Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, sakala napisał:

Może wzrostu prezesa się czep jak nie masz argumentów😁

Masz z tym jakiś problem? Chcesz o tym porozmawiać?:lol:A może kręcą Cię niscy faceci?;)

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ja nie jestem inteligentny ..ja poprostu nie jestem głupkiem żeby głosować na pisowskie dno...🤪

Ty jesteś oPOrtunista, czyli według "Świata..." menda gnida wesz alb wrzód na zdrowym org... na d*pie😂🤣

Opublikowano
mirro napisał:

PiSiory wcale nie chcą blokady. To rolnicy chcą blokady. PiS nie chciał żadnej kontroli ani blokady. Zostało dopiero ta na nich wymuszone. Nawet korytarzami przewozowymi się nie zainteresowali, bo nie ogarniali tematu.

Ogarnianie tematu to nie jest ogólnie ich specjalność, oni są specami w przykrywaniu rozdmuchanym gównem. Aaale... susza tak poupirdzielała parametry zbożom, że ze smakiem możemy zjeść to co leży w silosach a nawet wyeksportować jak swoje...

Kwestia skali problemu.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, sakala napisał:

Ty jesteś oPOrtunista, czyli według "Świata..." menda gnida wesz alb wrzód na zdrowym org... na d*pie😂🤣

Bardzo trafnie ,właśnie tym są pisowskie wyborcy ...mendy i nieroby żerujące na innych .😁

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Albo przeskalowania parametrów.:lol:

Kiedyś można było upiec chleb ze zboża (mąki ) teraz k**wa chleb z glutenu bo markety sobie życzą tony  pieczywa które pięknie wyglada a gówno warte   QQ którą sprzedaję na grys  z kolei nie może w ogóle zawierać glutenu i tak ten świat jest popierdolony 

Edytowane przez v11
  • Like 1
Opublikowano

Już dawno wiemy że wraz ze wzrost dobrobytu to upadek moralności i innych wartości chciwość przysłania wszystko począwszy od chęci posiadania dzieci a kończywszy na relacjach międzyludzkich społecznych .Szukamy wrogów pomiędzy tymi którym się lepiej wiedzie- stajemy się chamscy i bezwzględni a jednocześnie bardziej podatni na manipulacje 

Opublikowano
ws71 napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Wojna Putina zniszczyła dorobek kilku pokoleń Rosjan. Straty, które ponieśli, są niepowetowane.

Możesz określić jakie to straty niepowetowane na skutek wojny poniósł szary obywatel Rosji. Rosjanin w rolnictwie[z którymi mam styczność] zarabia przy ,,dobrych wiatrach''  ok 11 tys rubli czyli dokładnie tyle samo co przed konfliktem, jeżeli nie zalewa pały i jest w miarę obrotny jest wstanie utrzymać rodzinę za ok 5-6 tys rubli,przykład z obecnego sezonu w sasiednim rosyjskim kołchozie [2 mies w polu całe jedzenie gratis , kucharka na etacie,czyli dokladnie jak było wcześniej], co ciekawe mimo sankcji pojawiły sie tam kombajny JD z 2022 r, mało tego flota z poprzednich lat na bieżąco była serwisowana ,czyli bzdurą na pewno sa sankcje ,ich szczelność i wpływ na ich gospodarkę przynajmniej na poziomie rolnictwa[podejrzewam że w pozostałych sektorach gospodarki wygląda to identycznie jak w przypadku rolnictwa, Rosja jako kraj na pewno to odczuje w przyszłości, jednak obecnie tego jeszcze nie widać.Zresztą amerykańsko-duńska spółka rolna jak działała przed konfliktem tak działa dalej obecnie kompletnie sie nic nie zmieniło, trochę krzywo patrzą na nas, ale jeszcze da się z nimi wypić.

A powiem więcej - syf na Morzu Czarnym jest po to generowany aby tylko lekko krzywo patrzyli. Poza tym działasz w sferze ściśle powiązanej z ruską polityką pchania piniondza w sfery najniższe i nie obejmuje Was polityka podatku od zysku. Podobnie jak zbrojeniówki. Na ten rok im jeszcze forsy starczy a sytuacja się komplikuje. A jakie to są straty? Coraz bardziej to Chińska i ruska inflacja mu pasuje.

mirro napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał: Kwestia skali problemu. Albo przeskalowania parametrów.

Dokładnie to miałem na myśli. Jeszcze można metki pozamieniać i wypaść się na swoim i wyeksportować Ukraińskie - jak swoje...

Roman4321 napisał:

czym się zajmujesz bo trochę na prądzie sie znasz?

Tyko troche. Czym się zajmuje - utrzymywaniem na powierzchni...

