Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze chociaż że opozycja zrobi porządek w telewizji bo już tego szczucia nie dało się przesłuchać i uciszy najgorliwszych dziennikarzy

Opublikowano
23 minuty temu, Meg5 napisał:

Jeden zaszczepiony ,,świadomy" się już zaśmiał pod moim postem ,czekam na więcej .... Czyli  to nie fejk ,że szczepionka ma szereg skutków ubocznych . 😇

Po tobie widać, że i bez szczepionki różnie to bywa.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sakala napisał:

Jesteś gówniara, naiwna, albo nie znasz za życia.

Jest dobrze ludzie nie chcą zmian  i dlatego Pis wygrał. Mimo, że był w trudniejszej sytuacji, bo tamci mogli pleść co im ślina na język przyniesie. Taki jest przywilej tych, którzy jeszcze nie rządzili.

PiS odchodzi w polityczny niebyt, za 4 lata nikt o nich pamiętał nie będzie ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jak pis straci tvp i przejmie go demokratyczna opozycja to wyborcom pis skutecznie ten pis obrzydzi pokazując przekręty. Pis straci narzędzie dzięki któremu nie będzie mógł tumanić ludzi to raz. A dwa ludzie zobaczą, że Tusk nie przyprowadzi tu Niemców nie zabierze 13 stek i 14 stek. I pis straci ważny argument w straszeniu ciemnoty.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Oj chyba za wcześnie szampana otwierasz. W samorządowych mogą wygrać bo do tego czasu ludzie przypomną sobie rządy PO plus posmakują nowego.

Chyba że zastosują metodę pis  i będą kupować wyborców

Opublikowano

Tylko jest dwukadencyjność i ci sprawdzeni i zaufani w większości mają drugą kadencję na ukończeniu

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko jest dwukadencyjność i ci sprawdzeni i zaufani w większości mają drugą kadencję na ukończeniu

Tylko to do sejmu powinna być dwukadencyjność, tam gdzie głosuje się "na listę" max 2 kadencje, a tam gdzie "na osobę" to kadencji do woli, skoro dobry gospodarz i ludzie zadowoleni to dlaczego ma nie rządzić dłużej ? 

No i obowiązkowo, osiągasz wiek emerytalny to wypad z sejmu/senatu/wójta/burmistrza/sejmiku itp itd ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
48 minut temu, Luki99 napisał:

Dobrze chociaż że opozycja zrobi porządek w telewizji bo już tego szczucia nie dało się przesłuchać i uciszy najgorliwszych dziennikarzy

kto ogląda telewizję na ziemną ?.

Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Jak pis straci tvp i przejmie go demokratyczna opozycja to wyborcom pis skutecznie ten pis obrzydzi pokazując przekręty. Pis straci narzędzie dzięki któremu nie będzie mógł tumanić ludzi to raz. A dwa ludzie zobaczą, że Tusk nie przyprowadzi tu Niemców nie zabierze 13 stek i 14 stek. I pis straci ważny argument w straszeniu ciemnoty.

Czyli rozdawnictwo się dalej nie skończy, tylko inni będą przy korytku.

Opublikowano

U mnie z tego co się z ludźmi rozmawia to PiS przepadł przez te pieprzenie o Niemcach i Tusku . Ludzie mówią że fiol im na tym punkcie naszedł . W sumie ile to można 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, rolnik34 napisał:

w partiach tez powino byc 2 kadencje posel czy senator a tak od komuny ci sami

PiS wszystko robił pod siebie. Wygodne im się było pozbyć dawnych włodarzy, to wprowadzili dwukadencyjność. Sędziów też chcieli wysłać chcieli na emerytury. Zaś w sejmie emeryt, od początku lat 90 zasiada, i problemu nie ma. Taka to była władza. 

• Like 2
Opublikowano
59 minut temu, Meg5 napisał:

Jeden zaszczepiony ,,świadomy" się już zaśmiał pod moim postem ,czekam na więcej .... Czyli  to nie fejk ,że szczepionka ma szereg skutków ubocznych . 😇

Jak kulą w płot trafiłaś z tą szczepionką, ja i szczepionka, ale jakby twoi rządzili to na siłę by Ci zaaplikowali, tylko nie mów że nieeee.     xD

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Oj chyba za wcześnie szampana otwierasz. W samorządowych mogą wygrać bo do tego czasu ludzie przypomną sobie rządy PO plus posmakują nowego.

