Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Po wejściu na Twoją główną stronę w IRZ po prawej stronie pojawia sie kolumna ,,moje zwierzęta'' klikasz w poniższej kolumnie ,,Świnie''

Pojawia się takie okno, kliknąć w okno ,,nr działalności'', nastepnie w ,, utwórz dokument dla zaznaczonych zwierząt i dalej jest już prawie tak jak było wcześniej

Wielkie dzieki kolego niby złożyłem zobaczymy co z tego będzie tylko tutaj się nie podaje numeru zkolczyka świni jak dawniej tylko same sztuki 

14 minut temu, krilan06 napisał:

Ja mam wszystko odcięte z lewej strony i nie mogę przewinąć tak żeby było widoczne, nie no - to jest jakaś porażka 

Obróć ekran na poziomo i wtedy po lewo masz zwierzęta później świnie masz swój numer z ilością sztuk na stanie zaznaczasz zaznaczasz to i pojawia ci się utwórz nowy dokument do tej grupy zwierząt i później już sobie poradzisz co i jak tam 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, krilan06 napisał:

Ok, czaję, tylko wybieram zgłoś przemieszczenie, dalej jest wybierz gatunek i rozwija się bydło, jeleniowate, itp, ale świni tam nie ma

Nie nie źle wchodzisz zaraz pokaże ci na screenach 

I tutaj zjechać musisz niżej i będziesz miał swój numer i ilość świń na stanie zaznaczasz to tikiem i później ma czerwonym tle utwórz nowy dokument do tej grupy zwierząt i cię pokieruje dalej 

Screenshot_20230114-233759.png

Edytowane przez damianos95
Opublikowano
47 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak korzystacie z IRZ na telefonie to przełączce na "wersję na komputer " wtedy wszystko widać i można przesuwać . Wczoraj IRZ nie działało , dzisiaj od rana działa . Dało radę zgłosić urodzenia ;)

u mnie cały czas kręci się kółeczko z lewej strony i nawet zalogować się nie mogę

13 godzin temu, krilan06 napisał:

Ok, czaję, tylko wybieram zgłoś przemieszczenie, dalej jest wybierz gatunek i rozwija się bydło, jeleniowate, itp, ale świni tam nie ma

udało się zalogować i jest ten sam problem co u kolegi krilan06 świń nie ma a inne gatunki zwierząt są

Opublikowano
37 minut temu, Skowron16 napisał:

u mnie cały czas kręci się kółeczko z lewej strony i nawet zalogować się nie mogę

udało się zalogować i jest ten sam problem co u kolegi krilan06 świń nie ma a inne gatunki zwierząt są

Nie masz świń bo wchodzisz w znakowanie indywidualne a świnie są grupowe masz wyżej.moj post gdzie wejść 

Opublikowano
56 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Bo to nowoczesna wersja a nie dla ludzi starej daty 😎😎😜

A tak serio , no to porażka , po całości 😉

Wiem wiem ,ja się z elektroniką nie lubie i z wzajemnością  ;-)Teraz trzeba będzie świnie polikwidować bo papierowe zgłoszenia zniosą a jak sobie ktoś nie radzi z kompem to w d*pie u murzynki będzie buszował

Opublikowano
5 godzin temu, damianos95 napisał:

Nie masz świń bo wchodzisz w znakowanie indywidualne a świnie są grupowe masz wyżej.moj post gdzie wejść 

Już mniej więcej rozumiem, zaznaczyłem te moje świnie, następnie wszedłem w ten dokument i tam wszystko jest mało wiele jasne tylko jak wybrać/wpisać ilość sprzedanych świń? Bo zaznaczyłem te które posiadam i potem nie wiem jak zrobić że np 12 szt sprzedałem

Aa, już chyba wiem, tam jest pozycjonowanie dokumentu i wpisuję swój nr gosp., ilość sztuk i wybieram np transport własny. Dobrze rozumiem?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Już mniej więcej rozumiem, zaznaczyłem te moje świnie, następnie wszedłem w ten dokument i tam wszystko jest mało wiele jasne tylko jak wybrać/wpisać ilość sprzedanych świń? Bo zaznaczyłem te które posiadam i potem nie wiem jak zrobić że np 12 szt sprzedałem

Aa, już chyba wiem, tam jest pozycjonowanie dokumentu i wpisuję swój nr gosp., ilość sztuk i wybieram np transport własny. Dobrze rozumiem?

Poprawny tok myślenia i działania, brawo praktycznie nadajemy sie do obsługi tego porąbanego systemu😂

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Aa, już chyba wiem, tam jest pozycjonowanie dokumentu i wpisuję swój nr gosp., ilość sztuk i wybieram np transport własny.

Dobrze rozumiesz ale fakt taki że tak zje**** system to tylko Polak potrafi

Ma ARiMR gorąca linia podobno a w agencji ludzi bo każdy wraca do kartek 

A co tu się będzie dziać z wnioskami obszarowymi ekoschematy itd 

• Like 1
Opublikowano

Jeśli ma być elektronicznie składany więc myślę że powinno być prosto importowanie danych o urodzeniach z irz i wnioski za 2021 i 2022 rok o dopłaty i albo spełniasz wymagania albo nie ale pewnie dołożą jeszcze 15zgod i przetwarzanie danych osobowych no i pewnie nie da się pobrać danych z nowego wspaniałego irz bo działa jakby chciał a nie mógł 😂

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj zgłosiłem sprzedaż oczywiście po terminie przez te zawirowania, dzisiaj patrzę - ilość świń bez zmian, dokument niby zatwierdzony ale zawiera błędy, kuzwa myślę sobie jakie błędy. Rozwijam, a tam - dokument złożony po terminie, przekroczono 7 dni. Dajta spokój

Edytowane przez krilan06