Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rybarski piękną prowokację i parodię o pisiowcach zrobił. 

to faktycznie stan umysłu 🤣

Opublikowano

z prowadzeniem dzialanosci za milosciwie nam panujacych to nie prosta sprawa,nikt az tak bardzo nie pomogl. za krola pinokia na poczatku bardzo zaciskali petle fiskalna, szukali przekretow niby u duzych, ale dziwnym trafem dotyczylo to malych. np nip przy kasie, kasy on line itp. z rozliczeniami vat i pit, za matiego jest o wiele latwiej,pit to teraz zaden problem.weryfjkacja falszywych faktur juz przy skladaniu. za rola donalda, za falszywe faktury cierpial ten bioracy, z wysokimi karami. pit to byla tragedia. kontrole byly takie chamskie, czules sie winny za nim cie oskarzyli. za donka nie bylo takiej inflacji, ale jakos tak bylo mulowato. za pis moze i inflacja, ale jakos cos sie dzieje. choc ja uwazam,ze inflacja to sprawka korporacji, takie mam odczucie. euro w miarę stabilne. krol pinokio dos mocno podniosl stawki zdrowotne, najnizsze krajowe, obciazenia bezposrednie. prod poszybowal, cieplo zdrozalo. trudno to wszystko ocenic. raczej chcialem przedstawic suche fakty, bez recenzji.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

roman u ciebie tez takie fedruja ??

no

1 godzinę temu, Ulman napisał:

co polsat news?

a tam ciekawy program z gościnami lewicy ko i pis 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

co polsat news?

Opublikowano

macie na szatni taki kalendarz ??

47 minut temu, galan99 napisał:

ci koledzu ida po ciebie ?? 

44 minuty temu, Agrest napisał:

To gdzie cieciujesz? Czemu dajesz zdjęcia z monitoringu?

Za pokaz przedpremierowy nie tylko z roboty wywalą ale i pokaźny rachunek pokazać mogą🤣

kurna w lecie to moze by i takie widoki byly..turysci laza..no i turystki oczywiscie..

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Siedzacybyk napisał:

z prowadzeniem dzialanosci za milosciwie nam panujacych to nie prosta sprawa,nikt az tak bardzo nie pomogl. za krola pinokia na poczatku bardzo zaciskali petle fiskalna, szukali przekretow niby u duzych, ale dziwnym trafem dotyczylo to malych. np nip przy kasie, kasy on line itp. z rozliczeniami vat i pit, za matiego jest o wiele latwiej,pit to teraz zaden problem.weryfjkacja falszywych faktur juz przy skladaniu. za rola donalda, za falszywe faktury cierpial ten bioracy, z wysokimi karami. pit to byla tragedia. kontrole byly takie chamskie, czules sie winny za nim cie oskarzyli. za donka nie bylo takiej inflacji, ale jakos tak bylo mulowato. za pis moze i inflacja, ale jakos cos sie dzieje. choc ja uwazam,ze inflacja to sprawka korporacji, takie mam odczucie. euro w miarę stabilne. krol pinokio dos mocno podniosl stawki zdrowotne, najnizsze krajowe, obciazenia bezposrednie. prod poszybowal, cieplo zdrozalo. trudno to wszystko ocenic. raczej chcialem przedstawic suche fakty, bez recenzji.

na początek trzeba by porównać udział sektora państwowego względem prywatnego w gospodarce zaczynając jeszcze od czasów Gierka a swoisty wykres dużo pokaże i ułatwi prognozowanie na przyszłość. Tusk był jest i będzie złym gospodarzem tylko że pisowski neosocjalizm jest jeszcze gorszy bo narodowy gdy tuskowy jest - nazwijmy - transkontynentalny ale już za pierwszych rządów ekipy Tuska (jeszcze z KRLD) nastąpiło przesilenie w kapitalizacji Polaków zanim się zdążyli jakkolwiek skapitalizować.

wystarczy prześledzić ową zależność a na wiele pytań odpowiedzi same się znajdą i nic tu nie mają jakieś religijne bzdety czy antyreligijne, po prostu cała gospodarka jest zbyt upolityczniona i służy coraz bardziej celom politycznym niż ekonomicznym a to nigdy i nigdzie się inaczej nie kończyło jak upadkiem całości no może taka różnica że z Tuskiem upadniemy w większym towarzystwie gdy z pisiorami byłby lub będzie to upadek samotny ale już nikomu nie uda się bez jakichś dramatyczniejszych wydarzeń socjalizacji gospodarki odwrócić. Nikt dobrowolnie nie zrzeknie się damozjadztwa kosztem innych i stąd inflacja która jest nieuchronnym tego wszystkiego efektem ubocznym a osobny temat - dlaczego

bez jakiejś rewolucji, wojny czy innego bardzo dużego kataklizmu niczego w trendzie upadku Europy nie da się odwrócić i ta  cywilizacja ... emeryci i aparatczycy uzędów zbędnych dojedzą jej ostatki a czy zrodzi się jakaś nowa? dobre pytanie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

jednak błędem edukacyjnym jest nie wprowadzenie do szkół już od podstawowych jako przedmiotu obowiązkowego - religioznawstwa połączonego z kulturoznawstwem i - skoro takie coś jakieś ciemniaki propagują w przestrzeni publicznej - to szybko się taki stan nie zmieni

w szkole muzułmańskich krajach uczą ze stary ujj.. może rypnąć  i ożenić   sie z 13 latką ona jest tego nauczona gdy wychodzi na ślub jest pełna podniety i fascynacji   

chyba u ciebie nie propaguje się ze starą 80 letnią babą  

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

nie bo to ckm chyba robił 

Przed chwilą, dysydent napisał:

poziomem odpowiedzi tyko udowodniłeś słuszność cytatu

dzięki prostota jest najlepsza 

jest moim idolem 

"Kolorowe szmaty zamiast krzyży". Rzecznik Praw Dziecka uderza w LGBT
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-kolorowe-szmaty-zamiast-krzyzy-rzecznik-praw-dziecka-uderza-,nId,7124972#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Rzecznik Praw Dziecka Mikołaj Pawlak

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

kurna w lecie to moze by i takie widoki byly..turysci laza..no i turystki oczywiscie..

Nie zauważyłeś za trudne dla ciebie .

Rękę wetkną w gó...o i przytkną mu w twarzy . Napisałem cicho .

Opublikowano
27 minut temu, Roman176 napisał:

no i co z tego?

19 minut temu, Roman176 napisał:

dzięki prostota jest najlepsza 

mylisz prostotę z prostactwem

Opublikowano

ale o co chodzi z tymi Rumunami na radomskim cmentarzu? bo nie chce mi się odblokowywać tych różnych zbuków i podobnych ćwierkaczy i jedynie sobie podczytuję tu Wasze... (nie wiem jak nazwać) a nie wiem do czego odnosi się ten post

31 minut temu, Roman176 napisał:

mieszkają tam 

Opublikowano

Romowie obchodzą ten dzień bawiąc się na grobie rodzinnym śpiewając i pijąc no i tego ostatniego za dużo było 

Przed chwilą, dysydent napisał:

czyli nadal nic nie wiem
nawet tego czy jest co?

napisałem ci 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v