Chyba że zastosują metodę pis  i będą kupować wyborców

Ludziom wcale teraz nie jest tak fajnie. Pis ich mamił strachami Tuskiem i Niemcami. To był przeważnie u mnie na wsi jedyny argument. A wystarczy pokazać, ze strachy się nie ziszczą okrasić to łapaniem złodziej z pisu i pokazywaniem w tvp ile nakradli i na wielu zadziała. 

Opublikowano
2 minuty temu, alfa napisał:

U mnie z tego co się z ludźmi rozmawia to PiS przepadł przez te pieprzenie o Niemcach i Tusku . Ludzie mówią że fiol im na tym punkcie naszedł . W sumie ile to można 

Jak rozmawiam ze znajomymi to tak, Tak mówią. Jednak ludzie przy urnach gadali, jak to trzeba głosować, bo Tusk złodziej wróci i ich okradnie... 

Więc jednak propaganda działa tak gdzie działać miała.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Czyli rozdawnictwo się dalej nie skończy, tylko inni będą przy korytku.

Nie musi być rozdawnictwa wyżej napisałem co może być. Ludzie byli straszeni przez pis Tuskiem, ze zabierze wszystko i Niemcami jak wyżej piszą. I to głównie ludzie podawali za powód głosowania na pis.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Jak kulą w płot trafiłaś z tą szczepionką, ja i szczepionka, ale jakby twoi rządzili to na siłę by Ci zaaplikowali, tylko nie mów że nieeee.     xD

Słuchaj ,już się nie produkuj ,bo mało wiesz widzę na temat moich . Ty się lepiej martw jak tych swoich przez kolejne 4 lata zniesiesz .🤣

Opublikowano

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludziom wcale teraz nie jest tak fajnie. Pis ich mamił strachami Tuskiem i Niemcami. To był przeważnie u mnie na wsi jedyny argument. A wystarczy pokazać, ze strachy się nie ziszczą okrasić to łapaniem złodziej z pisu i pokazywaniem w tvp ile nakradli i na wielu zadziała. 

Najpierw niech pokażą co zrobili z majątkiem narodowym jak sami rządzili przez osiem lat, a potem co zrobił PiS.

Opublikowano (edytowane)

UNIA się cieszy . Teraz trzeba będzie wspierać żyda i Ukrainę unia na to liczy czy odmówi rudy zapewne nie .

"Polska mogła właśnie rzucić powitalny promień jesiennego słońca dla Unii Europejskiej, która stoi w obliczu wielu kryzysów u swoich granic: imigracji, wojny w Ukrainie, a ostatnio wojny Izrael-Hamas" — napisał Alan Crawford w komentarzu na łamach serwisu Bloomberg

"To wsparcie dla Komisji Europejskiej, która stara się utrzymać pomoc dla Ukrainy i zrównoważyć wsparcie dla Izraela po ataku Hamasu z humanitarnymi obawami dotyczącymi palestyńskiej ludności cywilnej" — dodał publicysta Bloomberga. Wskazał, że po zmianie władzy w Polsce te zewnętrzne wyzwania nie znikną, ale wynik wyborów może pomóc zaszczepić jedność Europy w stawianiu im czoła.

W przeciwieństwie do Tuska przedstawił Jarosława Kaczyńskiego, który — jak czytamy — "notorycznie siał sprzeciw w Europie, wielokrotnie ścierając się z Brukselą, blokując jednocześnie unijne próby porozumienia w sprawie uchodźców i nękając Berlin".

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/unijny-zawodnik-wagi-ciezkiej-z-solidna-gospodarka-swiat-o-wyborach/sshcgh3

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, Meg5 napisał:

Słuchaj ,już się nie produkuj ,bo mało wiesz widzę na temat moich . Ty się lepiej martw jak tych swoich przez kolejne 4 lata zniesiesz .🤣

Najgorzej że nie wiem czy Twoich nie będę musiał znosić.    :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v