Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Na 1 mln szt? Masz rozmach, to z tych 12 tyś rocznie odłożonych byś zbudował? 

Sorry za pomyłkę 1 tys sztuk. Ale takie plany miałem przed koroną niestety ceny wszystkiego poszły do góry. Wziąłbym jeszcze trochę kredytu i może by coś drgnęło a tak niestety będę stał w miejscu przez kilka kolejnych lat albo i na zawsze jeśli czegoś niszowego nie wymyślę.

Opublikowano
41 minut temu, paprykarz123456789 napisał:

Sorry za pomyłkę 1 tys sztuk. Ale takie plany miałem przed koroną niestety ceny wszystkiego poszły do góry. Wziąłbym jeszcze trochę kredytu i może by coś drgnęło a tak niestety będę stał w miejscu przez kilka kolejnych lat albo i na zawsze jeśli czegoś niszowego nie wymyślę.

To wymysł tylko realnie i na możliwości finansowe myślę że nie zdajesz sobie sprawy przy ilości pracy przy tym i tu jest największy problem

Opublikowano
58 minut temu, hardkor113 napisał:

Takie chlewnie na 1 tys sztuk to pełna automatyka. Tam nikt ręcznie nic nie robi a jak kontrakt to już wogule

Z sąsiedniej wsi gościu postawił to gościu w ciągu 10 lat rozwinął gospodarkę z 17 ha do 50 z dzierżawami. New Holland 210 km nowy SUV i kombajn do kukurydzy na usługi. Także jest to jakiś sposób. Ale pos nas zniszczył i tyle

Opublikowano
1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

Takie chlewnie na 1 tys sztuk to pełna automatyka. Tam nikt ręcznie nic nie robi a jak kontrakt to już wogule

Jak nie. Trzeba przejść przejrzeć  poszczepić. Leki rozrobić. 

Wygonić z obgryzionym ogonem, zdechłego wyciągnąć. To nie jest tak że tylko wganiasz i wyganiasz.

Opublikowano
2 godziny temu, paprykarz123456789 napisał:

A ja planowałem, że se pierdnę, a się zesrałem. Tak to jest z tym planowaniem…

Opublikowano
1 minutę temu, Peron napisał:

A ja planowałem, że se pierdnę, a się zesrałem. Tak to jest z tym planowaniem…

Sprzęt uzywany kupie na młodego za 100 tys a reszta zostanie. Na działalność niszowa niestety nie mam pomysłu ech.

Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał:

Sorry, że nie w temacie ale jak to jest z tą rejestracją drobiu? Wszyscy będą musieli, nawet ci którzy mają np 10 czy 20 szt?

Podobno jest szykowana pandemia nie wiadomo czy nie wybuchnie na przełomie luty marzec właśnie ptasiej grypy

Opublikowano

Powariowali. Mięso w Lidlu za półdarmo, ludzie szturmem rzucą się na zakupy .

Sieć supermarketów Lidl zdaje sobie sprawę z niełatwej sytuacji finansowej większości Polaków, dlatego postanowiła wyjść im naprzeciw. Przez najbliższe kilkanaście dni ważna jest oferta, z której aż grzech nie skorzystać.

Lidl przecenia mięsa

Lidl w swoich gazetkach sam określa promocję mianem „Spektakularnej obniżki cen” i trzeba przyznać, że nie jest to określenie na wyrost. Klienci do końca lutego będą mogli bowiem kupić taniej aż 30 rodzajów mięs!

Warto jednak nadmienić, że do tańszego zakupu niektórych produktów potrzebne będzie członkostwo w programie lojalnościowym sieci. Warto więc zaopatrzyć się w aplikację Lidl Plus.

Lidl: obniżki o kilkadziesiąt procent

Co wobec tego będzie można dostać w okazyjnej cenie? Filet z piersi z kurczaka kosztuje teraz jedyne 17,99 złotych za kilogram. To o 24% taniej niż wcześniej. Jeszcze bardziej, bo o 30% przeceniono połówki z kurczaka. Jeśli chodzi o drób, najlepszą okazją jest jednak porcja rosołowa. Ta kosztuje 53% mniej!

Taniej wychodzą także inne rodzaje mięsa. Choćby to mielone wieprzowo-wołowe, za które teraz trzeba zapłacić 18% mniej, czyli 10,39 złotych za kilogram. O 25% tańsza będzie za to biała surowa kiełbasa.

https://lelum.pl/powariowali-mieso-w-lidlu-za-poldarmo-ludzie-szturmem-rzuca-sie-na-zakupy-ab-100223?fbclid=IwAR1nSfkUq0mgxq_vuKQUpa_o0k9rmIMG6EOcZipq4Epw4jmhMIr2ms592vY

Opublikowano
12 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Galan dobrze sprzedał pszenicę, u Niemca dorabia i musi kupować u Niemca stare mięso, żeby zaoszczędzić na nocnej lampce. Sam se poświeci i ograniczy ślad węglowy.

Nie muszę   w Lidlu  kupować mięsa .

Ceną za świnie się cieszcie puki jest .

Opublikowano
23 godziny temu, paprykarz123456789 napisał:

U nas zaorali chodowle a myślałem z młodego rolnika postawić na duńskie i chlew zbudować na 1000 tys sztuk

1000 szt X 6 tys  stanowisko to daje 6 mln [także zmień dilera ale bierz połowę dotychczasowej dawki], z tego co mi wiadomo to ostatnio dla nowych adeptów tuczu nakładczego  min ilość to 2,5 tys na wsad ,wyłącznie chlewnie na rusztach, jeden z sąsiadów dostał takie warunki

• Like 1