Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Biedroń. przynajmniej mądrzej gada niż ten starzec który przez całe swe życie nawet guzika sam nie przyszył.

A Biedroń przyszył ? Partnera może nadział 🤭

Opublikowano

Mają gdzieś Rolników wszystkie partie , tylko przed wyborami PiS PAMIĘTA .

Pozostali nie pamiętaj ale PAMIĘTAJĄ O JEDNYM .

Związki partnerskie? Jasna deklaracja rzecznika Porozumienia.

Zagłosowałbym za związkami partnerskimi — zadeklarował w "Onet Rano." rzecznik Porozumienia Jan Strzeżek. — Jeśli jest taka potrzeba ze strony społeczeństwa, nie da się udawać, że sprawy nie ma — znacznie lepiej to uregulować. Pytanie tylko, w jaki sposób — argumentował.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jasna-deklaracja-rzecznika-porozumienia-w-sprawie-zwiazkow-partnerskich/2fm7xv5,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Mają gdzieś Rolników wszystkie partie , tylko przed wyborami PiS PAMIĘTA .

Taaak, to PiS odpowiada za próbę wprowadzenia piątki dla zwierząt i za niekontrolowany import owoców i zbóż od Banderowców ... Niech rolnicy o tym pamiętają idąc na wybory.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

lublin nie klam -bajki mozesz opowiadac ale klamstwa milosnikowi najwyzszego prezesa nie uchodza..

2 godziny temu, racyl napisał:

warto pamietac ze ten babisz to slowak a oni nas napadli w 39 a obecnie jego rodak krysztalowy marian co rusz napada nasz ukochany rzad.........

nie wspominaja o orawiaku  ktory napada kazda kobiete na forum.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego ich nie lubię- okupują nasze ziemie 

onuca jako rodowity ukrainiec okupuje polskie ziemi od pokolen...

Opublikowano
20 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Biedroń. przynajmniej mądrzej gada niż ten starzec który przez całe swe życie nawet guzika sam nie przyszył.

Zauważyłem że stajesz się coraz bardziej lewoskrętny , podobno dzisiejsza młodzież ochoczo spogląda na lewicę .

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Taaak, to PiS odpowiada za próbę wprowadzenia piątki dla zwierząt i za niekontrolowany import owoców i zbóż od Banderowców ... Niech rolnicy o tym pamiętają idąc na wybory.

A po co iść na wybory ? 

Ale tak z ciekawości jesteś tak naiwny i myślisz że inne partie przejęły by się jakimiś tanim owocem czy zbożem 🤔

Opublikowano
52 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie broń ich bo w covidzie się nachapali za fri 

Widząc poparcie dla PISu to nie jestem odosobniony .

Tak się nachapali że teraz jeden po drugim zamykają działalność. 

Poparcie zaje🤬 wśród patusów i emerytów czyli grupy nieproduktywnej. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

podobno dzisiejsza młodzież ochoczo spogląda na lewicę .

yyy, i jak to ze mną powiązałeś?

wszystko jest lepsze od kaczyńskiego . nawet pedały.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale tak z ciekawości jesteś tak naiwny i myślisz że inne partie przejęły by się jakimiś tanim owocem czy zbożem 🤔

Nie, nie jestem tak naiwny. Ale niech fanatycy Prezesa KC PiS nie głoszą tu, że PiS coś dla wsi zrobił, bo g*wno zrobił, jedynie na chlanie dla babek z KGW kasę dali ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Zauważyłem że stajesz się coraz bardziej lewoskrętny , podobno dzisiejsza młodzież ochoczo spogląda na lewicę .

Dziwisz się?

Młodzi potrafią myśleć trzeźwo w przeciwieństwie tych ameb emerytów. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Tak się nachapali że teraz jeden po drugim zamykają działalność. 

Poparcie zaje🤬 wśród patusów i emerytów czyli grupy nieproduktywnej. 

Musisz dobrze głosować , najlepiej na PSL 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Dziwisz się?

Chciałbyś wychowywać swoje dzieci lub wnuki z nurtem europejskim bez oglądania się na przeszłość ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Dziwisz się?

ameb emerytów .

Za kilkanaście lat też taki będziesz ,ameb emerytów .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Musisz dobrze głosować , najlepiej na PSL 

Idź zapytaj się mamusi czy możesz z kolegami się pobawić. 🤪🤣

18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chciałbyś wychowywać swoje dzieci lub wnuki z nurtem europejskim bez oglądania się na przeszłość ?

Moje są już prawie odchowane i nie wkładam im do głów jakiś zabobonów. 🤨

Sami wiedzą co jest dobre a co nie. 

19 minut temu, galan99 napisał:

ameb emerytów .

Za kilkanaście lat też taki będziesz ,ameb emerytów .