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

ie udawaj głupszego niż jesteś. O mojej matce pisałeś a ten drugi przygłup o ojcu. Takich rzeczy raczej nikt tutaj nie robi oprócz Was.

ale to pisałem o ciebie ze masz defekt bo go masz ...

3 godziny temu, witejus napisał:

Ten ,,przygłup" tylko powtarza te twoje farmazony, sam nadstawiasz d*pę do kopniaków a potem beczysz że cię kopią ze wszystkich stron. Nie chcesz widzieć że gdzie się nie pojawisz, w jakimkolwiek  temacie to wzbudzasz śmiech, ludzie mają z ciebie bekę i polewkę🤣

najlepiej udawać głupka i poszkodowanego 

2 godziny temu, racyl napisał:

apewno lepiej będzie bo skończy się ta propaganda sukcesu codziennie serwowana w tvp. Jak przejmowali tvp to opozycja mówiła będzie tvp pis i w 200% tak się stało a nawet z nawiązką

a przed 2015 w tvp niebyło propagady po ?

1 godzinę temu, racyl napisał:

PIS wyniósł ukraine na salony, teraz ukrainie nawet złego słowa o wdzięczności powiedzie a Ty wymagasz żeby  całkiem zakazali.

Nie do końca przemyślane decyzje PIS zniszczyły polskie rolnictwo i sadownictwo.

Ukraina zachód kompletnie nie obchodziła to pis jeździł i żebrał o pomoc dla nich wszędzie gdzie się da i mamy teraz skutki robienia dobrze ukraińcom .

W unii jesteśmy prawie 20 lat zdążyli się do naszych zbóż i innych produktów przyzwyczaić i akurat tego nie mieli zamiaru przyduszać

bardziej upośledzonego człowieka świat nie widział od ciebie ........  jak bym był taki głupi jak ty to bym to wierzył ..... ty jesteś upośledzony setki tysięcy hektarów sprzedane Niemcowi podbicie cen ziemi w Polsce wyprzedaż najlepszych ziemi  .... pytam sie kto sprywatyzował elewatory które dzisiaj jako prywatne sprowadziła zborze z ua ? 

czekaj a jak protestowali to co jakaś pomoc nie chamy i prostacy wyjechali  

wiesz co jest najlepsze agro max czy jakoś tak niemiecka firma też czeka na zbawienie bo pis odbiera im ziemie nie przedłużył dzierżawy Niemiec czeka na ratunek platformy 😂

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja nie jestem inteligentny ..ja poprostu nie jestem głupkiem żeby głosować na pisowskie dno...🤪

wiemy Bogdan to widać  ....  

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Świat jest piękny tylko ludzie się zmieniają .

nie ludzie idiocieją ... jedzenie bierze się z marketu  prąd jest z gniazdka a ciepło z grzejnika ..... ups wymiąłem wyborców Tuska 

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Roman ty jako najgłupszy w tym temacie lepiej nie łam swojej pustej  głowy 😁

Boguś ciebie wszędzie tu jebią jak psa  BOGDAN TO NIE IMIE TO STAN UMYSŁU 

• Haha 3
Opublikowano
Roman176 napisał:

nie ludzie idiocieją ... jedzenie bierze się z marketu  prąd jest z gniazdka a ciepło z grzejnika ..... ups wymiąłem wyborców Tuska 

A samochody ze spalonego Fremantle Highway a...

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Masz rację ale teraz co na odwrót  pisiory chcą blokady a unia nie co się stało lobbing w Brukseli ,niezapłacone rachunki za broń .To tak jakby Polska ządała  dopuszczenie  nielegalnej migracji na zachód bo to ich problem oni maja bliżej tego problemu -my mamy bliżej innego problemu 

Dochodowość w 2023r na wsi spadła i tego nie da się ukryć. Stawianie się ukrainie przed pis nastąpiło gdy już sytuacja była tragiczna. Do wyborów będą blokować a po wyborach powiedzą że unia nie pozwala

Popatrzeć na niemieckiego giganta przewórczego Dohlera to niestety ale wybrał ukrainę i już dobra cena malin nie powróci

https://www.e-sadownictwo.pl/wiadomosci/z-kraju/12832-d-hler-wybral-niestety-nie-nas?fbclid=IwAR0OWHXAPFP9XNWLb9ZbQsC_V18bcQuhERAK_IpF-bJeY5oZ9cKEUTyaFcU

Ktoś kto tylko żyje z produkcji rolniczej to nie pójdzie i nie zagłosuje na pis jak ma w portfelu mniej przez politykę pis

2 godziny temu, Roman176 napisał:

a przed 2015 w tvp niebyło propagady po ?

Takich programów " jak oni kłamią, nie da sie ukryć to nigdy nie było

Nie da sie inaczej tej telewizji nazwać jak tvp pis

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v