Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak dokładnie kolego, oni tam siedzą i w ogóle połowę nie kontaktują, kiedyś zablokowałem sobie konto do wniosku dopłat obszarowych, I musiałem się udać do agencji żeby mi podali sumę ostatniego przelewu za rok poprzedzający, to patrzyli na mnie jak na debila, że oni takich danych nie mają, jak pokazałem na telefonie co mi pokazuje storna co potrzebuje to jednak nie było żadnego problemu żeby mi podać tą kwotę do odblokowania konta, I jednak się dało a mało co wygnali by mnie z agencji że wymyślam sobie głupoty a oni takich danych nie posiadają

Opublikowano

ja tez bym sie "zdziwil "gdy ktos z czyms takim przyjechal do agencji a nie w banku sprawdzil.

ubojnie sprzedaja poltusze po 16 zl, za chwile cena ma dojsc do 20 zl kg.

Opublikowano

Może I bym jechał do banku, ale miałem napisane jak byk żeby udać się do agencji, I co to był za problem dla agencji, jak pokazałem co wybija na telefonie to klikła moje dane i kwota wyskoczyła, może 20sekund jej to zajęło, cała filozofia 

W radiu mówili że mięso ma być najbardziej drogie na Wielkanoc 

Opublikowano
5 godzin temu, mesi napisał:

Dostał już ktoś z Was decyzję ale kasę, do prosiąt?

Mają czas do 45 dni od daty złożenia wniosku

12 godzin temu, krzysiek277 napisał:

@Pafnucy12 jakieś 30/40dni temu

Mi to trochę  nie pasuje, ale to nie moje słowa tylko urzędasów 

Obecnie wszystko w łapkach ma Inspekcja[musisz zgłosić ubój na 48 h przed, gość od uboju musi posiadać aktualne przeszkolenie ,zarejestrowany w powiecie], spróbuj zgłosić ubój do Agencji nie informując Inspekcji,w jaki sposób zrobisz badanie mięsa [oficjalnie] skoro ten fakt trzeba zgłaszać do Inspekcji od 01.01.2023, jeżeli nie zgłosisz przy dobrych wiatrach masz 500zł, jak trafisz na zajoba to sprawa kierowana do sądu i tam powyżej wcześniejszej sumy

• Like 1
Opublikowano

@ws71 Mi to od początku nie pasowało żeby bez weterynarii się obyło

Mówisz że 45dni od wniosku to w moim przypadku zostało im jeszcze 6dni czasu, a sprawdzałem na epue to status "Wysłany" czyli nikt to jeszcze nie odtworzył bo musiał by być w "obsłudze"

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, bandzior11 napisał:

Tak bardzo dobrze o czy wy mówicie dziś już w sklepach drogo i towar nie idzie to co jak zaczną po wsiach kupować to zastanówcie się gdzie sprzedamy swoje tuczniki. Taka prawda że to nic dobrego nas będą co chwile kontrolować a ktoś sobie będzie np 30 trzymał przecież oni się nie po łapią ciekawe jak będzie z rejestracja takiej hodowli na własny użytek 

Te egoista. Tylko ty chcesz na tym biznesie zarabiać? Kto chce niech se hoduje. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.03.2023 o 14:40, 6465 napisał:

Te egoista. Tylko ty chcesz na tym biznesie zarabiać? Kto chce niech se hoduje. 

tylko  ciekawe  kto sprzeda im po 1 sztuce prosiat , nikt nie  chce sie bawic w sprzedaz 1 sztuki ,  teraz malo kto sprzedaje prosieta , ja do 40 km nic nie znalazłem

Edytowane przez kuba55
Opublikowano

Nie masz żadnego kolegi co hoduje świnki? U nas bez problemu. Jak będzie popyt to i będą tacy co maciorę będą trzymać dla siebie a nadwyżkę sprzedadzą.

Opublikowano
Mateuszmq napisał:

Animex zjazd na 10,5...

ostatnimi czasy nieuzasadnione obniżki u nas w kraju skutkowały późniejszym wyższym wzrostem, mała giełda dziś komplet sprzedanych i +0,01 zakres cen 2,35 do 2,40

• Like 1
Opublikowano

U nas ciekawa sytuacja pośrednik przelewa kasę za swinie odstawione poubojowo jak jeszcze nie zdążyły dojechać do ubojni  ,,zaliczka na poczet faktury wystawionej w późniejszym terminie'' taki tytuł przelewu😀. Na dzisiejszej licytacji wystawiono 1280 świń w 8 partiach (28 lutego było to 1410 świń w 9 partiach). Sprzedano 1280 tuczników w 8 partiach, czyli 100% dostępnych zwierząt (we wtorek sprzedano 43% wystawionych świń, czyli 610 sztuk w 4 partiach) w cenie 2,36 EUR/kg w klasie E wbc, co w porównaniu do ostatniej licytacji oznacza wzrost o 0,01 EUR/kg. W przeliczeniu na polską walutę daje to 11,03 zł/kg (po kursie EUR 4,6750 zł z 02.02.2023). W poprzedniej licytacji było to 11,08 zł/kg.