Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, krilan06 napisał:

Czy ja się przesłyszałem czy w Agrobiznesie powiedzieli że cena przekroczyła 8 zł/kg wagi żywej? 

U nas bez zmian 6,80 + vat od jutra niby w górę 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, donweter1989 napisał:

Kurna ponad 8 zł ciekawe gdzie. Okolica na ten tydzień 7,10 zł netto 

7.8 na żywo netto przy kilku sztukach ,  pow 20, 8 netto bez większych problemów [ok Sępólna Kraj, Więcborka ]

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano

Podrzucił byś jakiś kontakt. Aktualnie nie mam nic na handel, ale te nasze mistrze okoliczne sugerują się kierem i prosiaczkiem z cen rolniczych. Na 3 odbiorców w okolicy jedna cena zazwyczaj i to ujowa zawsze.

Opublikowano
1 minutę temu, damianos95 napisał:

No a u nas zaraz płacz się zacznie bo za drogo 

No i ciekawe ile w górę 

Jak obstawiasz cenę koniec marca ?

Myślę że będzie z 1-2 miesiące stabilnie 8.5 zł netto za żywa a koło sierpnia nawet 9 zł za żywa a końcówka roku pod dużym znakiem zapytania. Wątpię żeby WBC wyskoczyła na 11 zł chyba że faktycznie będzie ciekawie na rynku świńskim 🤪

Opublikowano
2 minuty temu, damianos95 napisał:

No a u nas zaraz płacz się zacznie bo za drogo 

No i ciekawe ile w górę 

Jak obstawiasz cenę koniec marca ?

tu nie ma co obstawiać bo może być różnie

Takie pytanie handluje ktoś z FTH Grzybowski Dariusz jak płaci w tym tygodniu

Opublikowano

Świń w Europie coraz mniej.  Ceny warchlaka idą w zatrważającym tempie w góre, więc tucznik też będzie kosztować sporo. Zobaczymy na jak długo. Gobarto 10 zł za E. Po ile teraz kupujecie pszenżyto?

Opublikowano
1 minutę temu, bandzior11 napisał:

Myślę że będzie z 1-2 miesiące stabilnie 8.5 zł netto za żywa a koło sierpnia nawet 9 zł za żywa a końcówka roku pod dużym znakiem zapytania. Wątpię żeby WBC wyskoczyła na 11 zł chyba że faktycznie będzie ciekawie na rynku świńskim 🤪

Z fusów której herbaty takie cuda wychodzą? Ja kupuję Minutkę, to na sierpień mi tylko pokazuje, ze koło 15ego ma być ładna pogoda. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateuszmq napisał:

Świń w Europie coraz mniej.  Ceny warchlaka idą w zatrważającym tempie w góre, więc tucznik też będzie kosztować sporo. Zobaczymy na jak długo. Gobarto 10 zł za E. Po ile teraz kupujecie pszenżyto?

1100 brutto

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Peron napisał:

Z fusów której herbaty takie cuda wychodzą? Ja kupuję Minutkę, to na sierpień mi tylko pokazuje, ze koło 15ego ma być ładna pogoda. 

Nie pisałem do ciebie więc nie zabieraj głosu. Herbatkę to z melisy sobie zaparz na ból d... 

Kolega jutro mi stawia litra bo w zeszłym tygodniu powiedziałem żeby się wstrzymał ze sprzedażą bo będą po 8 netto on miał sprzedać po 7.2 a że miał tego 30 sztuk to wynegocjował na jutro po 8.1 netto 

Edytowane przez bandzior11
Opublikowano
35 minut temu, bandzior11 napisał:

Nie pisałem do ciebie więc nie zabieraj głosu. Herbatkę to z melisy sobie zaparz na ból d... 

Kolega jutro mi stawia litra bo w zeszłym tygodniu powiedziałem żeby się wstrzymał ze sprzedażą bo będą po 8 netto on miał sprzedać po 7.2 a że miał tego 30 sztuk to wynegocjował na jutro po 8.1 netto 

Akurat d*pa mnie nie boli, nie każdy się bawi, jak ty. 
Ale będę pamiętał, ze melisa na to pomaga. Widocznie masz duże doświadczenie. 

Opublikowano
14 minut temu, Peron napisał:

Akurat d*pa mnie nie boli, nie każdy się bawi, jak ty. 
Ale będę pamiętał, ze melisa na to pomaga. Widocznie masz duże doświadczenie. 

Widać że świnki cię kręcą bo nie widzę sensu odpisywać. A to forum to właśnie cena żywca 🤣. Nie piszesz na temat to idź dalej do piaskownicy czekają na ciebie 

Opublikowano

Luz. 
Po prostu chodzi mi o to, że jakakolwiek próba prognozowania ceny jest bezcelowa, o czym wcześniej przekonali się producenci zbóż. Uważam, że sytuacja, która ma miejsce teraz jest zaplanowanym jakiś czas temu działaniem czysto spekulacyjnym i z wolnym rynkiem nie ma nic wspólnego. Akurat teraz padło na trzodę chlewną i tyle. 

Opublikowano

Teraz luz. 

Przecież ta wojna jest też grubymi nićmi szyta i długo się nie dowiemy o co kaman . Ale tak poważnie to teraz pojadą po mleku tzn już jadą. Za pół roku może to być wieprzowina bo znów wymyśla coś. Jakoś od 2 lat wmawiali nam że ceny na tuczniki nie ma bo ASF w de i że Chiny nie biorą A co teraz zaczęli brać że poszło ponad 2 euro. Rynkami żądza spekulanci nic wspólnego to nie ma z rzeczywistością. Co teraz już sezon grillowy się zaczął komunie św czy wesela coś mnie ominęło 🤣🤣🤣