Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Można wierzyć i nie wierzyć .

Jewgienij Prigożyn żyje? Sensacyjna teoria rosyjskiego politologa

Jewgienij Prigożyn żyje i ukrywa się w Wenezueli na karaibskiej wyspie Margarita. Tak twierdzi rosyjski politolog Walerij Sołowiej. Sensacyjną teorią, według której w katastrofie lotniczej zginął nie sam szef wagnerowców, a jego sobowtór, podzielił się z mediami. Według niego "sztuczka" była opracowana w porozumieniu z Władimirem Putinem.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jewgienij-prigozyn-zyje-sensacyjna-teoria-rosyjskiego-politologa/08zwk6w,79cfc278

Opublikowano
22 minuty temu, v11 napisał:

W obietnicach ci idioci już sami nie wierzą w to co obiecują tego nie uniesie nawet budżet Niemiec a te barany się przekrzykują jak na licytacji 

szkoda że nie musieli wpłacać wadium z własnej kieszeni a tak powinno być 

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

W obietnicach ci idioci już sami nie wierzą w to co obiecują tego nie uniesie nawet budżet Niemiec a te barany się przekrzykują jak na licytacji 

Przecież już pisałem że jedno kłamstwo trzeba przykryć drugim kłamstwem, jak to jeden powiedział

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jewgienij Prigożyn żyje? Sensacyjna teoria rosyjskiego politologa

Oczywiście, Hitler żyje, Presley żyje a i Jacksona podobno widziano

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

No to pie.dolę. Nie napiszę książki.:lol:

oj tam
nigdy nie wiadomo czy nie znajdzie się jakiś głupi co i za prawdę zapłaci, choćby na zasadzie wykupu konkurencji

choć zwykle za prawa autorskie do prawdy nikt nie płaci bo oszuści zwyczajnie kradną i jeszcze udowodnią że to bzdura

o! i na takie dowody jest zawsze i cena i klient ta że tej pierwszej książki to może i rzeczywiście nie pisz ale tę drugą

przecież nawet i na tym forum najlepiej sprzedaje się absurd

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

jest jeden problem - konkurencja samej rzeczywistości
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30172797,michal-adamczyk-zostal-zdjety-z-tvp-danuta-holecka-zabrala.html"

"... Złożyłem wniosek o urlop i oddaję się do dyspozycji zarządu TVP" - napisał szef tego zarządu

oczywiście zarząd nie może się sprawą zająć dopóki szef jest na urlopie, płatnym urlopie

dasz radę większy absurd?

(nie mam pomysłu na adekwatną emotikonę)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

dobre!
no nie od razu załapałem aż dopiero po skojarzeniu z opisanym w linku przypadkiem

przecież te grafiki niejako na zamówienie

w pierwszej chwili wydaje się to śmieszne ale po namyśle wstyd mi się zrobiło bo tu nie ma się z czego śmiać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, v11 napisał:

A za co ci wstyd masz takie predyspozycje ??? 

lepiej było tego pytania nie zadawać bo aż nazbyt definiuje pytającego

po pierwsze niczego nie zrozumiałeś z mojego/naszych ( z @mirro dwu) postów a po drugie żaden sadysta się swoich predyspozycji nie wstydzi i zadawanie pytań sugestywnych ... no za wysokie loty to nie są

często niechcący odnosząc się do innych można nazbyt wiele powiedzieć o samym sobie jak choćby owo - ""kobieta w ciąży też ma pełne prawo do życia i zdrowia"

aż się ciśnie zdać pytanie - też jak kto?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zrozumiałeś to jak atak a tak nie jest miałem nadzieję na jakąś śmieszniejszą nie tak poważną  odpowiedz jak coś to przepraszam nie czuj się atakowany 

Opublikowano (edytowane)

nie mnie przepraszaj bo za co? za sposobność dla mnie do ataku na Ciebie? ja się nie wypieram że skorzystałem z tej sposobności
po co?

a no ja też w pierwszej chwili zamierzałem

16 minut temu, v11 napisał:

...jakąś śmieszniejszą nie tak poważną  odpowiedzź

na post @mirro
Po refleksji że w sadystycznych zachowaniach wobec kobiet nie ma nic śmiesznego wstyd mi się zrobiło że nawet rozważałem takową
zapewne już rozumiesz i teraz "jak Ci w dziobie"?

zapewne teraz mogę śmiało napisać - witaj w klubie ... samozawstydzonych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Przemoc fizyczna  wobec innych to to brak opanowania i inteligencji -rozwiązania inteligentne są dużo skuteczniejsze niż przemoc nawet nie wspominam o damskich bokserach 

A forum traktuję luźno i rozrywkowo chyba że mnie ktoś dosłownie obraża bezpodstawnie a jakoś na forum wyraz przepraszam rzadko spotykamy  

