Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Czyli teraz będzie już można rządzić ustawami z pominięciem prawa i konstytucji a co jak za 4 lata opozycja przegra ale będzie miała prezydenta i co jego vetem ? 

Za 4lata po pisie kamień na kamieniu nie zostanie.

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tygrysek to będzie pokazywał kto ma siedzieć

On se może pokazywać, on tam będzie miał tyle do pokazywania co żyd za okupacji😆

4 godziny temu, hubertuss napisał:

za kasę pozyskaną z kpo coś robić

Będziesz miał kasę z kpo🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Siedzieć jak siedzieć. Morawiecki i Sasin mogą legalnie dostać wyrok za wybory kopertowe zorganizowane z naruszeniem prawa. Dworczyk może legalnie dostać wyrok za złamanie procedur i korzystanie z prywatnej skrzynki do tajnej korespondencji. Wąsik z Kamińskim nie prawomocnie ułaskawieni przed rozprawą sądową mogą ponownie stanąć przed sądem. SN wydał już w tej sprawie orzeczenie. Duda po wyroku ich ułaskawi znowu ale w miedzy czasie wylecą z sejmu jako skazani tracąc mandat. Znajdzie się jeszcze kilku polityków pis i ludzi z pisem współpracujących zagrożonych wyrokami. Jak np Obajtek za tę sprzedaż Lotosu. W przypadku Obajtak pozostaje jeszcze łamanie prawa za czasów wójtowania i kierowanie firmą prywatną czego zabrania prawo. Nawet jeśli schowa się w zarządzie NBP to może jako karany stamtąd wylecieć pomimo, ze teoretycznie opozycja nie bezie miała tam władzy.

Warto też pamiętać, że wielu ministrów jak np Czarnek czy Gliński organizowało konkursy na pieniądze z ministerstw organizowane i rozstrzygane z naruszeniem przepisów prawa. Tu też mogą być wyroki i jeśli nie odsiadka to wylot z sejmu.

Jeszcze trzeba dołożyć do tego czterech europosłów z PIS za lajkowanie spotu wyborczego . 

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Poczytałem kto kogo wsadzi i jak już skończyliście marzyć to odpowiedzcie sobie na proste pytanie. Czy ktoś kogoś wsadził z polityków za decyzje jakie podejmował ? U nas nie ma czegoś takiego jak odpowiedzialność polityczna i dla tego jest tylu chętnych na bycie politykiem od najniższych szczebli do najwyższych. A wystarczy wprowadzić coś takiego, zabrać przywileje, pensja średnia krajowa i zobaczymy ilu będzie chętnych.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

Poczytałem kto kogo wsadzi i jak już skończyliście marzyć to odpowiedzcie sobie na proste pytanie. Czy ktoś kogoś wsadził z polityków za decyzje jakie podejmował ? U nas nie ma czegoś takiego jak odpowiedzialność polityczna i dla tego jest tylu chętnych na bycie politykiem od najniższych szczebli do najwyższych. A wystarczy wprowadzić coś takiego, zabrać przywileje, pensja średnia krajowa i zobaczymy ilu będzie chętnych.

wystarczyłoby, aby kilkunastu w całej historii od 1989 roku skazano za malwersacje i niegospodarność, ale ja nikogo takiego nie pamiętam - STokłosa zmarł, zanim mu cokolwiek zrobili, Lewandowski w Brukseli , Wąsacz też. Nikomu włos z głowy nie spadł - i to jest realny problem

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

A wystarczy wprowadzić coś takiego, zabrać przywileje, pensja średnia krajowa i zobaczymy ilu będzie chętnych.

A Pan Prezes o tym mówił. Przypominał że do polityki nie idzie się dla pieniędzy. Tylko nie wiem czy mówił to do opozycji, czy do swoich.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

A co ty tak brzydko o sobie piszesz 😁

pod wałem wiślanym siedzisz jak szczur 😁

Jaka tam dziura u ciebie ...Krzeszowice czy jak ?🤔

szczury to  problem w pustych chalupach nie-po-suwalszczyzny. stare dziadki i niedojdy maja ciezkie zycie na pustowiu.

gmina krzeszowice ma prawie tyle samo mieszkancow co powiat  suwalski . realnie to nawet wiecej 😂,  nawet jeden bogdan ma ogrodnictwo.😂

6 godzin temu, Ulman napisał:

