Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Pisałem wielokrotnie że Polacy nie potrafią rządzić i gospodarować bez względu na poglądy tak jest i tak było od zawsze -nikogo nie popieram pisałem już wielokrotnie a mareczek nawet nie wiem o co chodzi .Natomiast wiem jedno nie można być zaślepionym w żadnym kierunku i nie zakładać z góry że ktokolwiek jest nienormalny bo trzeba by niejednokrotnie tak nazwać najbliższych 

Jesteś zaślepiony bo aby dawanie najważniejsze a skąd się to bierze i ile trzeba ściągnąć to już nie ważne

Opublikowano

Uja w życiu zapłaciliście sumarycznie a nie podatki -a czujecie się okradani bo k**wa zapłać kilka set tyś (przez lata) podatków jak ja za PO PSL i jeszcze cię ciągali po skarbówce a k**wy co robiły milionowe wały były bezkarne -i to mam im zapomnieć .Wysunęli zarzuty właśnie za PO PSL wyłudzenia na ponad 4 mil i prostowałem to przez lata -to mam im darować -nigdy nawet żeby k**wa tu putin miał rządzić  

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, v11 napisał:

Uja w życiu zapłaciliście sumarycznie a nie podatki -a czujecie się okradani bo k**wa zapłać kilka set tyś (przez lata) podatków jak ja za PO PSL i jeszcze cię ciągali po skarbówce a k**wy co robiły milionowe wały były bezkarne -i to mam im zapomnieć .Wysunęli zarzuty właśnie za PO PSL wyłudzenia na ponad 4 mil i prostowałem to przez lata -to mam im darować -nigdy nawet żeby k**wa tu putin miał rządzić  

No teraz za pisu przedsiębiorca jest lepiej traktowany i ma płacić mniejsze podatki ? 🤣

Jakie to ulgi dla przedsiębiorców PIS wprowadził ?, uprościł przepisy podatkowe, zmniejszył liczbę obowiązków ?🤣

Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

To ty twierdzisz ze dzis przedsiębiorstwa maja lepiej i nie maja kontroli ?  To malo wiesz chlopczyku chyba . Zobacz akie podatki placi firma z duzym dochodem za pis . I ty i ja za to zaplacimy 

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

Powtarzając uparcie że płace u prywaciarzy były zamrożone ma rację bo sam u takiego robiłem nascie lat, tylko płace u tatusia były podnoszone 2 x w roku plus 13, 14 , intelektualisto za piątkę. Prywaciarz sam z siebie nigdy nie podniósł płacy jeśli nie był do tego zmuszony.

Nie było żadnego zamrożenia płac w sektorze prywatnym. To, że twój poziom umysłowy pozwalał ci na uzyskanie pracy w firmie w której szef pytany o podwyżkę pokazywał ci bramę to twój problem nie mój. Ja nigdy nie pracowałem u rodziny bliższej czy dalszej podwyżki 13 i 14 mam od lat. Za Tuska tak samo regularnie jak teraz za Kaczyńśkiego. 

4 godziny temu, v11 napisał:

Zakładając, że nie poniosła cię fantazja i piszesz prawdę z której wynika, że masz biznes za który płacisz setki tys podatków przez lata to co za pis znieśli ci te podatki i nie płacisz już? Przecież pis jeszcze bardziej dowalił przedsiębiorcom. Rośnie składka zus. Wprowadzili składkę zdrowotną od dochodów czy tam obrotów już nie pamiętam bo nie mam dzielności. Obciążenia przedsiębiorcy za pis wzrosły i już ci to nie przeszkadza. A piszesz, że nie trzeba być zaślepionym. To jak to jest?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

To ty twierdzisz ze dzis przedsiębiorstwa maja lepiej i nie maja kontroli ?  To malo wiesz chlopczyku chyba . Zobacz akie podatki placi firma z duzym dochodem za pis . I ty i ja za to zaplacimy 

tylko nie chłopczyku bo mógł byś się zdziwić .Kultura i obsługa w skarbówce co było a co jest dzień i noc .Jak firma zarabia to płaci a płaci z dochodu a nie sprzedaży a podatek powinien być dodatkowo od obrotu i bez jakichkolwiek odliczeń 1-2% a nie wieczne kombinowanie odliczanie itd

• Like 1
Opublikowano

PIS po prostu doprowadził do tego, że wszyscy podatki płacą - nie ma świętych krów. I dlatego jest taki kwik. Bo przez lata się utarło, że niektóre firmy sa nietykalne, bo się "optymalizują" i nie płacą podatków

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, hubertuss napisał:

Zakładając, że nie poniosła cię fantazja i piszesz prawdę z której wynika, że masz biznes za który płacisz setki tys podatków przez lata to co za pis znieśli ci te podatki i nie płacisz już? Przecież pis jeszcze bardziej dowalił przedsiębiorcom. Rośnie składka zus. Wprowadzili składkę zdrowotną od dochodów czy tam obrotów już nie pamiętam bo nie mam dzielności. Obciążenia przedsiębiorcy za pis wzrosły i już ci to nie przeszkadza. A piszesz, że nie trzeba być zaślepionym. To jak to jest?

