Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

już tvp szczujnia mówi że są oszustwa potężne 🤣

te yebniete referendum to jakiś kon trojański 😂

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Pewnie pierwszy kraj na świecie gdzie opozycja fałszuje wybory. Chyba, że jeszcze USA za Trumpa. ;)  

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, KarolTD90 napisał:

@jacus a myślisz  że po co te autobusy do zwożenia  tych dziadków?? Po to by głos dali na jedyną  słuszną  partię  co daje 13 14 15 a może  niedługo  17 i 18 emerytury.  Tak sie wyborców  kupuje

A skąd pewność że akurat Ci dziadkowie co podjada autobusem zagłosują na PiS? To tak jak byś  powiedział że Ci co biorą trzynastki czy 500 plus to wyborcy PiS. 

41 minut temu, hubertuss napisał:

Ja byłem to też dużo ludzi prosiło bez referendum. Mama w innym lokalu to samo.

I uważasz że nie powinno być referendum?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Oni już wiedzą że większość ma referendum w d*pie a to oznacza że........ i niech każdy sobie dopowie.

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Chodzi o pytania komisji do wyborców, ,,czy podawać kartę do referendum czy nie" skoro są dla każdego przygotowane to po co te pytania? U mnie również pytali o to.

Opublikowano

pierdolamento takie. 

u mnie nikt nie pytał, a i tak większość to bojkotowała i od razu mówiła że referendum sobie nie życzą 

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

A skąd pewność że akurat Ci dziadkowie co podjada autobusem zagłosują na PiS? To tak jak byś  powiedział że Ci co biorą trzynastki czy 500 plus to wyborcy PiS. 

Statystycznie istotne to jest. Ilość wyborców partii rządzącej jest większa w tej grupie wiekowej, i dodatkowo większa w środowiskach wiejskich

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jaki mają obowiązek, jak sobie nie życzysz psudoreferendum wystarczy powiedzieć, osoba z komisji ci nie wydaje i tyle. Powinna być osobna komisja od wyborów do Sejmu i Senatu i osobna od 4 pytań ... Bo mówienie na pół sali że nie chcesz referendum mało ma wspólnego z tajnością.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Tak jak już pisałem - dane z komisji z pewnością pokazują że frekwencja w referendum będzie porażką i już zaczęło się szukanie wytłumaczenia i winnych.

Jeszcze nie ma wstępnych wyników  a Ty już znasz co i ile?😏

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem jaki mają obowiązek, jak sobie nie życzysz psudoreferendum wystarczy powiedzieć, osoba z komisji ci nie wydaje i tyle. Powinna być osobna komisja od wyborów do Sejmu i Senatu i osobna od 4 pytań ...

To już wiesz, ja wiem to Ci napisałem. 

Osobne komisję do wszystkiego i kto ma za to płacić? Mało wydali na wybory i te plakaty ku...a wszędzie?

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

On nie, ale TVP INFO pewnie tak, skoro tak panikują na temat frekwencji w referendum ...

Jutro będzie wszystko wiadomo

Wstępne wyniki po 21⁰⁰😎

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mają obowiązek wydawać wszystkie karty bez pytania.

No i wydali. a ja durny polazłem do stolika i skreśliłem 4x ..k. A jak wrzuciłem do urny, to akurat ta kartka z referendum wypadła z płachty sejmowej i leżała zadrukowanym do wierzchu. Malo głów nie powykręcali żeby zobaczyć gdzie zakreślone no i miny bezcenne.:lol:

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Osobne komisję do wszystkiego i kto ma za to płacić? Mało wydali na wybory i te plakaty ku...a wszędzie?

A po co wydawać pieniądze na jakieś referendum ? Jeszcze żeby te pytania miały jakiś sens np o aborcję, o zadłużanie państwa, o podniesienie 500+ lub coś w tym stylu to wymyślili głupotę za którą płacimy ...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze nie ma wstępnych wyników  a Ty już znasz co i ile?😏

Nic się nie dzieje bez przyczyny. Jeśli znana jest frekwencja na podstawie wydanych kart to wiadoma jest też frekwencja w referendum bazująca na tym samym. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

On nie, ale TVP INFO pewnie tak, skoro tak panikują na temat frekwencji w referendum ...

Dokładnie. 

Kartę wziął i pustą wrzucił. 

Opublikowano

To i tak policzą frekwencję. Chodzi o to, aby nie pozwoliła zalegalizować tego potworka. Lepiej w ogóle nie brać karty. 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Dokładnie. 

Kartę wziął i pustą wrzucił. 

• Like 2
Opublikowano

jak już drą ryja o taką poerdole jak te pseudo referendum, toto wyniki wyborów będzie jeszcze sprawdzać komisja Antoniego 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v