Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, v11 napisał:

zrobią was w konia nawet się nie kapniecie i po ptokach i jedynie zostaje sąd biegli i lata problemów 

To u ubezpieczycieli norma, oni tylko chętnie składki biorą , odszkodowanie uczciwe to przeważnie przez sąd.

25 minut temu, dysydent napisał:

a i do rangi symboliki urasta zestawienie - jak nie pod prezydenckim korcem to w Chełmie

A cóż to tak krótko i treściwie?

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

Odpowiem za dysydenta że musimy teraz mówić krótko bo Kamiński to mruk więc też powiem krótko ***** *** :) .Tęż się będę ograniczał :) . Kto następny z listy chełmskiej ??? Kto odważny :) .?

Edytowane przez marks50
  • Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, v11 napisał:

Panowie z innej beczki może komuś się przyda temat ubezpieczeń gospodarstwa .Gdyby komuś przydarzyła się szkoda wielkiego rozmiaru to bardzo uważajcie co mówicie -co piszą i co podpisujecie  -potrafią przekręcić i szukać opcji współwiny w kilku kierunkach czyli jakieś zaniedbania typu UDT badania instalacji elektrycznej okresowe kontrole budynku przechowywanie paliwa i inne pomysły o których nawet nie myślimy  .Rozumowanie ubezpieczyciela jest takie jeżeli szkoda na kilka czy kilkanaście tyś to przyznają dość ochoczo bo w ciągu kilku lat się odkują. Jeżeli szkoda kilkaset tyś czy idzie w miliony zaczynają się prawdziwe problemy zrobią was w konia nawet się nie kapniecie i po ptokach i jedynie zostaje sąd biegli i lata problemów 

może coś bliżej o tych badaniach instalacji bo zg z prawem budowlanym domki jednorodzinne nie wymaga się badań co 5 lat tak samo jak w nowych instalacjach musowo przepięciówka musi być bo sie ubezpieczyciel o to charata i wpisali do warunków technicznych taki wymóg

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

ja nie jestem nerwowy bardziej zadowolony 

Tak se tłumacz tak se mów. 🤣😂

Opublikowano (edytowane)

Dziś objawił mi się największy patron polskiego rolnictwa. To teraz chyba będzie mi sie darzyć na gospodarce XD

(obok kolejny spadochroniarz- pan Bąkiewicz z marszu niepodleglości)

1693546822785.jpg

Edytowane przez Celownik07
  • Like 1
Opublikowano

Zajmujemy się pierdołami a mam pytanie czy w ogóle któraś z partii ma jakiś pomysł na rolnictwo ???bo jakoś wszyscy omijają ten temat -chyba że nie słucham uważnie -

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

od 40 lat jak zabrać ziemię chłopu by nie wrzeszczał , teraz pomału w tych trudnych czasach oda spokojnie i będzie jeden miał kilka  tysięcy ha .

To jednak teraz są trudne czasy? 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
12 minut temu, v11 napisał:

Zajmujemy się pierdołami a mam pytanie czy w ogóle któraś z partii ma jakiś pomysł na rolnictwo ???bo jakoś wszyscy omijają ten temat -chyba że nie słucham uważnie -

a poco. przecież to max 3%głosów typowo rolniczych. 

reszta to mieszkańcy wsi. 

Opublikowano
34 minuty temu, Celownik07 napisał:

Dziś objawił mi się największy patron polskiego rolnictwa. To teraz chyba będzie mi sie darzyć na gospodarce XD

(obok kolejny spadochroniarz- pan Bąkiewicz z marszu niepodleglości)

1693546822785.jpg

W jakim mieście?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Mieszkańcy wsi mają emerytury i

Wszyscy?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, v11 napisał:

Czyli można pier dolić wybory bo nas też pier dolą ? 

No tak , kogo byście nie wybrali i tak mają nas w d*pie

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
16 minut temu, v11 napisał:

Czyli można pier dolić wybory bo nas też pier dolą ? 

tego to nie powiedziałem. 

trzeba im trochę nabruzdzic. 

zawsze mój głos i mojej Matki ląduje poza bandą czworga 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v