Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Aaaa Ludlumy, Forsythy? Cała ta ekipa od political fiction, co to się zaczytywałem w młodości swojej?

i co? już się pewnie nie zaczytujesz? wymiękli
bo to cienkie bolki przy polskiej obecnej wcale nie fiction

zaraz... gdzie ja to...?

Dnia 31.08.2023 o 20:21, dysydent napisał:

do "Kilera'' "'Siara" się kiedyś skarżył - ".... wokół sami kryminaliści"

tylko tamto była fikcja filmowa

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mariusz-kaminski-jedynka-pis-w-chelmie-kaczynski-uzasadnia-to-okreg-graniczny/g3frs6w

(tytuł linka wystarczy bez klikania a ja piszę spod Zamościa i aż się boję sprawdzać kto w... pozostałej okolicy )

ja myślałem że tylko tak u nas lokalnie ale dzisiaj ...

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/michal-adamczyk-skomentowal-tekst-onetu-oddaje-sie-do-dyspozycji-zarzadu-tvp/38t62f5

to i damskiego boksera tam mają?:o

na co nam te Ludlumy etc jak dnia mi braknie aby rodzime autentyki nadążyć czytać
Pewnie i tak coś przegapiłem

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

a to w koncu jest facet czy baba ?? co ma w dokumentach ?  ktos zglebial temat-oczywiscie  w przenosni 😂

To jest właśnie odpowiedz opozycji ścinająca z nóg pis jak będą to to wymieniać to nie będą wiedzieć jak -i taka będzie polska po wyborach 

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

za brzydka na kobietę a niema jaj na faceta ...  ja mam na to lekarstwo dobre pierdolnecie młotkiem 

Ciebie tak próbowali wyleczyć i jak widac nie wyszło. Jedyne co to ci zostało zamiłowanie do młotka i rycia w wunglu🤣

Opublikowano

ze skrzyzowania kuca i koconia to powstalby modelowy zwolennik konfederacji 😂.

24 minuty temu, Roman176 napisał:

te a te aktwiszcza z twojej miejscowości co to za stwór 

ona ze slunska pochodzi. 

Opublikowano (edytowane)

I znowu jak każdy PISocjalista przekładasz na rzeczywistość swoje urojenia. Po tak kłamać i konfabulować? Naśladujesz Morawetzkego?

Ooooo i jeszcze z odsieczą przybyła małopolska bida😂 Masz rację jacus, musicie sie wspierać w tej ułomności

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Wielu ludzi uważa PIS za swołocz co nie znaczy że mają wspólne poglądy. Ciemny lud został tak wytresowany żeby wszystkich poza sektą PIS wrzucać do jednego worka i jak widać na twoim przykładzie ta tresura zakończyła się sukcesem 

Opublikowano
Ulman napisał:

Ty tak na serio?

Ano. Pomnik prezesa jaki... Pałac jest i jeszcze postoi przy czym bez modernizacji będzie jak te kurniki po wschodniej stronie Wisły. Ale spoko - wpisany do zabytków jest.

Opublikowano

czyli wyemigrujesz ? 

25 minut temu, Ulman napisał:

Wielu ludzi uważa PIS za swołocz co nie znaczy że mają wspólne poglądy. Ciemny lud został tak wytresowany żeby wszystkich poza sektą PIS wrzucać do jednego worka i jak widać na twoim przykładzie ta tresura zakończyła się sukcesem 

hmm piłeś coś ?  ... ale pomyśl ona ty macie wspólny temat .. może coś z tego bd 

Opublikowano

A po jaką cholerę? 

3 minuty temu, Roman176 napisał:

hmm piłeś coś ?  ... ale pomyśl ona ty macie wspólny temat .. może coś z tego bd 

Tobie zawsze wóda na myśli? 

Pomyśl ile ty masz wspólnych tematów z Pawłowicz albo Kępą.......Może jakiś trójkącik stworzycie? 😂

Opublikowano (edytowane)

No jak to o czym? O Tusku, Niemcach , ruskich,  opozycji, komunistach, pedałach, UE, układzie,  ale najbardziej o Jarosławie zawsze dziewicy, słońcu narodu co wprowadził lewacki dobrobyt za pożyczoną kasę jednocześnie nazywając siebie prawicowcem. 😂Możecie też przegadać smoleńsk, reparacje czy miedzynarodowe złe siły co sie sprzysięgły przeciw nam. Tematów wam starczy na kilka lat.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dysydent napisał:

a to Niemcy, Austriacy na swoich zaborach nie "wychowywali"? Współczesna Polska jest właśnie sumą tych i wszystkich innych wpływów zewnętrznych z resztą jak każda inna kraina. Chwilowo to ruskie wpływy uznawane są jako te złe (łoj bardzo złe) ale jeszcze tak niedawno jak kacapy mieli tu porównywalne do obecnych unijnych wpływy to niemieckie "germańskie" było złe a jedyne co te fobie łączy to przymiotnik "propagandowo".

nie raz w Historii już ta propaganda się zmieniała i nie raz jeszcze się zmieni

to tak gwoli obiektywizmu bo dla mnie KAŻDE wpływy/wychowanie zewn Polaków są jednako złe (może to nieodpowiednie - za jednoznaczne słowo ale odpowiedniejsze na ten czas jakoś mi nie przychodzi); i te kacapskie i te szwabskie i ... w sumie Austriacy to też szwaby :P

złe z punktu widzenia istnienia Polski jako całości zdolnej wygenerować jakieś jednolite własne wpływy

ech panie Dysydent zawiodłem sie, ale to w naszym kraju symptomatyczne niestety. Parafrazując modne referenda 3x NIe. Nie Austriacy nie wychowywali swoich poddanych tu były wolności dla "polaków" od połowy zaboru, co prawda dla szlachty, co do której polskości ja nie mam wątpliwości jej nie było, ale jednak, Prusacy (nie niemcy kolejny błąd) nie wychowywali Polaków tylko próbowali tresować jak zwierzęta. zabór rosyjski tu właśnie rosjanie z tzw "elitami" szlacheckimi wspólnie wychowywali masy ludowe, ewentualnie opozycyjna szlachta chlała bo chłopstwu było obojętne kto włada, a mieszczaństwo było zbyt słabe.

I najważniejsze Austriacy to nie Niemcy, pomijając historyczne stwierdzenia i walki u samego źródła niemiecko-austriackiego czy bardziej prusko-austriackiego. Należy pamiętać o działalności Habsburgów (Austriaków), pamiętać o tym, że to Niemcy po zjednoczeniu dały się sprusaczyć Bismarckowi i następcom, że główne wojny przez wieki to nie były na zachodzie tylko na wschodzie (Rosja), północy (Szwecja) i południu (Turcja), zachodnia granica pierwszej RP była spokojna przez ponad 500 lat.

Niestety utrata niepodległości była pewna i zasłużona przez działania "funkcyjnych" obywateli

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

No jak to o czym? O Tusku, Niemcach , ruskich,  opozycji, komunistach, pedałach, UE, układzie,  ale najbardziej o Jarosławie zawsze dziewicy, słońcu narodu co wprowadził lewacki dobrobyt za pożyczoną kasę jednocześnie nazywając siebie prawicowcem. 😂Możecie też przegadać smoleńsk, reparacje czy miedzynarodowe złe siły co sie sprzysięgły przeciw nam. Tematów wam starczy na kilka lat.

widzisz kandydat z ciebie jak znalazł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v