Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ogłądałem ale przejrzałem zapis i Morawiecki wygrał, Tusk na pytanie o imigrantów mówił o Kaczyńskim, o wiek emerytalny który podniósł że teraz będzie pilnował aby nie podnieść tak że dalej miałem wyebane na jego ględzenie. Reszta to plankton

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, sakala napisał:

Nie ogłądałem ale przejrzałem zapis i Morawiecki wygrał, Tusk na pytanie o imigrantów mówił o Kaczyńskim, o wiek emerytalny który podniósł że teraz będzie pilnował aby nie podnieść tak że dalej miałem wyebane na jego ględzenie. Reszta to plankton

media też piszą o https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-parlamentarne-2023/news-dziwolagi-kontra-banda-rudego-starcie-wygral-morawiecki,nId,7077143

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
mirro napisał:

Ja pierdzielę, ale cyrk przegapiłem. Na śmierć zapomniałem o debacie.

Nic na e straciłeś. Pytanie czytali tyle samo czasu co było na odpowiedź. Przy takiej ilości wątków to niema co się dziwić odpowiedziom. O dupe rozbić ta debata. Pytanie o obronność było to jeno Bosak i Hołownia coś zaczeli że żołnierz zasluguje na dobry sprzęt ale co to go sami zrobimy i już mieli coś rzucić iż ten żolnierz musi pierw być ale chyba odwagi zabrakło i zeszło na uposażenie. Konfederaty jakby bez planu jeno konert życzeń, bezpartyjni po wejściu do sejmu na stówe będą już partyjni. Lewica chce przygarnąć bezdomne kotki, Hołownia godzić polskę, Tusk to wymówka Morawieckiego, Morawiecki ma układ u "Bociana". Rachoń to pokrzywdzony dziennikarz choć ta blondyna niczego sobie ale umie tylko czytać pytania no i nie startuje. Słowem jest gnój i warto aby PiS pokazał jak go rozwiązuje czyli się rozpada. Tematów związanych z Czarnkami i Ziobrami czyli ideologii i prawa pod nią nie ruszono, z gospodarki było rozległe pytanie o lasy i bezrobocie, Bosaka chcieli wkręcić tematem imigracji i im się udało. Przy pytaniu o płot zaparli się iż po wyborach wszyscy będą chcieli go rozmontować. Gombrowicz i jego teoria formy...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Kaj, drugi roz mężato, troje dziecków w sumie mo😅

czyli i tak lepsza niż Kaczyńska'', proporcje chociaż odwrócone to jednak prawie tożsame, jednakże bezpieczniej jest być trzecim ( w końcu do 3 razy sztuka), a nie czwartym mężem, ekstrapolując wychodzi, że Nowa Lewica > PiS-u, no jest w tym jakiś zakazany, mroczny sens. Niby nie warto nim podążać, ale jak spojrzeć na inne dostępne drogi to tak naprawdę jeden ..uj, którą poążysz jeśli koniec każdej z nich dla zwykłego człowieka jest raczej w tym samym czarnym punkcie....

Opublikowano

Nie głosujcie na PiS te wszelkie dodatki i  świadczenia  co dają tym tylko napędzają inflację którą zwalają na Tuska i Putina. W telewizji rządowej krytykują cały czas opozycję i wmawiają Polakom co mają myśleć jakby byli tumanami. Na przyjmowali bogatych  ukraińców i płacą im wszystko tak jak Polakom. I oddają za darmo broń teraz sfolgowali bo nie ma już czego oddać. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, DTaras napisał:

Pytanie o obronność było to jeno Bosak i Hołownia coś zaczeli że żołnierz zasluguje na dobry sprzęt ale co to go sami zrobimy i już mieli coś rzucić iż ten żolnierz musi pierw być ale chyba odwagi zabrakło i zeszło na uposażenie.

I na sorty mundurowe, które należą mu się zgodnie z wykazem. Ale o gacie żołnierskie to trza by Pana Błaszczaka pyta, tylko on teraz zajęty formowaniem batalionu piechoty górskiej, a raczej wysokogórskiej w Korzennej.

Swoją drogą to trochę cyrk bo ktoś się chyba zorientował iż będzie straszno, kiedy wraz z tradycjami przedwojennego przejmie się odznakę a tam takie cuś. Więc teraz chyba zmienili nazwę na 4bsp i próbują od nowa.