Na tym "zadupiu" mam coraz większe rozpostarcie i możliwości by się rozwijać. Samochodu uzywa się tak samo jak wszędzie ale się pewnie o tym nie dowiesz siedząc w tej podkrakowskiej pipidówie która uważasz za pępek świata. Ja planuje ile dokupić, ty ile sprzedać by przestać  jeździć autobusami.  I taki właśnie koniec będzie m8alo wielopokoleniowe dziadowskie małopolskie gospodarstwo na paru morgach.😁

ja to nawet nie wiem co to samochod- znam tylko kucyki konfederacji.

co mozesz innego robic w czasie bezsennych nocy-gdy roman spi- tylko planowac, co zrobisz ,kim tam nie bedziesz, jakim kucem zostaniesz , nawet onuce planujesz wyprac.....planujesz.....

6 godzin temu, witejus napisał:

Że też się wam chce przekomarzać z nim latami, on to specjalnie wypisuje te głupoty i ma z was bekę gdy się podniecacie jak stonka wykopkami🤣

a czego sie spodziewac po wiejskich glupkach-jesli oni kontakkt  cywilizacja maja wtedy gdy na swita przyjada ci co do  polski a uciekli..

przynajmniej ode mnie sie dowiedza jak wyglada polska za wsia i co onich mysla inni..

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Placek to spać wczoraj podszedł jak zobaczył moje drobne na bieżące wydatki 😁😁😁😁 z dwadzieścia lat musi robić za ciecia na taką kwotę 🤪

Śniło mu się że to jego 🤪

rzeczywisce drobne.. juz ci raz pisalem ze ja mam polowe tego co ty,wiec nie masz sie czym podniecac,  

w odroznieniu od was mam z kim spac 😂🤣

Drastycznie nie ale spadać tak wystarczy te miliony odciąć od szczujni. Plus za kasę pozyskaną z kpo coś robić i poparcie spadnie. Dodatkowo spadnie jak ludzie zobaczą porachunki i wojnę w pis. CO się dzieje teraz. Sfrustrowany kaczor gada o ruskich Niemcach i Bismarcku a uśmiechnięty Tusk o przyszłości. Kogo lepiej się ogląda? Sfrustrowanego dziada czy uśmiechniętego kolesia ładnie mówiącego. Tak wiem to tylko PR ale jednak.

z ciekawosci obejrzalem wystepy prezesa z krakowa. 

bredzil jak nigdy.. o czym on tym karierowiczom opowiadal. o filozofach ,ideach ??? 

kurna rzucal perly przed wieprze.. nikt mu nie powiedzila ze wyborca pis-u ma podstawowe wyksztalcenie ??

Opublikowano (edytowane)

Ja.... Policzyc wszystkie placki w Krzeszowicach to i tak nie majo nawet połowy   tego  co ja 😁😁😁😁

Screenshot_20231110-210402.png

Gdzie tu te twoje 20 ha ?😁😁😁😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

wystarczyłoby, aby kilkunastu w całej historii od 1989 roku skazano za malwersacje i niegospodarność, ale ja nikogo takiego nie pamiętam - STokłosa zmarł, zanim mu cokolwiek zrobili, Lewandowski w Brukseli , Wąsacz też. Nikomu włos z głowy nie spadł - i to jest realny problem

A to nie ten Stokłosa z wielkiej Polski? Właściciel tysięcy ha I wielu biznesów? Czy był inny?

Opublikowano

Jacku, a Pani Teresa P. z Buszkowa to Twoja krewna? 

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Wszystkie placki w Krzeszowicach majo z 20 ha razem 😁😁😁😁

Teraz sprawdź ile żony mają🤣

Opublikowano
31 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ja.... Policzyc wszystkie placki w Krzeszowicach to i tak nie majo nawet połowy   tego  co ja 😁😁😁😁

Screenshot_20231110-210402.png

Gdzie tu te twoje 20 ha ?😁😁😁😁😁😁😁😁

troche ci brakuje logiki -jesli mam 4 morgi to powinienes szukac wsrod tych co tylko numery podaja..

kreszowice to miasto jest . a z miesiac tam nie bylem ..

10 minut temu, Agrest napisał:

Jacku, a Pani Teresa P. z Buszkowa to Twoja krewna? 

Teraz sprawdź ile żony mają🤣

az sprawdzilem gdzie to jest. kieleckie to nie moje strony. raczej nie znam - na pewno nikt z  rodziny.. kiedys sporo ludzi z tamtych stron ze mna do szkoly chodzilo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v