Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Dysydent, ale dostawca nie musi tego sam produkować... 🤷‍♂️

I to jest właśnie mój ulubiony temat dyskusji z Romanami i Mariuszami - co to jest produkt polski? Czy taki sok kubuś zrobiony w Polsce z mango, banana i pomarańczy jest polski czy nie? Albo jak nestle zrobi sok z jabłek i marchewki kupionych w Polsce to jak pochodzenie zaklasyfikować? Pisanie o rodzimych i zagranicznych produktach jest dla najgłębszej ciemnoty

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ale jak miło się czyta takie obietnice...😆

ale że co? że znów cytrusy będą tylko od Bożego Narodzenia?

no bo tak by wynikało jeśli by .... te izolacjonistyczne mrzonki wdrożono literalnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ja ogólnie o obiecankach. 

Tego o czym wspominasz, szczegółów nie znam..

Opublikowano (edytowane)

dobra; nie mam na razie czasu na pielęgnowanie absurdu w jaki nam się coraz bardziej tak kampania wyborcza zamienia.
Chyba odepnę się o neta nawet bodaj na godziny dzienne bo do reszty stracę wiarę że homo jest rozumny, nie wiem jak po łacinie jest desperacki ale przynajmniej do klasy politycznej zwlaszcza polskiej to bardziej by pasowało

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nikt nie ruszy marketów. 

oni rozdają karty i rząd jest na ich usługach. sterują gospodarką perfekcyjnie. 

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

RPP zaskoczyła obniżką stóp. Złoty gwałtownie traci na wartości

Tego nikt się nie spodziewał. Rynek oczekiwał, że w środę RPP może obniżyć stopy procentowe o 0,25 pkt proc. Jednak rada zaskoczyła i dokonała znacznie większej obniżki, aż o 0,75 pkt proc. Po tej decyzji gwałtownie osłabił się złoty.

A to jest właśnie drugi taki raz, kiedy NBP wywinął numer z osłabieniem PLN. I zakładam że jest to numer niezamierzony. 

Ale ponieważ głupi ma szczęście, to tym razem np dla mnie to nawet niezła wiadomość. :lol:Zakładam że nie jest to odpowiedź naszych jaszcembi na sztuczne zbijanie wartości Euro, bo na to są za głupi, Chyba że zauważyli iż nam już zaczęło się opłacać kupować na zachodzie, więc eksport nasz też zaczął kuleć. 

31 minut temu, Ulman napisał:

I to jest właśnie mój ulubiony temat dyskusji z Romanami i Mariuszami - co to jest produkt polski?

A Toś se znalazł hobby,:lol:

Opublikowano

A żebyś wiedział.  Pasjonujące jest zgłębianie odmętu takich umysłów.  Chcą preferowania czegoś , czego nie potrafią określić😆 Wdaj się w taką dyskusje to zobaczysz jak to wciąga😁

• Haha 1
Opublikowano

prawdziwy masochizm to dyskusja z onuca-tego nawet roman nie przebije, bo on po pijaku glupoty pisze a on na trzezwo..chyba.. choc obstawiam jakies ruskie dopalacze 😂

czasami nawet mi -zaprawionemu w bojach -nie chce sie kopac z pasi-konikami..

Opublikowano

A dla mnie napierdolono mają i jedni i drudzy manipulują wami jak przedszkolakami szcujnia i tyle żadnego rzeczowego rozwiązania -wszyscy chcą brać i ciągną kołdrę w swoją stronę 

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

czasami nawet mi -zaprawionemu w bojach -nie chce sie kopac z pasi-konikami..

A kogo obchodzi co się chce, a co nie, takiemu zaprawionemu w wielopokoleniowym dziadostwie upaińskiemu kochasiowi? Spróbuj znaleźć zrozumienie wśród swoich na jakimś banderowskim forum

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

I to jest właśnie mój ulubiony temat dyskusji z Romanami i Mariuszami - co to jest produkt polski? Czy taki sok kubuś zrobiony w Polsce z mango, banana i pomarańczy jest polski czy nie? Albo jak nestle zrobi sok z jabłek i marchewki kupionych w Polsce to jak pochodzenie zaklasyfikować? Pisanie o rodzimych i zagranicznych produktach jest dla najgłębszej ciemnoty

To co PIS obiecuje to wg. ciebie jest ble i śmiechu warte , ok. a najnowszy szlagier A . Holland jak ci się podoba ?

Opublikowano

oczywiscie ze byly polskie obozy koncentracyjne- wiekszosc to byly te same, ktore zostaly po okupacji niemieckiej a niemcy byli ich ofiarami, nie tylko oni polacy tez...

sa prezes mowil o szmalcownikach...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A kogo obchodzi co się chce, a co nie, takiemu zaprawionemu w wielopokoleniowym dziadostwie upaińskiemu kochasiowi? Spróbuj znaleźć zrozumienie wśród swoich na jakimś banderowskim forum

a kogo normlnego obchodzi to co piszez koniku morski ?? ktos wierzy w twoje bajki z mchu paproci i smierdzacej onucy ??

55 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To co PIS obiecuje to wg. ciebie jest ble i śmiechu warte , ok. a najnowszy szlagier A . Holland jak ci się podoba ?

a co jest realne z tego co obiecuja wg ciebie ??

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Zastanowiłem się kto jest na forum agresywniejszy bardziej prześmiewczy czy opcja PIS czy opozycja -i co wyszło ??? piszcie 

Jak to zmierzysz?

Przy Twojej przychylności do .... Znam wynik już dziś...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Jak to zmierzysz?

ja nie mam przychylności bo głosować nie pójdę ale niech próbują mnie lobbować -została dopłata do nawozu i sprzedanej QQ trochę zer tam będzie po prostu nigdy mi nie proponowano łapówki więc zrezygnować było by nie tak a wziąć i nie głosować to jest to aby raz ich wyujam  

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jak to zmierzysz?

a starczy policzyć memy i obraźliwe agresywne wpisy z kilku stron - A pewność mam że nie jeden co tu szczeka na pis będzie na nich głosował tyle że przyznać się  to nie jest trendy 

Opublikowano

winde prosto do nieba,, tak samo jak ty reparacje dostaniesz..

ty  juz widzisz jak cie  w h*ja robia ??

21 minut temu, hubertuss napisał:

Windy w blokach. He he.

w starych murowanych do 4 czy 5 pietra nie bylo wind, spora czesc nowej huty tak zbudowano..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v