Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wierzę abyś był zdolny komuś uczciwie zapłacić. Takie pojedyncze egzemplarze przeważnie starzy kawalerowie i pijaczki jeszcze się trafiają zwłaszcza w Polsce wschodniej

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano

Zależy ...ostatnio goniliśmy materiał na dwie duże wiaty gość chciał jak najprędzej 

Twoja wiara mnie nie interesuje ....

Jeśli myślisz że ktoś Jet głupi żeby pijanego pracownika trzymać to może u was tak jest 😁

Opublikowano

Gołąbku podrap sobie mordkę jak cię swędzi ...😁

Będę zamawiał nie długo ostrzałkę /rozwierak  do pił to wstawię foty ....

Znudziło mi się latanie do ostrzenia ....bo i chłop zarobił mi na nowy sprzęt 🤪

To trza inwestować a robota jest 🤔

Opublikowano

orawiok chcesz zmienic tartak i rejony ?? nie wiem czy bys sie na pustkowiu odnalazl , tam domy w takiej odleglosci jak u nas wsie.

ciekawe kto wiecej placi ogarek czy twoj szef ??

Opublikowano

Zapewniam cię że nie zarobisz tyle 😁

U was cała wioska to tyle co moja gospodarka 😁😁😁😁

Taki los małorolnych ,muszą się gdzieś cisnąc 

Ile takich placków musi wyżyć z rodziną na 90 ha ..,około 200 ....😁😁

Opublikowano
8 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Nie wierzę abyś był zdolny komuś uczciwie zapłacić. Takie pojedyncze egzemplarze przeważnie starzy kawalerowie i pijaczki jeszcze się trafiają zwłaszcza w Polsce wschodniej

Co to znaczy "uczciwie zaplacic"?  Płaci się tyle za ile ktoś zgodzi się pracować i nic nikomu do tego

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Ulman napisał:

Płaci się tyle za ile ktoś zgodzi się pracować i nic nikomu do tego

I znów wpadłeś we własne sidła, towar sprzedaje się za tyle ile ktoś zgodzi się zapłacić, np olej napędowy, nawozy😆🤣

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Co to znaczy "uczciwie zaplacic"?  Płaci się tyle za ile ktoś zgodzi się pracować i nic nikomu do tego

Tak będzie jak ty zostaniesz ministrem pracy i polityki społecznej w rządzie Tuska a Tomasz wiceministrem🤣

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

7 minut temu, jacus napisał:

swiat skonczy sie przez zmiany klimatu ? 

Tak wierzysz w te zmiany klimatu jak nasze babki w dziurę ozonową

I jedno i drugie się odbywa. W lesie (szczególnie górskim, choć to już nie las) widać, na polu mniej, jak zwiększona ekspozycja na UV roślinom doskwiera. Znów dotacja na suszę suszy nie kasuje. Byłbyś łaskaw rozwinąć co Ci po głowie lotto?

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

No chyba, że na zakupy w galeriach to na obrzeżach się nie płaci

Kurcze, milion w milionerach wygrałeś i na parę groszy na bilet za parking nie stać, taki sam byznesmen jak placek xD 

Kucze, to jak swą fuzję porzucam na Park&Ride i prę metrem to jeste bezdomny jakiś? Niewiedziałem. Do Gdańska samolotem wolę bo auto tam w turystycznej zadymie to utrapienie... Chyba se zbuduję kanał ciepłowniczy - żeby pasowało do osobowości.

witejus napisał:

38 minut temu, Ulman napisał:

Płaci się tyle za ile ktoś zgodzi się pracować i nic nikomu do tego

I znów wpadłeś we własne sidła, towar sprzedaje się za tyle ile ktoś zgodzi się zapłacić, np olej napędowy, nawozy😆🤣

To nie takie proste ani zdrowe sprzedawać jak najtaniej. ON i nawozy to problem monopolu.

Ulman napisał:

Ja czasem płacę uczciwie. Jak widzę, że się sztuka cały dzień opierdziela to daję dniówkę każdemu gotówką a temu akurat mówię, że dostanie na telefon...

Opublikowano
39 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Tak będzie jak ty zostaniesz ministrem pracy i polityki społecznej w rządzie Tuska a Tomasz wiceministrem🤣

Żebym nie wiem kto nastał to nikt cię nie zmusza robić za najniższą krajowo ...masz wybór możesz nie robić 😁😁😁😁😁

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Monopole to inna sprawa. 

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

A dlaczego państwo ma decydować ile warta jest praca jakiegoś gamonia?  Płaca minimalna to lewicowy twór który  krzywdzi ludzi dobrych a promuje miernoty 

2 godziny temu, DTaras napisał:

Ja czasem płacę uczciwie. Jak widzę, że się sztuka cały dzień opierdziela to daję dniówkę każdemu gotówką a temu akurat mówię, że dostanie na telefon...

Czyli rozumiem że uczciwie to znaczy tyle ile warta  jest jego robota?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v