donweter1989

Ceny trzody chlewnej 2023

Polecane posty

donweter1989    2827

Ta druga data to okres w jakim trzeba zgłosić oznakowanie conajmniej jednej sztuki aby przysługiwała ta pomoc.

Krystian86    9

Czyli wsparcie przysługuje do liczby swin urodzonych od 1 kwiecien 2021 do 31 marzec 2022????

Zetor Team

Wiadomość z agroFakt.pl

Krystian86    9

Drodzy panstwo jakie ceny badz propozycje cenowe za tucznika???

Drodzy panstwo jakie ceny badz propozycje cenowe za tucznika???

Zetor Team

mesi    20

Łódzkie kolega sprzedawał 7,3 + vat od poniedziałku w dół 

Paweł233    0

Cześć

Wiecie może jak to jest z uprawami przy tej dopłacie dla prosiąt ?  Liczy się jako osobne uprawy np jęczmień jary, jęczmień ozimy, pszenżyto ozime czy muszą być np zboża, strączkowe, okopowe ? 

"W przypadku gdy grunty orne stanowią mniej niż 10 hektarów, to we wnioskach złożonych w 2021 r. i 2022 r. powinny zostać zadeklarowane co najmniej dwie różne uprawy, a uprawa główna w tych latach nie może zajmować więcej niż 75% gruntów ornych "

mesi    20
42 minuty temu, Paweł233 napisał:

Cześć

Wiecie może jak to jest z uprawami przy tej dopłacie dla prosiąt ?  Liczy się jako osobne uprawy np jęczmień jary, jęczmień ozimy, pszenżyto ozime czy muszą być np zboża, strączkowe, okopowe ? 

"W przypadku gdy grunty orne stanowią mniej niż 10 hektarów, to we wnioskach złożonych w 2021 r. i 2022 r. powinny zostać zadeklarowane co najmniej dwie różne uprawy, a uprawa główna w tych latach nie może zajmować więcej niż 75% gruntów ornych "

Ale oni kręcą żeby tylko jak najmniej dac s .....y j.......e

donweter1989    2827
1 godzinę temu, Paweł233 napisał:

Cześć

To jest kwestia dywersyfikacji upraw, którą spełniasz siejąc na przykład jęczmień jary i jęczmień zimowy. Nie ma obowiązku z tamtych lat wysiewu chociaż by strączka. No i żadna z tych dwóch upraw nie mogła mieć powierzchni większej niż 75 procent obsianego areału.

• Thanks 1

Paweł233    0

To dobrze bo już się martwiłem że dopłata do 400 urodzonych prosiąt mi przeleci obok nosa za to że nie spełniam żadnego z tych  wymogów. 

Swoją droga kto to wymyślał że żeby dostać dopłatę do urodzonych prosiąt trzeba np. mieć fotowoltaike. Wszędzie trąbią że tylko dostajemy kasę, a jak przychodzi co do czego to kombinują żeby jak najmniej ludzi dostało 

mesi    20
22 minuty temu, donweter1989 napisał:

To jest kwestia dywersyfikacji upraw, którą spełniasz siejąc na przykład jęczmień jary i jęczmień zimowy. Nie ma obowiązku z tamtych lat wysiewu chociaż by strączka. No i żadna z tych dwóch upraw nie mogła mieć powierzchni większej niż 75 procent obsianego areału.

Ja np miałem samo pszenżyto,  potem jęczmień ozimy i jary i nie nalezy mi sie?

krilan06    2023

Nie wiem, zawsze zgłaszałem przez telefon, a teraz nie działa. Komputera nie posiadam 😂

macko979    38

nie zgłosisz, bo jest komunikat, że irz 12 i 13 nie bedzie działać

donweter1989    2827
3 godziny temu, mesi napisał:

Ja np miałem samo pszenżyto,  potem jęczmień ozimy i jary i nie nalezy mi sie?

A nie spełniasz innego wymogu? To jest ten sam temat co przy tej ostatniej pomocy do prosiąt co tam bodajże 80 zł do sztuki było. Jeśli tam się załapałeś to i tutaj Ci się uda 

donweter1989    2827

Czyli spełniasz, któryś z tych ich cudów ekologicznych. Fotowoltaika, zazielenienie, rś czy coś tam.

bandzior11    12

Mała giełda 2.06-2.08 euro sprzedane 100% a u nas zakłady obniżają pewnie duża pójdzie w górę za tydzień może 2 

Peron    283

O co chodzi z tą fotowoltaiką przy ekoschematach?

ws71    1273
2 godziny temu, macko979 napisał:

nie zgłosisz, bo jest komunikat, że irz 12 i 13 nie bedzie działać

Dziś działał normalnie wczoraj też

1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

A nie spełniasz innego wymogu? To jest ten sam temat co przy tej ostatniej pomocy do prosiąt co tam bodajże 80 zł do sztuki było. Jeśli tam się załapałeś to i tutaj Ci się uda 

W tym naborze liczą się 2 kolejne lata składania wniosków o dopłatach obszarowych ,dzięki temu moje 20 tys poszło w czort

donweter1989    2827
4 minuty temu, ws71 napisał:

W tym naborze liczą się 2 kolejne lata składania wniosków o dopłatach obszarowych ,dzięki temu moje 20 tys poszło w czort

A to nie jest tak, że niekoniecznie musisz spełniać dywersyfikację? Możesz na przykład spełniać zazielenienie i też pasi?

mesi    20
11 minut temu, ws71 napisał:

Dziś działał normalnie wczoraj też

To jest chore s......y j.........e , każdy sieje to co potrzebuję nie to co k......y z rządu chcą 

ws71    1273
25 minut temu, donweter1989 napisał:

A to nie jest tak, że niekoniecznie musisz spełniać dywersyfikację? Możesz na przykład spełniać zazielenienie i też pasi?

Możesz oczywiście tylko musi to być zaznaczone we wniosku obszarowym w poprzednich latach[ nie wiem kto by się bawił w zaznaczanie tego w oficjalnej wersji]

damianos95    373

Czyli jak mam poniżej 10ha w dopłatach i mam łąkę część pszenżyta i część mieszanki zbożowej to dostanę ?

ws71    1273
Napisano (edytowany)

@damianos95Tak, przed chwila  znajomy mi zameldował  ze dominująca uprawa nie może stanowić więcej jak 75% całości?, widzę że coraz ciekawsze szczegóły się pojawiają

Edytowano przez ws71

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Aktywnyrolnik7245
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez benek79
      Moze tutaj bedziemy wpisywac cene prosiat.
      U nas kształtuje sie na poziomie 80zł do 120zł.
      Piszac u nas mam na mysli rejon Osiecin w kuj-pom.
    • Przez misio3p
      Temat pierwotnie nazwany "KOLEJNY ROK WYKAŃCZANIA PRODUKCJI WIEPRZOWINY W POLSCE 2022"
      Zaczynamy od cen 3,70-4,50 netto z zapowiedziami znacznych podwyżek, które być może pozwolą wychodzić na zero przy obecnych kosztach produkcji.
      Kontynuacja wątku 2021:

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2022? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj