Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

Był w Polsce komunizm czy nie był .

Był, ale się nie przyjął. Tzn zanim rozwinął skrzydła, to Polacy go okradli z piór. Oczywiście sam aparat represji został rozwinięty w stopniu znaczącym, ale i tak daleko nam było do Czechosłowacji albo NRD.

Opublikowano

oczywiscie ze nie bylo- prawdziwy to nawet w zwiazku radzieckim by sie nie przyjal..ludzie sa ulomni.

prawdziwi komunisci to byli przed wojna- wtedy to byla droga do smierci i wiezenia a nie wladzy,

wiekszosc komunistow zalatwil hiter w gettach a reszte stalin na wczasach klimatycznych, zostaly niedobitki. z 30 tysiecy zostalo moze pare..

9 godzin temu, Leszy napisał:

Od nazistów już ich ktoś  tu wyzywał, a się okazuje to to ciapaci 😜

masz slabe rozeznanie , poczytaj o ariach..

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Bo widzisz taki wniosek że poparcie ciemnogrodu to za mało 😁

na pis glosowalo neiwiele mniej ludzi niz 4 lata temu , preciw zaglosowalo miliony mlodych..

Opublikowano
mirro napisał:

No dobra, spodobała się Hitlerowi, trudno taki live. Ale czemu na PiSowców działa jak płachta na byka? 

Ponoć w ich sekcie tylko najwyższy kapłan może używać symbolu z inicjału imienia legendy złożonego w kształt śmigła...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobra odpowiedz ale jest jedno że nie wielu o tym wie ja wiem ty też  i inni .

Zaś Urodzeni po roku 1990 mało wiedza na dany temat co jak było . Urodzeni w latach 1990 maja już po 33 lata . Mają swe dzieci co nie kiedy mają już po 13 lub 15 lat to już nic nie wiedzą .

Tym najmłodszym można Historię  zmienić, jak  komu się  spodoba .

Czy to naprawdę się wydarzyło ?.

Czy młodzi uwierzą .

Tak Hans Frank żył w Krakowie. Mieszkał na Wawelu i otaczał się luksusem w czasie II wojny światowej

Pomagał Polakom ratował ich przed złymi Niemcami .

Albo tak powiedzieć ziemie uzyskane Polska zabrało Niemcom zaś ludzi wygnano na poniewierkę .

32 minuty temu, jacus napisał:

Powiedz gdzie jest Władimir Putin ?. 

Cały świat szuka Putina , SOBOWTÓRY ZA DUŻO POPEŁNIAJĄ BŁĘDÓW ŻE TO PRAWDZIWY PUTIN .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

masz slabe rozeznanie , poczytaj o ariach..

Mówi Ci coś takiego jak termin żart? 

Jak już taki z ciebie historyk, to powinieneś wiedzieć, że wszystkie ludy mówiące językami indoeuropejskimi mają korzenie gdzieś w tamtym rejonie. Więc my też.

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

że wszystkie ludy mówiące językami indoeuropejskimi mają korzenie gdzieś w tamtym rejonie

A nie judeo-chrześcijańskie? No weźta się zdecydujta.:lol:

Opublikowano

od ujowni toto też dobre prochy biorą. 

7,5 brutto dla początkującego nauczyciela 🤣 i 6 % pkb na edukację 😂

Opublikowano

Koalicja Obywatelska obiecała 100 konkretów, które chciałaby wprowadzić przez pierwsze sto dni rządów. Wśród nich jest obniżenie podatków, czyli podniesienie kwoty wolnej od podatku i uwaga @Hascak zniesienie podatku Belki, ale też wzrost wydatków, jak na przykład: podwyżki dla nauczycieli, czy kredyt 0 procent na zakup pierwszego mieszkania. Pytanie, czy znajdą się na to pieniądze.

- Te 100 konkretów było tworzone na podstawie wiedzy, którą posiadamy z ogólnie dostępnych informacji, z założeniem, że może nie być tak kolorowo. - twierdzi Arkadiusz Myrcha

🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

To nie będzie taki sam rząd Donalda jaki znamy .

