Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Po co mi taki pirdek?

6 cylindrow i 100 koni przynajmniej.

A na co Ci taki byk na te parę hektarów 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Tak analizując to starsi głosowali za tym co dla nich dobre czyli 13, 14, bezpłatne leki . Idzie to zrozumieć.

Tylko jakoś tak przypadkiem okazało się że tych bezpłatnych to jak na lekarstwo.

• Haha 1
Opublikowano

Ale nie powiesz że nie ma🤣

Akurat wykupuję rodzicom i mają trochę tych darmowych

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jedynie niemiecka muzyka klasyczna mi leży, ale to do tańca się nie nadaje ...

A mnie żadna muzyka w tańcu nie przeszkadza. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Ale nie powiesz że nie ma🤣

Też się nabrałem na to, że dostosują do potrzeb pacjenta.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A to co to znaczy, bo ja nie za bardzo umiem po niemiecku ;) 

Widać taki z Ciebie Polak jak nie wiesz o co w tym chodzi🤦‍♂️

3 godziny temu, Agrest napisał:

Tak analizując to starsi głosowali za tym co dla nich dobre czyli 13, 14, bezpłatne leki . Idzie to zrozumieć.

Młodzi też zagłosowali za tym co dla nich dobre - wyższy wiek emerytalny, ograniczenia w lotniczej komunikacji międzynarodowej ( to chyba oni najwięcej za chlebem latają), ograniczenia w komunikacji miejskiej. Też idzie to zrozumieć🤭

Nie idzie. Dodał Tomuś że użyli mózgu i tak zagłosowali 🙆‍♂️

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wiesz, im wyższe wykształcenie tym niższe poparcie dla PiSuaru ... Do tego PiS nie umie w Internet, a to tam siedzą młodzi ludzie a nie przed TV z włączonym TVP INFO ... Młodych ludzi nie interesują darmowe leki, interesuje ich to, czy nie będą siedzieć kilka dni na przesłuchaniach w prokuraturze gdy kobieta poroni ... Niektórych ludzi po prostu nie da się kupić za 500zł czy darmowy Rutinoscorbin ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Moze po dobrej ilości alkoholu da się jakoś tańczyć do niemieckiej muzyki ;)

Do tej co Romcio zanucił raczej nie wypada i po alkoholu. Źle się kojarzy i wstyd że tu nikt nie reaguje aby to wypier...ić z tąd. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Źle się kojarzy i wstyd że tu nikt nie reaguje aby to wypier...ić z tąd. 

To może dlatego nie znam tej muzyki, nie kręcą mnie "hity" III Rzeszy ... On tam gdzieś z Śląska to te melodie na pamięć znają ...

Opublikowano

Watchdog Polska Sieć Obywatelska
·
Mamy nadzieję na więcej jawności w nowej kadencji Sejmu

Platforma_org ( w odpowiedzi na wniosek z sierpnia)

Odmawiamy udostępnienia informacji o naszych wydatkach.

Do zobaczenia w sądzie!

demokratyczna 🤮 opozycja 

tu kolejny przykład demokracji

Wojciech Sadurski w TOK FM: trzeba rozwiązać Trybunał Konstytucyjny uchwałą sejmową. 

😂😂

ci ludzie są niebezpieczni

• Haha 1
Opublikowano

19 minut temu, GRZES1545 napisał:

Widać taki z Ciebie Polak jak nie wiesz o co w tym chodzi🤦‍♂️

Dlatego prześmiewczo napisałem że idzie zrozumieć.

No ale Tomuś napisał że to wykształceni ludzie obcykani w internetach. Kiedyś było hasło kto nie skacze z nami ten... I młodzi skakali na komendę.

Dziś wystarczy hasztag cośtam, poparty przez celebrytę i mózg z wykształceniem mają wolne🤭😜

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

Dlatego prześmiewczo napisałem że idzie zrozumieć.

Słowo Heil ma wiele znaczeń ...

5 minut temu, Agrest napisał:

Dziś wystarczy hasztag cośtam, poparty przez celebrytę i mózg z wykształceniem mają wolne🤭😜

Tak samo jak #TuskToNiemiec w TVP INFO i mózg u starszych ma wolne ... Tylko dziwi mnie jedno, starsi ludzie, obecni emeryci pamiętają państwową telewizję, lata 70-te, 80-te, czym ich karmiła telewizja państwowa i teraz znowu wierzą telewizji państwowej i propagandzie sukcesu, 50 lat minęło a metody Gierka i jego ekipy nadal działają ...