Tak se tłumacz tak se mów. 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

a jaki dziś mamy wpływ na wychowanie własnych dzieci?
powszechna dostępność informacji ... czy inaczej - treści już w internecie stał się faktem a jeszcze nie rozwinięto skutecznych metod kontroli przepływu tych informacji (i oby nigdy no ale to już tylko moje życzenie)
pokolenie rodziców jeszcze przedinformatyczne a pokolenie dzieci...
https://www.chip.pl/2023/01/od-wrzesnia-darmowe-laptopy-dla-uczniow-iv-klas

głupio się przyznać ale nie mam dzieci w rodzinie w wieku szkoły podstawowej (ogólnie w wieku 500+) i nawet nie wiem czy to pierwszy raz taki pomysł te darmowe laptopy czy już wcześniej?

co do Twego pytania to ja swoim dzieciom jedynie wskazywałem tudzież udostępniałem źródła wszelkiej wiedzy, powtórzę - wszelkiej bez jakiejkolwiek cenzury  do swobodnego wyboru tylko komputery musiałem kupić za swoje no ale takie czasy były.... nawet genealogię rodzinną pozostawiając ich ciekawości kiedy i o co zapytają i nie mam z tym problemu a efekt taki że nie mają kompleksów nigdzie gdzie się znajdą i mają szerszy horyzont ... nie wiem jak nazwać - adaptacyjny (?) niż zakapiory chowane pod kloszem cenzury nacjonalistycznej ukierunkowań/przymuszeń jakichś za przeproszeniem - patriotycznych.
Każdy sam dochodził do wniosku że Polakiem się urodził i na to nie ma wpływu a historię poznali lepiej ode mnie czym nawet mnie zaskoczyli że tak łatwo poszło.
ba, czasem wręcz musiałem strofować jako to - przede wszystkim jesteś człowiekiem a narodowość dopiero później bo od niej i tak nie uciekniesz a od człowieczeństwa i owszem wielu się zdarza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pafnucy12 napisał:

yyy, i jak to ze mną powiązałeś? wszystko jest lepsze od kaczyńskiego . nawet pedały.

Aaale powód starokawalerskiego stanu tegoż Pana nie jest jasny...

Mariusz2903 napisał:

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ten obiecał, że z tym skończy ... 

Też tak myślałem z tym że o pracę jest teraz łatwiej za poprzedników tylko znajomości i tu widzę poprawę za PIS .

Tylko to nie pis zorganizował a jak zorganizował to tam znajomości i wpisowe jak najbardziej.

mirro napisał:

Nasi i tak wystapią o zwrot kosztów czyli normalnie wystawią fakturę za te Leopardy. Tylko ciekawe ile wezmą za sztukę?😂

Jak za używane, niemiec płakał jak sprzedawał a że to starszy dziadek to tylko do kościoła w niedzielę...

Opublikowano (edytowane)

ten onet znów coś poprzekręcał czy Premier rzeczywiście coś takiego powiedział?

-"Premier Mateusz Morawiecki powiedział we wtorek, że Polska będzie czekać tydzień do dwóch na niemiecką odpowiedź w sprawie zgody na przekazanie Ukrainie swoich czołgów Leopard 2, ale jest zdecydowana zrobić to, niezależnie od tego, jaka ta odpowiedź będzie."

noż qwa miszczostfo w sztuce dyplomacji jeszcze wyrzszych lotuf jak moje w ortografii tego akapitu

tak postawiony postulat jest co najwyżej prowokacyjny

na razie brak mi stosownych słów na ocenę takich "dyplomatów" i może kiedy co wymyślę a może nie zdołam bo pierwsze co mi przyszło na komentarz
- to po xuj pytasz jeśli i tak olejesz odpowiedź?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

"Premier Mateusz Morawiecki powiedział we wtorek, że Polska będzie czekać tydzień do dwóch na niemiecką odpowiedź w sprawie zgody na przekazanie Ukrainie swoich czołgów Leopard 2, ale jest zdecydowana zrobić to, niezależnie od tego, jaka ta odpowiedź będzie."

nie rozumiem co Ci tu nie pasuje? zauważyłeś kto to mówił?    nie ma za co...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

-"Premier Mateusz Morawiecki powiedział we wtorek, że Polska będzie czekać tydzień do dwóch na niemiecką odpowiedź w sprawie zgody na przekazanie Ukrainie swoich czołgów Leopard 2, ale jest zdecydowana zrobić to, niezależnie od tego, jaka ta odpowiedź będzie."

noż qwa miszczostfo w sztuce dyplomacji jeszcze wyrzszych lotuf jak moje w ortografii tego akapitu

Przecież rządzący należący do tej partii mają tyle w głowie co i ich wyborcy, to czego się spodziewałeś ?? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

nie rozumiem co Ci tu nie pasuje? zauważyłeś kto to mówił?    nie ma za co...

no rzeczywiście
no ale popatrz kto tym razem kogo do logiki przywołał xD

rzeczywiście czasem przesadzam w jej poszukiwaniu tam gdzie ....
dobra bo za dużo napiszę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dublin napisał:

Nie bądź śmieszny "kolorowy". W kilka miesięcy tak zadłużył SŁUPSK, że tylko dzięki dobremu sercu Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego uniknęli bnkructwa

Serio???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v