Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

@mirro ile jeszcze uciągniesz?

Przyszły rok pokarze. Generalnie wyjścia są dwa. Albo będę spał na kasie, albo w pizdu trza się zwijać.

O. Raz próbowałem spać na kopercie z forsą pod głową, właściwie worku płóciennym - nie nadaje się. Fajnie że są możliwości. Biznesy trzeba robić i się nie oglądać czy to Chińczyk, Duńczyk czy Ruski wprost czy Ukrainiec.

hubertuss napisał:

2 godziny temu, Roman176 napisał:

pierwsza ofiara niemieckich mediów się już znalazła 

Ty to już jesteś ofiarą wszystkiego. To są oficjalne doniesienia medialne co Zalensky robi w USA na tym szczycie. Media bez względu na kapitał własnościowy poza szczujnią pokazują jego postepowanie wobec dudusia. Właśnie jesteśmy świadkami jak polityka pis wobec UA prowadzona przez pis w pozycji na klęczki przynosi fiasko.

Znaczyy jeżeli chodzi o wstawanie z kolan to PiSy na razie pokazują jak to na nich jest. Ale kuźwa 8 lat? To w jedną to w drugą stronę.

Roman176 napisał:

tylko kto mi dom bd sprzątał za 800zł miesięcznie .. Polak na pewno nie

Prawdziwą murzynkę se ruchniesz.

theta napisał:

wątpię mleko już się wylało

A propos mleka - też poblokują?

theta napisał:

Wojna zaszła za daleko aby teraz odpuszczać. Takie pierdoluty nie służą nikomu poza naszymi politykami a szkodzą żołnierzom ukraińskim a byćmoże i nam jako żołnierzom.

Opublikowano

ale oni wierza za rosja by sie zatrzymala na bugu , ja na wisle a ty na jakiej rzece ??

dzisiaj jeden debil od szmaty, powiedzial ze najlepiej jest zakonczyc wojne przestajac dostarczac ukrainie bron..

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ty to już jesteś ofiarą wszystkiego. To są oficjalne doniesienia medialne co Zalensky robi w USA na tym szczycie. Media bez względu na kapitał własnościowy poza szczujnią pokazują jego postepowanie wobec dudusia. Właśnie jesteśmy świadkami jak polityka pis wobec UA prowadzona przez pis w pozycji na klęczki przynosi fiasko.

tylko Niemcy i tvn 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Prawdziwą murzynkę se ruchniesz.

to załatw mi 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, jacus napisał:

ale oni wierza za rosja by sie zatrzymala na bugu , ja na wisle a ty na jakiej rzece ??

dzisiaj jeden debil od szmaty, powiedzial ze najlepiej jest zakonczyc wojne przestajac dostarczac ukrainie bron..

Popieram taki pomysł zakończenia wojny. A z obroną na Bugu to każdy kto choć trochę zna historię i wojskowość wie że to nie ma sensu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Granica na Odrze i Nysie Łużyckiej tu obrona postawią Niemcy .

Polska by była poświęcona na straty w obronie zachodnich wartości .

Ziemię by mogli uprawiać i pryskać i nawozy sypać bo tyle rolnik widzi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Gdybyśmy w 1939 wiedzieli, że sojusznicy nie pomogą, to obrona na granicy nie miała by żadnego sensu. Ekipa wojskowa na pewno by wtedy wojsko ustawiła na Wiśle ... Bitwa graniczna była toczona tylko z tego powodu, że liczyliśmy na sojuszników, teraz też liczymy na Hamburgerów ...

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Roman176 napisał:

tylko Niemcy i tvn 

to załatw mi 

Pissat tez pokazywał. Nawet był wywiad Dudy gdzie mówiąc o tonącym lekko się swoim zwyczajem podniecił ale zaraz chyba sobie uświadomił i wyluzował.

Zełenski zwrócił się do Polski? "Wiedzieli o tym". Jest reakcja (msn.com)

- Ciężko pracujemy nad zachowaniem szlaków lądowych dla eksportu zboża. I niepokojące jest to, jak niektórzy w Europie, niektórzy nasi przyjaciele w Europie, odgrywają w teatrze politycznym solidarność, robiąc thriller ze zbożem. Może się wydawać, że odgrywają własną rolę, ale w rzeczywistości pomagają przygotowywać scenę dla moskiewskiego aktora - powiedział, odnosząc się do sytuacji gospodarczej swojego kraju.

Jest grubo ambasador UA wezwany do MSZ. 

Tym czasem Pinokio powiedział prawdę. Pisowska prasa dwoi się i troi by wytłumaczyć ciemnemu ludowi, ze to przejęzyczenie.