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, masa24 napisał:

No i jesteś głąb. Bo jakbyś poszedł , zagłosował to Tusk miałby związane ręce odnośnie emigracji czy wieku emerytalnego . Ale jak dałeś się ogłupić to twoja sprawa

Dlatego  ze jest liderem partii rządzącej np

gdyby sprawdzic dane o glosujacych na pis -to prawie same glaby po podstawowce ,wiec o czym ty piszesz ??

10 godzin temu, krzychu121 napisał:

Niedorozwojem to ty jesteś. Ja akurat głosowałem na bezpartyjnych 

to najlepszy dowod ze sam jestes niedorozwojem -zmarnowales swoj glos 

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Nigdzie nie pokazywali Donalda jak się przepycha w kolejce do urny, może gdzieś są takie nagrania, jak takie macie to pokażcie ... Bo dementa z Żoliborza widziałem jak się przepycha w kolejce i szarpie z wieńcem ...

na filmie z prezesem na koncu jest urywek  zgloswaniem tuska..

9 godzin temu, krzychu121 napisał:

Wyborcy opozycji tego nie potrafią pojąć że te referendum zrobiło by porzadek w sprawie wieku emerytalnego jak i ciapatych. I nie tylko dla opozycji która zgodzi się na wszystko co unia każe ale dla PiSu czy każdego innego rządu także. Dla nich to zło bo PiS to wymyślił. A donald nie kazał brać kart to nie brali. Te referendum pokazało ile ludzi myśli samodzielnie. Pokazało że są osoby które wiedzą że dzięki referendum mogą zadecydować o sprawach które rzutują na cały kraj. Niestety szkoda że część dals się oglupic i nie wzięła w tym udziału 

tylko tacy jak ty ze wsi zabitej dechami nie wiedza ze setki tysiecy emigrantow juz jest w polsce i nadal bedzie ich przybywac..

ile masz dzieci ?? jesli nie masz 3 to nie masz prawa dyskutowac o przyszlosci polski-taka ilosc to tylko gwarantuje nastepowalnosc pokolen..

czes c 🤣 cwoku glosowalo 41 % z tego kilka % przeciw.. to wiekszosc -wieksza polowa dla takiego jak ty ..

4 godziny temu, Roman176 napisał:

@Tomasz0611 

Heidi, heido, heida Heidi, heido, heida Heidi, heido, heido hahaha Heidi, heido, heida Heili heilo heila Heili heilo heila Die Wirtsleut und die Mädel, Die rufen beid': "Oh weh! Oh weh!", Die Wirtsleut, wenn ich komme, Die Mädel, wenn ich geh, ja geh. Die Wirtsleut, wenn ich komme, Die Mädel, wenn ich geh Heidi, heido, heida Heidi, heido, heida Heidi, heido, heido hahaha Heidi, heido, heida Heili heilo heila Heili heilo heila War das'ne große Freude, Als ihn der Herrgott schuf, ja schuf ein Kerl, wie Samt une Seide, nur schade, daß er Suff, ja Suff ein kerl, wie samt une seide, nur schade, daß er Suff Heidi, heido, heida Heidi, heido, heida Heidi, heido, heido hahaha Heidi, heido, heida Heili heilo heila Heili heilo heila

robiles porzadki w rodzinnym archiwum ??

my polacy to mamy inne przeboje ludowe.

Jak długo w sercach naszych
Choć kropla polskiej krwi
Jak długo w sercach naszych
Ojczysta miłość tkwi
Stać będzie kraj nasz cały
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Jak długo na Wawelu
Brzmi Zygmuntowski dzwon
Jak długo z gór karpackich
Rozbrzmiewa polski ton
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Jak długo Wisła wody
Na Bałtyk będzie słać
Jak długo polskie grody
Nad Wisłą będą stać
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Jak długo święta wiara
Ożywia polską krew
Stać będzie polska cała
Bo każdy Polak lew
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Stać będzie Piastów gród
Zwycięży Orzeł Biały
Zwycięży polski lud
Źródło: LyricFind

4 godziny temu, tracker napisał:

twn przecież to pokomunistyczne popłuczyny

a tvp to kto stworzyl niemoto ??

Opublikowano

Wiecie dla czego opozycja rzutem na taśmę zdobyła ten wysoki wynik wyborczy bo młodzież dostała przelewy za oddanie głosu , stawka od 100 zł do 300 zł w zależności od okręgu wyborczego , przelew na konto w telefonie . Widać było duże kolejki pod sam koniec głosowania . Koszt tej operacji 300 mln zł od fundacji związanych z G . Sorosem . Nic nie można z tym zrobić bo to tzw. kiełbasa wyborcza . Także już wiadomo skąd takie zainteresowanie młodzieży wyborami .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v