1024px-Memorial_to_the_22nd_Mountain_Infantry_Division_and_its_sub-units_at_Harcerski_Square_in_Sanok_%282020%29l.jpg

Edytowane przez mirro
Opublikowano
21 minut temu, Luki99 napisał:

Nie głosujcie na PiS te wszelkie dodatki i  świadczenia  co dają tym tylko napędzają inflację którą zwalają na Tuska i Putina. W telewizji rządowej krytykują cały czas opozycję i wmawiają Polakom co mają myśleć jakby byli tumanami. Na przyjmowali bogatych  ukraińców i płacą im wszystko tak jak Polakom. I oddają za darmo broń teraz sfolgowali bo nie ma już czego oddać. 

przecież nie pójdziemy głosować na PO 😂. To co mówią o tusku tam to wszystko prawda

Są ukraińcy w Polsce ale jest spokój a jak tusk wpuści uchodźców z afryki to już tego spokoju nie będzie a też trzeba będzie to utrzymywać

Opublikowano

Tusk ich wpuści, bo taka jest przyjęta linia. A poza tym, to kto miałby ich wpuszczać jak nie Tusk? Przecież ci są teraz to już się nie wliczają do wpuszczanych, bo są wpuszczeni.

Opublikowano

Tak. Aby wpuścić wpuszczonych trzebaby ich pierwej wypuścić, co nastąpi, ale Ci nie będą chcieli wrócić.

Tak przy okazji - symbol debaty. Gdy nadeszło pytanie o wojsko zamiast "bezpieczeństwo" na ekranie wyskoczyło "bezrobocie". No niby przypadek, pomyłka.... aleee...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Tusk ich wpuści, bo taka jest przyjęta linia. A poza tym, to kto miałby ich wpuszczać jak nie Tusk? Przecież ci są teraz to już się nie wliczają do wpuszczanych, bo są wpuszczeni.

Przecież to masowo płynie do włoch tak jak z białorusi chciało iść całymi falami.

Można sobie jaja robić z drobnej ilości ale trzeba działać racjonalnie pod naporem olbrzymich ilości

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Czemu Tusk ma wpuszczać skoro się teraz złażą. Mógłbym monitoring w sumie dać z placówki ale RODO... No w każdym razie ciemnieją coraz bardziej..

Jak ma nie wpuszczać jak prawie wszyscy z PO, lewicy, trzeciej drogi są za wpuszczaniem uchodźców.

jedni wymigują się odpowiedzi a drudzy unikają jednoznacznej odpowiedzi

Np ochojska chcę rozbiórki płotu to co to jest jak nie zgoda i przyzwolenie na wpuszczanie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, Luki99 napisał:

Teraz dostają Polacy i ukry a za Peło będą naturalizowani ciapaci i ukry. Polak dostanie najwyżej po d*pie. Jako rolnik i porządny obywatel powinineś docenić co dostajesz od Pisu, bo najwięcej z tego tortu.

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

Czyli nasuwa się wniosek  że hipokryta chce obnażyć hipokrytę.

Że też ludzie jeszcze tfuska za idola mają.

po za tym co tu obnażać jak nikt z niczym się nie kryje

Nie wiem może mają za idola może widzą, że tylko on ma szanse pognać pis od koryta. 

12 godzin temu, racyl napisał:

Tusk jest zerem i nigdzie, nikogo nie powinien reprezentować.

Może i pytania były pod rząd zrobione ale co miał powiedzieć tusk to wszystko zrobił o co go posądzają

Może być i zerem ale tylko on jak wyżej pisałem ma szansę odsunąć pis od władzy nikogo innego nie ma.

11 godzin temu, sakala napisał:

Wygrał ale u pisorów czego się spodziewać. Tusk nie wygrał ani Morawiecki nie wygrał. To możesz usłyszeć lub przeczytać u w miarę rozsądnie oceniających to ludzi.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

Jak wyżej. Można sobie pisać co się chce. Ale jak ktoś ma rozum to wie ,że ani Morawiecki ani Tusk nie wygrał. Oni byli zajęci sobą. W miarę zaprezentowali się Hołownia Szorling i Bosak. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Może być i zerem ale tylko on jak wyżej pisałem ma szansę odsunąć pis od władzy nikogo innego nie ma.

Odsunąć a co potem ? na wszystko się godzić co unia zaproponuje ?

