałem że ten sam zzz i bzzzy. Czytaj, a nie na siłę dokuczyć chcesz 

Opublikowano (edytowane)

Rozmowa z Tobą to porażka.

Jak wezmę ten sam nawóz z fakturą to już będzie dobry?

No to wezmę. Narka😄

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a chcesz kupić paliwo ? Podobno często jeżdżą i sprzedają po 3 zł.bo z budowy zostało. Podobno tylko głupi by nie kupił 😂Tutaj masz cymbałku bardzo podobna sprawę. Jak tak bardzo nie chcesz płacić vatu to może warto zastanowić się nad przejściem z rr n VAT i już byś nie miał takich dylematów 😂

Opublikowano

Sam cymbalek żeś, bo czytać nie potrafisz. 

Jeszcze raz.  ten sam nawóz....

Opublikowano (edytowane)

Matko jaki ty tempy....🤦‍♂️ 

Na siłę próbujesz wmowicjakies niestworzone historie by zabłysnąć.

Może posyp się brokatem.😄

Zwykły skład z nawozami 

Ten sam nawóz za różna cenę. Tak ciężko to pojąć? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Chyba tępy? No dobra. Masz rację. Ten nawóz bez vatu to strzał w dziesiątkę. Po prostu Ci zazdroszczę, że masz możliwość kupienia niewiadomego pochodzenia nawozu w cenie paru złotych mniej. Swoją drogą ktoś tu kiedyś wrzucał że można było na olxkupić bigbagi czy też worki bodajże na saletrzak. Oryginalne z GA.

a Tobie ciężko pojąć że to nie jest normalne ?

i co przede wszystkim sprzedawca odpowiedział na pytanie czemu bez faktury ?

Opublikowano

Ja oczywiście kupię z fakturą, bo nie wiem nic o takich składach, a moje rozważania były czysto hipotetyczne, by sobie tylko porozmawiać. Paaaaa...

Opublikowano

Jakby nie wymysły ministra to zdecydowana większość ryczałtowców by miała faktury w pompie. Gdyby mi takie coś zaproponował sprzedawca to też bym się grubo zastanowił. Ale po zeszłorocznych ekscesach w ARiMR nie wiedziałbym czy brać czy nie. A dla ryczałtowców ten papierek wart sporo można sobie w wychodku powiesić 😁.

Opublikowano

Żeby przedsiębiorca oryginalny nawóz sprzedał bez vatu to musiałby go przed 1 stycznia wyfakturować by teraz szukać klienta który chce bez vat.

Mało prawdopodobne by tak było.

Za duże ryzyko dziś żeby za 300zł na tonie vatu przedsiębiorca ryzykował spotkanie z US i prokuratorem.

Worki z olx ja wklejałem i to chyba na polifoskę.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Matko jaki ty tempy....🤦‍♂️ 

Na siłę próbujesz wmowicjakies niestworzone historie by zabłysnąć.

Może posyp się brokatem.😄

Zwykły skład z nawozami 

Ten sam nawóz za różna cenę. Tak ciężko to pojąć? 

Jak Ci faktura nie potrzebna to bierz bez. 

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Ja oczywiście kupię z fakturą, bo nie wiem nic o takich składach, a moje rozważania były czysto hipotetyczne, by sobie tylko porozmawiać. Paaaaa...

Zrobisz jak zechcesz, ale faktury mogą być bardzo przydatne. To jest rok wyborczy, a nastroje już są sondowane. https://biznes.interia.pl/rolnictwo/news-zle-wiesci-dla-rolnikow-ceny-nawozow-nie-spadna-w-najblizszy,nId,6516292

Opublikowano (edytowane)

To możesz już przestać myśleć o tańszych nawozach, bo właśnie tak będzie że firmy nawozowe dostaną wielomilionowe dotacje a cena nawozów nie spadnie bo gaz 5 dolarów pójdzie do góry. Orlen czy azoty są głównymi dostawcami kasy do budżetu i nie ma co liczyć na obniżki. Trzeba czekać tylko na podwyżki. Jak Orlen czy azoty opuściliby swoje marze do normalnych poziomów to nawozy czy paliwa były by najtańsze w całej Europie. Ale zaraz by je nam zachód szybko wykupił. Tak przynajmniej twierdzi obajtek 

Edytowane przez krzychu121
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Żeby przedsiębiorca oryginalny nawóz sprzedał bez vatu to musiałby go przed 1 stycznia wyfakturować by teraz szukać klienta który chce bez vat.

Mało prawdopodobne by tak było.

Za duże ryzyko dziś żeby za 300zł na tonie vatu przedsiębiorca ryzykował spotkanie z US i prokuratorem.

Worki z olx ja wklejałem i to chyba na polifoskę.

faktura poszła na dopłate do nawozu i nie o 300 chodzi a o 2300

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v