Ta cała koalicja jest sklejona na ślinę .Pięknie się , prezentuje na wybiegu do fleszy i powiadają że są dogadani .

Pokażą pierwsze głosowania jak się dogadali .

@jacus Gdzie jest Putin ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Screenshot_20231030_145616_com.google.android.youtube.jpg

8 minut temu, galan99 napisał:

Ta cała koalicja jest sklejona na ślinę .Pięknie się , prezentuje na wybiegu do fleszy i powiadają że są dogadani .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ten jeden jedyny prawdziwy .

Sobowtóry są widziane , popełniają tak rażące błędy że nie trzeba zbyt bystrego oka żeby tego nie wyłapać .

@mirro co na to powiesz .

Naćpał się .

Niepokojące słowa szefa niemieckiego MON. "Musimy przygotować się na wojnę w Europie"

Niemiecki minister obrony Boris Pistorius ostrzegł w poniedziałek przed niebezpieczeństwem wojny w Europie i wezwał do dalszej modernizacji Bundeswehry. — Musimy być gotowi do obrony. A także przygotować do tego Bundeswehrę i społeczeństwo – powiedział w rozmowie ze stacją ZDF. Przyznał jednocześnie, że niemiecka armia była przed długi czas zaniedbywana.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

zniknal onuca zniknal putin ???przypadek ?? nie sadze...

to nie do mnie pytanie-ja tylko w zsrr bylem i to krotko.  w rosji nigdy..

Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, mirro napisał:

A nie judeo-chrześcijańskie? No weźta się zdecydujta.

A to tylko wierzenia. 

Jak wierzenia? Co wierzenia? Toć tu na forum było, że Polacy to naród wybrany... Już się zacząłem przyzwyczajać.

Opublikowano

Galan. Ruski jest jak PiS - nawet jak przegra to wygra. Gdyby obecnie dostał lejty w Ukrainie to będzie jak wycofanie się Stalina z blokady Berlina. Wyczekiwanie momentu i wojna w Korei - tylko na dzisiejsze czasy. Politycy zdaje się zdali sobie sprawę iż dla Putinów ogłoszenie zwycięstwa w takiej jak obecnie postaci to wstęp do czegoś więcej.

Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Spokojnie za nie długo Tusk przejmie szczujnie i zaprogramuje Ryśka na nowo tak po europejsku. Pamiętam jak mój sąsiad na wsi przed 2015 mówił Tusk to mądry człowiek zobacz jak wysoko zaszedł. Teraz straszy, że Tusk zabierze emerytury. Ale za chwilę znowu będzie go chwalił.

Gdyby był mądry to nie zostawał by teraz premierem., bardzo mocno mu się dziwię. No chyba, że już tak uzależniony od adrenaliny i władzy, że inaczej nie idzie. Zrobił swoje, skonsolidował KO, zrobił wynik, powinien olać, bo teraz ma historyczną szanse zostać synonimem nieudacznika i porażki bo sukcesu temu rządowi nie wróżę. Biorąc pod uwagę działania przyszłej rządzącej opozycji to jak na razie robią wszystko by przerżnąć samorządowe wybory, gdzie i tak z powodu NBP, TK i prezydenta będą mieli za***iście pod górkę, a taka konfa zmądrzała i już robi czystki by swoj wynik poprawić

Opublikowano
14 godzin temu, Pablos_1970 napisał:

Katolików  na pokaz  ty  mamy co  najmniej   50  procent   wystarczy popatrzeć  na  samo  zachowanie w  kościele  i życiu  codziennym   fałsz obłuda i  zakłamanie  sięga zenitu ,dam  ci przykład czekają  wiochmeni pod kościołem na mszę a niedaleko  jest  mordownia  jak  małżonki   wchodzą  szybki  wypad  na  setę i browar  i  na baranku  boży  są  w kościele , żenada

ale setki tysięcy jest ludzi z powołania pomaga w Afryce pierwsi byli na Ukrainie z darami na wojnach itp 

ale z tym też masz racje zapomniałeś dodać przyjechanie do rodziny i święta pod kościół pochwalenie sie autem 