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, v11 napisał:

Przemoc fizyczna  wobec innych to to brak opanowania i inteligencji -rozwiązania inteligentne są dużo skuteczniejsze niż przemoc

oj tam oj tam, tak bym nie generalizował

spróbuj doradzić Ukraińcom by do kacapów samą inteligencją bez przemocy fizycznej podchodzili xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A oczywiście przez tydzień truł bym że np od 15 września oko za oko i rakieta na cywilów za rakietę i zobaczymy jakie reakcje rosjan będą po kilku tygodniach bombardowania - co to za wojna jak jedni mogą wszystko a przeciwnik stara się być humanitarny - w przypadku wyparcia rosjan z ukrainy nieuniknione jest nieuniknione .Kilka wybuchów w Moskwie i świat się zmienia przykład już był w Berlinie w 1942

Opublikowano (edytowane)

a nie wiem
jaki

10 minut temu, v11 napisał:

przykład już był w Berlinie w 1942

Ci chodzi?

no ja z Historii taka trochę noga , wybiórczo tylko to co uznaję za istotne, teraz komputery, internet to chociaż tych cholernych dat nie musowo pamiętać
no i nie pamiętam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jacy są zdziwieni że mogli tego dokonać .

Wnuczka zbrodniarza z Markowej zabiera głos. "Nieludzkie i barbarzyńskie"

Wnuczka Eilerta Dickena, który wydał rozkaz zamordowania Ulmów, jest wzruszona, gdy słyszy o beatyfikacji rodziny. Czyny swojego dziadka nazywa "nieludzkimi" i "barbarzyńskimi". – Jak człowiek może być zdolny do takiego barbarzyństwa? To nie jest ludzkie. I że zrobił to ktoś z naszej rodziny, na to brakuje mi słów. Bardzo mi przykro – mówi przez łzy 43-letnia Ilona.

Kobieta od prawie 40 lat mieszka w Stanach Zjednoczonych, ale pytana o zbrodnie swojego dziadka w okupowanej Polsce nie jest zaskoczona

Rodzina nie wiedziała o zbrodni na Ulmach. Najstarsza córka Diekena – Grete – dowie się dopiero w 2013 r. od polskiego historyka Mateusza Szpytmy, który odwiedza ją w Niemczech

Ona miała cały czas dobre wspomnienia o ojcu. I kiedy dowiedziała się od swojej siostry, że był odpowiedzialny za śmierć całej rodziny w Polsce, była bardzo wstrząśnięta i wstydziła się, że jej ojciec mógł tego dokonać – mówi Ilona. – Nie mogła tego pojąć, bo przez cały czas myślała, że on w czasie wojny ratował ludzi.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/emocjonalne-slowa-wnuczki-zbrodniarza-z-markowej-nieludzkie-i-barbarzynskie/vl2ze6p,79cfc278

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

a nie wiem
jaki

Ci chodzi?

no ja z Historii taka trochę noga , wybiórczo tylko to co uznaję za istotne, teraz komputery, internet to chociaż tych cholernych dat nie musowo pamiętać
no i nie pamiętam

który nalot na berlin uznać za pierwszy trudno powiedzieć czy Rosyjski z 1941 czy aliancki za stycznia 1943 ale dopiero po nalotach wielkie oburzenie wśród Niemców jak tak można bombardować Berlin dlatego uważam że w Moskwie powinny być zamachy i bombardowania -to już nie czasy nadstawiania kolejnego policzka a Putin wali bez opamiętania ba dałbym ukraińcom kilka bomb atomowych 

Opublikowano

W tym kraju nie opłaca się już pracować. Oto, do czego doprowadził niemiecki socjal. "Sytuacja jest absurdalna" [OPINIA]

Od podstawowego zasiłku na dziecko po dochód obywatelski — kolejne posunięcia rządu w Berlinie sprawiają, że życie z zasiłków staje się w Niemczech coraz bardziej atrakcyjne. Niekontrolowane rozdawnictwo sprawia, że wielu osobom po prostu nie opłaca się podejmować pracy — a to stawia niemiecki rynek pracy w coraz bardziej absurdalnym położeniu.

Coraz więcej niemieckich firm nie może znaleźć pracowników nawet do prostych prac w hotelach, restauracjach czy handlu detalicznym. Jednocześnie ponad dwa miliony osób zdolnych do pracy żyje w tym kraju z dochodu obywatelskiego. Powód?

Po co pracować jak kasa jest za darmo .

Kto odważy się to zmienić będzie taki ktoś odważny . 

Polska robi to samo tylko opóźnieniem .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/absurdalna-sytuacja-na-rynku-pracy-niemcom-nie-oplaca-sie-juz-pracowac/c14wx3w,79cfc278

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v