Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, czesio200 napisał:

Tylko na mnie. 

Mialem ten sam problem arimr tez nie potrafila podac jednoznacznej odpowiedzi. Ostatecznie nie podawalem zony ani zadnych oświadczeń, czy dobrze to sie okaze.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli stado jest tylko na mnie (jestem kawalerem) i jako warunek do spełnienia chciał bym wybrać otrzymanie płatności na zazielenienie to czy muszę dodawać jakieś załączniki bo nie ma żadnej instrukcji wypełnienia wniosku a nie chcę potem żałować że coś nie tak.

Opublikowano

Animex zjazd na 9,1... Widać cała branża przetwórcza przenosi koszty na rolników. Im koszty wzrosły to cyk kupimy taniej, nam w kieszeniach zostanie, a gospodarze niech robią za miskę ryżu... 

Opublikowano

To tak jak pytali ostatnio Kowalczyka w radio zet?

- czy żywność w sklepach potanieje?

- tego nie mogę zapewnić. Mogę zapewnić że nie będzie drożała w takim tempie jak w ubiegłym roku

- no tak, ale produkty rolne tanieją 

- ale energia podrożała 

🤣

• Haha 2
Opublikowano

inteligentny człek.         tylko szkoda że to minister rolnictwa....

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Jakie są przyczyny obniżek? Przecież giełda stoi w miejscu

U mnie była podwyżka o całe 5gr na klasie czyli całe 9,15 E

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

Jakie są przyczyny obniżek? Przecież giełda stoi w miejscu

Nie wiem, cokolwiek. Motyl zatrzepotał skrzydłami w Amazonii, płatek śniegu spadł na otwarte oko pingwina na Antarktydzie etc. Każdy pretekst dobry. 

• Haha 1
Opublikowano

Zgłaszał ktoś padnięcie bo  tu jakieś cuda trzeba podać 

Środek transportu

Numer zakładu przetwórczego lub spalarni

wni przewoźnika

Numer rejestracyjny środka transportu 

Opublikowano
Dnia 14.01.2023 o 23:38, damianos95 napisał:

Nie nie źle wchodzisz zaraz pokaże ci na screenach 

I tutaj zjechać musisz niżej i będziesz miał swój numer i ilość świń na stanie zaznaczasz to tikiem i później ma czerwonym tle utwórz nowy dokument do tej grupy zwierząt i cię pokieruje dalej 

Screenshot_20230114-233759.png

Dobrnąłem do tego momentu tzn. 'utwórz dokument dla tej grupy zwierząt' i w kolejnej zakładce irz znowu każe mi wybrać gatunek zwierzęcia, a do wyboru są tylko te gatunki, które znakuje się indywidualnie. Gdzie robię błąd? 

Opublikowano
bandzior11 napisał:

Mała w górę sprzedaż 100% zobaczymy co dużą w środę ale to jeszcze parę dni to nasi znów od poniedziałek w dół zrobią. 

cudów bym się nie spodziewał gdyż ostatnie niepełne sprzedaży na małej giełdzie wynikały z tego iż wystawiający chciał wyższą cenę, niż została wylicytowan ( licytacja niektórych partii nie przekroczyła minimalnego progu) stąd w ostatnich trzech tygodniach takie niepełne sprzedaże na małej giełdzie. dziś widocznie sprzedający zeszli z minimalnym pułapem ciut niżej i dlatego pełna pula świnek poszła. no ale obym się mylił zobaczymy co będzie we wtorek środa raczej bez zmian czyli u nas pewnie w dół

Opublikowano
Dnia 18.01.2023 o 12:52, krilan06 napisał:

Klikasz z lewej zwierzęta, następnie to co się wyświetli po prawej wybierasz świnie,  zaznaczasz kwadracik przy nr gospodarstwa, następnie utwórz dokument i wybierasz oznakowanie świń urodzonych. Niech mnie ktoś poprawi jeśli coś źle tłumaczę bo w sumie tylko sprzedaż i kupno zgłaszałem 

15 godzin temu, misio3p napisał:

Dobrnąłem do tego momentu tzn. 'utwórz dokument dla tej grupy zwierząt' i w kolejnej zakładce irz znowu każe mi wybrać gatunek zwierzęcia, a do wyboru są tylko te gatunki, które znakuje się indywidualnie. Gdzie robię błąd? 

Wyżej kolega ładnie opisał co i jak więc nie będę powielał