17 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Rysiek, weź wyłącz to TVP INFO, może są jeszcze jakieś ostatnie nadzieje na odratowanie tego, co zostało po mózgu ...

czekaj a to kto 

Tęcza” była eksponowana na placu przed budynkiem Parlamentu Europejskiego w Brukseli od 24 września do 2 grudnia 2011[5]. 8 czerwca 2012 instalacja została przeniesiona na warszawski plac Zbawiciela[6]. Została ustawiona na wschodniej połowie wyspy centralnej placu, na osi północny wschód – południowy zachód. Została zdemontowana w nocy z 26 na 27 sierpnia 2015. Ma zostać przekazana warszawskiemu Centrum Sztuki Współczesnej i odtworzona po raz kolejny jako część jego kolekcji[2].

Instalację tworzy wysoka na 9 metrów i szeroka na 26 metrów konstrukcja wielobarwnego łuku inspirowanego zjawiskiem optycznym tęczy, stworzonego pierwotnie z 16 tys. różnokolorowych, sztucznych kwiatów umieszczonych na metalowym szkielecie. Plastikowe kwiaty zostały wykonane przez utworzoną specjalnie w tym celu w 2011 Spółdzielnię Rękodzieła Artystycznego „Tęcza”.

ale j**ane pisowce podpaliły 

undefined

undefined

Policjanci ochraniający "Tęczę" 11 listopada 2014

ja widzę ze niektórzy mają pamięć jak pusty dzban 

jaki naród taka władza 

Opublikowano
8 godzin temu, Takeda napisał:

Gdyby był mądry to nie zostawał by teraz premierem., bardzo mocno mu się dziwię. No chyba, że już tak uzależniony od adrenaliny i władzy, że inaczej nie idzie. Zrobił swoje, skonsolidował KO, zrobił wynik, powinien olać, bo teraz ma historyczną szanse zostać synonimem nieudacznika i porażki bo sukcesu temu rządowi nie wróżę. Biorąc pod uwagę działania przyszłej rządzącej opozycji to jak na razie robią wszystko by przerżnąć samorządowe wybory, gdzie i tak z powodu NBP, TK i prezydenta będą mieli za***iście pod górkę, a taka konfa zmądrzała i już robi czystki by swoj wynik poprawić

Lepiej jakby był premierem Sytuacja jak z Kaczyńskim który steruje wszystkim z tylnego siedzenia jest patologiczna. Wtedy ludzie muszą łamać prawo i mu przekazywać informacje niejawne np. albo by siedział jak dziecko we mgle. Nawet Kaczyński w końcu się zdecydował na wicepremiera do spraw bezpieczeństwa. Bo się nie dało tak sprawnie rządzić z domowego zacisza.  

Opublikowano

@mirro  Narastają obawy, że kraj zostanie wciągnięty w konflikt .

Armia izraelska uderzyła na Hezbollah w Libanie .

Trwa kolejny dzień izraelskiej operacji lądowej w Strefie Gazy. Siły obronne Izraela napisały na platformie X, że uderzyły w szereg pozycji Hezbollahu w południowym Libanie w odpowiedzi na ostrzał moździerzowy i atak rakietowy na północny Izrael. Zapraszamy do śledzenia relacji na żywo z wydarzeń na Bliskim Wschodzie.

Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

Bardzo dobra odpowiedz ale jest jedno że nie wielu o tym wie ja wiem ty też  i inni .

Zaś Urodzeni po roku 1990 mało wiedza na dany temat co jak było . Urodzeni w latach 1990 maja już po 33 lata . Mają swe dzieci co nie kiedy mają już po 13 lub 15 lat to już nic nie wiedzą .

Tym najmłodszym można Historię  zmienić, jak  komu się  spodoba .

Czy to naprawdę się wydarzyło ?.

Czy młodzi uwierzą 

Ty urodzony przed 1990 a nie masz żadnego pojęcia i własnej opinii jak było wcześniej. Można ci sprzedać dowolną ciemnotę i w danej chwili będziesz w to wierzył a za kilka dni uwierzysz w coś innego. Także jak widać na przykładzie twoim i innych Pisowców,  nie tylko mlodym można od nowa historię pod berety wtłoczyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v