Trzeba przypomnieć o tym, jak wielkim zagrożeniem jest powrót rządów Prawa i Sprawiedliwości do władzy

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A uj z wizami -mi to zwisa natomiast Ukraina i jej zboże  dotyczy nas bezpośrednio .Nawiązując do Dudy o tonącym jest taka zasada bezpieczeństwa  że tonącego podtapia się aby stracił przytomność i można go spokojnie ratować .Więc czas żeby Ukraińcy skosztowali kilka łyków wody na otrzeźwienie bo nas utopią 

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

tylko kto mi dom bd sprzątał za 800zł miesięcznie .. Polak na pewno nie 

Po pierwsze to nigdzie nie pisałem żeby ich wszystkich deportować, po drugie zabrać im socjale to będą sprzątać 2x szybciej.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, v11 napisał:

A uj z wizami -mi to zwisa natomiast Ukraina i jej zboże  dotyczy nas bezpośrednio .Nawiązując do Dudy o tonącym jest taka zasada bezpieczeństwa  że tonącego podtapia się aby stracił przytomność i można go spokojnie ratować .Więc czas żeby Ukraińcy skosztowali kilka łyków wody na otrzeźwienie bo nas utopią 

To już wam wyborcom pis nie przeszkadza, że pis wpuszcza do PL młodych mężczyzn którzy będą grabić palić i gwałcić no i oczywiście nie pracować?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

PL młodych mężczyzn którzy będą grabić palić i gwałcić no i oczywiście nie pracować?

dla was dla lgbt i związków partnerskich  ... zwiększenie demokracji 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

dla was dla lgbt i związków partnerskich  ... zwiększenie demokracji 

No teraz to już nie tylko dla nas ale i dla was z pisu. Przypomnę ostatnie 30 miesięcy 375 tys wiz dla ludzi z krajów Afryki Azji w tym islamskich.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał:

No teraz to już nie tylko dla nas ale i dla was z pisu. Przypomnę ostatnie 30 miesięcy 375 tys wiz dla ludzi z krajów Afryki Azji w tym islamskich.

Ale ci zapłacili przemytnikowi Morawieckiemu zamiast przemytnikowi Łukaszence, znaczy są to dobrzy uchodźcy xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

a sprawdzałeś ile wiz wydano za rządów pisu a ile za po 

grodzki powiedział ze połowę mniej 

Wierzysz Grodzkiemu? 375 tys podaje oficjalnie MSZ. I to oficjalnie podaje z jakich krajów te 375 tys i jest to Azja i Afryka. Pozostałe kraje jak np Białoruś czy Ukraina ujęte są oddzielnie. Rau dokładnie wiedział ile wiz się wydaje. PO jak zwykle nie dorasta do pięt pisowskim przekrętom. Na wyborach na respiratorach na fundacjach na węglu zbożu czy wizach. Ludziom po nawet się nie śniły takie pieniądze.

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

To już wam wyborcom pis nie przeszkadza, że pis wpuszcza do PL młodych mężczyzn którzy będą grabić palić i gwałcić no i oczywiście nie pracować?

Już cię zgwałcili ?  A zwracam uwagę co do intencji ktoś kto stara się lub kupuje wizę a ktoś kto siada do łodzi bez dokumentów i gra wariata -czy jest różnica 

Opublikowano (edytowane)

NO nie wiem czy jest. Bo jak się okazuje ci co to nie mieli dokumentów i byli wywalani z naszej granicy na BY jechali do Mińska i w naszym konsulacie dając 1500 Euro kupowali wizy i już byli cacy zweryfikowani. 1250 wiz tak sprzedali. Ale widzę wasze poglądy w tej sprawie są zmienne. Jak wcześniej jechali to bandyci gwałciciele i terroryści. Jak zaczęli kupować wizy przez net bez żadnej weryfikacji i wyszło, że to wina pisu to już nie będą gwałcić. Jak to mówią ktoś wam pluje w twarz a wy, że deszcz pada. Bo to pis. Teraz pójdziecie na referendum zagłosujecie by ich nie sprowadzać a pis będzie dalej sprowadzał i będzie cacy.

Już chyba wiem po co pis tych jak to mówią młodych byczków sprowadza jeden już padł.

Męska prostytutka i tabletki na potencję. Impreza księży z Dąbrowy wymknęła się spod kontroli (msn.com)

Opublikowano

To już hipokryzja z twojej strony i tyle. Pis nawet jak by wam majątki pozabierał to byście bronili. Zresztą nawet znam takich. Senator pisu Romańczuk oszukał ich na kilkadziesiąt tys zł jako prezes mleczarni a oni dalej za pisem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v