PIS narozrabiał ale miał jaja i się postawił ukrainie i UE ze zbożem

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Pis się postawił Ukrainie jak widmo utraty stołków zajrzało do d*py. Jak nie było tego widma to jeździli do UA i ich po tyłkach całowali by naszą pomoc brali. A unii się tak stawiali, ze Morawiecki tam na wszystko się zgadzał jak fit for 55 czy kamienie milowe a nic z tego nie mamy. takie to stawianie się jednym i drugim. To lepiej już było się tej unii nie stawiać a zgodzić się na to na co Morawiecki i tak się zgodził i mieć jeszcze kupę pieniędzy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Nic o mnie nie wiesz, ale wymyślaj sobie w swojej głowie bajeczki ;) I motor to ty masz w siuntce albo samochodzie, a pojazd z 2 kołami i motorem to motocykl ;) 

dziecko jesli zona sama jedzie na wakacje to chyba jakis problem jest.. nie masz krow czy swin zebys byl uwiazany i nie mogl sobie pozwolic na wspolny urlop. przez ponad 2 miesiace nie masz tygodnia wolnego ???

troche wiecej zyje,troche wiecej jezdze  i wiem jak to w zyciu jest..

8 godzin temu, Takeda napisał:

czyli i tak lepsza niż Kaczyńska'', proporcje chociaż odwrócone to jednak prawie tożsame, jednakże bezpieczniej jest być trzecim ( w końcu do 3 razy sztuka), a nie czwartym mężem, ekstrapolując wychodzi, że Nowa Lewica > PiS-u, no jest w tym jakiś zakazany, mroczny sens. Niby nie warto nim podążać, ale jak spojrzeć na inne dostępne drogi to tak naprawdę jeden ..uj, którą poążysz jeśli koniec każdej z nich dla zwykłego człowieka jest raczej w tym samym czarnym punkcie....

o czym ty piszesz ??

poczytaj o tym jak ojcostwo jej dziecka testy dna ustalaly, 

2 godziny temu, mirro napisał:

I na sorty mundurowe, które należą mu się zgodnie z wykazem. Ale o gacie żołnierskie to trza by Pana Błaszczaka pyta, tylko on teraz zajęty formowaniem batalionu piechoty górskiej, a raczej wysokogórskiej w Korzennej.

Swoją drogą to trochę cyrk bo ktoś się chyba zorientował iż będzie straszno, kiedy wraz z tradycjami przedwojennego przejmie się odznakę a tam takie cuś. Więc teraz chyba zmienili nazwę na 4bsp i próbują od nowa.

1024px-Memorial_to_the_22nd_Mountain_Infantry_Division_and_its_sub-units_at_Harcerski_Square_in_Sanok_%282020%29l.jpg

staroindyjski symbol szczescia widze -jaki masz z tym problem ?? 🤣

warto przypomniec ze gorale z tamtych stron przybyli przed wieloma wiekami. wtedy wiz nie musieli kupowac -wystarczyla porzadna ciupaga 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Ty ale to wina PiSu i pinokia z tym zbożem a nie UE i upadlińców. 

40 minut temu, sakala napisał:

Teraz dostają Polacy i ukry a za Peło będą naturalizowani ciapaci i ukry. Polak dostanie najwyżej po d*pie. Jako rolnik i porządny obywatel powinineś docenić co dostajesz od Pisu, bo najwięcej z tego tortu.

🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

staroindyjski symbol szczescia widze -jaki masz z tym problem ?? 🤣

Ja nie mam problemu, tylko chyba Błaszczak ma. Bo krzyż nie jest porosty na odznace a taki jakiś powyginany.:lol:

13 minut temu, racyl napisał:

To rolnicy mieli jaja i tak PiSowców ścisnęli za nabiał, że ze strachu o stołki ruszyli dupska. 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

dziecko jesli zona sama jedzie na wakacje to chyba jakis problem jest.. nie masz krow czy swin zebys byl uwiazany i nie mogl sobie pozwolic na wspolny urlop. przez ponad 2 miesiace nie masz tygodnia wolnego ???

🤣

Mam tydzień wolnego , w Chorwacji z kobitka byliśmy, a to co piszesz pojechała z koleżanką i jej dzieciakami, a my z facetem tej koleżanki na weekend dojechaliśmy. Ale co może wiedzieć rencista z małej polski .... 

Opublikowano
54 minuty temu, sakala napisał:

Polacy płacą więcej niż dostają. Dostają ukry a pis zwozi do kraju ciapatych sprzedając im wizy. Nawet w miastach powiatowych za pisu ciapaci biznesy otwierają.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v