Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
racyl napisał:

Ty musisz zawsze mieć kozła ofiarnego... Ale spoko - większość tych co nie wrócili już na zachodzie.

jacus napisał:

ale mam watpliwosci czy to by wystarczylo ?? moze tluszczyk by sie opiekl ale kosci by zostaly..

Człowiek się dość dobrze sam jara..

Opublikowano

Kolejna afera z wizami dla studentów którzy nawet nie pojawiali się na uczelniach i nie wiedza gdzie jest Polska. A Morawiecki z Kaczyńskim mówią, że nie będą wpuszczać jak już nawpuszczali. Przez ostatnie 30 miesięcy pisowska władza wydał ponad 375 tys wiz dla ludzi z krajów afrykańskich czy islamskich. Samo ministerstwo publikuje te dane.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Kolejna afera z wizami dla studentów którzy nawet nie pojawiali się na uczelniach i nie wiedza gdzie jest Polska. A Morawiecki z Kaczyńskim mówią, że nie będą wpuszczać jak już nawpuszczali. Przez ostatnie 30 miesięcy pisowska władza wydał ponad 375 tys wiz dla ludzi z krajów afrykańskich czy islamskich. Samo ministerstwo publikuje te dane.

Ostatnia deska ratunku dla PO ta afera wizowa z tym że już i tak wpływu na wynik wyborów nie będzie mieć . PO miało 8 lat na program a szukanie afer które nie dotyczą życia zwykłych ludzi to za mało na PIS .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ale nieźle się podkładają platformie....

Tu niby imigranci to zło, ale za odpowiednią opłatą już nie.... 

Pieniądz PiSem rządzi...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 cos specjalnie dla Ciebie, Kolejna strona z dokumentu Błaszczaka, ale nie pasująca do tego co władzunia wtłacza Ci do głowy.

20 minut temu, DTaras napisał:

Posłuchałem MrPresident a jak on gadał to taki Borat trochę...

Nooooo też załapałem się na fragment i powiem że jak pisze sobie sam to co czyta po angielsku, to niech natychmiast przestanie, A jak komuś dyktuje a ten tłumaczy, to mamy większy problem.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

kości się mieli na proszek -skąd ty jesteś ? nigdy zwłok nie paliłeś 

wtedy poczekają do kolejnych żniw na eskimosa w zamrażarce 

tak z grubsza spod oswiecimia-wiec nie mam o tym zielonego pojecia.

6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ostatnia deska ratunku dla PO ta afera wizowa z tym że już i tak wpływu na wynik wyborów nie będzie mieć . PO miało 8 lat na program a szukanie afer które nie dotyczą życia zwykłych ludzi to za mało na PIS .

ty masz newslettera z  z pisu czy sms ci przekaz dnia wysylaja..

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ale nieźle się podkładają platformie....

Tu niby imigranci to zło, ale za odpowiednią opłatą już nie.... 

Pieniądz PiSem rządzi...

Mają zmysł do biznesu? Mają.

Przyjmują za pieniądze, Tusk przyjąłby za darmo🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Yhm. To można napisać też tak: Ostatnia deska ratunku dla PiS to afera ze zbożem z tym że już i tak wpływu na wynik wyborów nie będzie mieć . PiS miał kupę czasu na program a szukanie afer które nie dotyczą życia zwykłych ludzi to za mało na PO. Pompowanie niechęci do Ukraińców rozdmuchiwaniem skargi do WTO odbiera co prawda wyborców KO na rzecz Konfederatów ale zasadniczo pomaga odwrócić uwagę Kijowowi od problemów korupcyjnych w MON. Zatem pożyteczni idioci wrzaskiem pomogą wszystkim innym i rozpieprzą pozycję Polski jaką zbudowało w świecie społeczeństwo. Jednocześnie wsadzą do sejmu problem, który będzie można usunąć przyspieszonymi wyborami.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Znowu wina Tuska?😆

Widzisz, jak za Bismarcka  - rozpijanie Polaków

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mają zmysł do biznesu? Mają.

Przyjmują za pieniądze, Tusk przyjąłby za darmo🤣

I niech to będzie kwintesencją tej afery .

3 minuty temu, DTaras napisał:

Yhm. To można napisać też tak: Ostatnia deska ratunku dla PiS to afera ze zbożem z tym że już i tak wpływu na wynik wyborów nie będzie mieć . PiS miał kupę czasu na program a szukanie afer które nie dotyczą życia zwykłych ludzi to za mało na PO. Pompowanie niechęci do Ukraińców rozdmuchiwaniem skargi do WTO odbiera co prawda wyborców KO na rzecz Konfederatów ale zasadniczo pomaga odwrócić uwagę Kijowowi od problemów korupcyjnych w MON. Zatem pożyteczni idioci wrzaskiem pomogą wszystkim innym i rozpieprzą pozycję Polski jaką zbudowało w świecie społeczeństwo. Jednocześnie wsadzą do sejmu problem, który będzie można usunąć przyspieszonymi wyborami.

Rolnicy trzymający zboże jaki to procent wyborców ?

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

I niech to będzie kwintesencją tej afery .

Kwintesencją tej afery jest to, że Pan Wawrzyk został władowany do MSZ aby służby konsularne oczyścić ze starych ludzi. Zrobił to tak skutecznie, że dostały się  tam  kmioty z lepkimi rączkami.

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

@Mariusz2903 cos specjalnie dla Ciebie, Kolejna strona z dokumentu Błaszczaka, ale nie pasująca do tego co władzunia wtłacza Ci do głowy. g https://www.agrofoto.pl/forum/index.php?app=core&module=system&controller=embed&url=https://twitter.com/DawidKamizela/status/1704128515124367530

Kurde - Jakby kawałek Dragona z Drawska...

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Rolnicy trzymający zboże jaki to procent wyborców

Znaczy że co? Nie ważne? Bo nie łapie...

Opublikowano
53 minuty temu, DTaras napisał:

Ty musisz zawsze mieć kozła ofiarnego... Ale spoko - większość tych co nie wrócili już na zachodzie.

Bydło zawsze będzie bydłem i nawet jakby im za darmo tą ukrainę odbudowali to dalej nie będą wdzięczni

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Jakby kawałek Dragona z Drawska..

Raczej jakiejś "Anakondy"

Ja wiem? Na Anakondzie ćwiczyli współpracę... Zawsze jak tam kwitłem to mnie te oficerskie papiery jakoś interesowały i wsadzałem pysk do czytania a że nie gonili... Ale już zapomniałem.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

To ja Ci wytłumaczę w krótkich żołnierskich słowach. To znaczy że PiS ma ich w pi.dzie. 

Aaaa. To akurat zauważyłem.

Tak tylko upewnić się chciałem czy Mariusz tak otwarcie o tym napisał .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v