Płaciłem czy może płaciliśmy bo z żoną i pier**lę tą działalność czas żyć a nie tyrać -zostawiłem sobie jakieś usługi rolnicze z podatkiem 470 zł miesięcznie karta podatkowa  (zawieszam i odwieszam według potrzeb ) -i tak jak pisałem dostosowałem się do rynku na złodzeii nie będę pracować .A za fv grubo ponad 100 tyś  netto za koszenie  -470 mogę zapłacić no i krus podwójnie z uśmiechem 

6 minut temu, jahooo napisał:

PIS po prostu doprowadził do tego, że wszyscy podatki płacą - nie ma świętych krów. I dlatego jest taki kwik. Bo przez lata się utarło, że niektóre firmy sa nietykalne, bo się "optymalizują" i nie płacą podatków

to też przwda

4 godziny temu, racyl napisał:

No teraz za pisu przedsiębiorca jest lepiej traktowany i ma płacić mniejsze podatki ? 🤣

Jakie to ulgi dla przedsiębiorców PIS wprowadził ?, uprościł przepisy podatkowe, zmniejszył liczbę obowiązków ?🤣

k**wa jak słyszę ulgi dla przedsiębiorców to mi się rzygać chce wieczne ulgi i odliczenia ni uja żadnych przywilejów i odliczeń kreatywnej księgowości itp Lizingi na limuzyny budynki i inne uje muje wszystko żeby nie zapłacić podatku (też tak byłem zmuszony robić )a i tak kupę do zapłaty pozostało 

A proste pytanie kto z was ma lub miał działalność ?

Opublikowano

No to taki z ciebie przedsiębiorca że nie umiesz prowadzić firmy tylko zawiesiłeś działalność i chcesz kazać innym żeby płacili wszystko bez wyjątku jak sam nie potrafiłeś 🤣

Jak PO ścigała takich jak Ty co chcieli wyłudzać podatki to też źle ale jak teraz PIS robi to samo to już dobrze 🤣

Zakiwałeś się kolego 😄 dla PIS przedsiębiorca to śmieć i ma płacić tyle ile każą. mało tego jak nastał PIS to nawet większe wpływy niektórych podatków nastapiły 😄

Opublikowano

Do puki Jarosław Kaczyński trzyma PIS w ryzach to Polska się kręci , bezrobocie - brak , PKB na plusie , socjal na plus , emeryci na plus , konsumpcja na plus czyli firmy dobrze przędą , obronność wzmacniana na potęgę . 

https://www.wnp.pl/parlamentarny/sondaze/szokujacy-sondaz-olbrzymi-wzrost-poparcia-dla-pis-tylko-trzy-ugrupowania-w-sejmie,1292.html

PIS już powoli zamiata scenę polityczną przed wyborami .

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

No to taki z ciebie przedsiębiorca że nie umiesz prowadzić firmy tylko zawiesiłeś działalność i chcesz kazać innym żeby płacili wszystko bez wyjątku jak sam nie potrafiłeś 🤣

Jak PO ścigała takich jak Ty co chcieli wyłudzać podatki to też źle ale jak teraz PIS robi to samo to już dobrze 🤣

Zakiwałeś się kolego 😄 dla PIS przedsiębiorca to śmieć i ma płacić tyle ile każą. mało tego jak nastał PIS to nawet większe wpływy niektórych podatków nastapiły 😄

oczywiście że większe wpływy bo przestali oszukiwać na podatkach a firmę prowadzę tyle że tak aby mieć spokój -prowadziliśmy zaopatrzenie rolnictwa chemia nawozy powiem otwarcie większych cwaniaków mądrali oszustów jak rolnicy nie ma - zamawiają towar na setki tysięcy bo przeczytali reklamę a później nie odbierają wieczne skomlenie targowanie się kuźwa można oszaleć i zawsze źle ( gospodarstwa po set ha pasowało a gówniarzom naście ha za drogo) - a najbardziej teraz po zamknięciu jak inni windują ceny i uj im w tył czeszę się z tego mieli dobrze było źle a teraz mają tak że w pięty poszło -i niech zdychają mnie pozostały układy w dystrybucji i koncernach i trzeba mi coś więcej  Miałem czły czas zamrożonych kilka milionów na zakupy a terz wolność i uj że straciłem na inflacji ale koniec z żerowanim na nas

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

W jaki sposób trzyma niskie bezrobocie ?, co zrobił ?

nie czarujmy te miliardy z pier**lonych tarcz nie jeden dziś w walizkach ubija i nie jedna firma przetrwała w dobrej kondycji a cwaniacy się dorobili 

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

W jaki sposób trzyma niskie bezrobocie ?, co zrobił ?

Szereg odważnych decyzji . Przede wszystkim ogromne wsparcie przedsiębiorców w czasie pandemii. 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Król bezrobocia Donald Tusk , najniższe bezrobocie za Jarosława Kaczyńskiego - dane nie kłamią .

bezrobocie jest powiązane z demografią trzeba by porównać ilość miejsc pracy za tuska i teraz trochę obiektywizmu a nie fanatyzm 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

bezrobocie jest powiązane z demografią trzeba by porównać ilość miejsc pracy za tuska i teraz trochę obiektywizmu a nie fanatyzm 

Jaki fanatyzm , jest kasa na rynku to jest i robota a nie jak za PO PSL schładzanie gospodarki .

Opublikowano

Kawałek ode mnie mieli siedzibę kuźwa ceny 30% niższe od hurtu rynkowego .Bohatery łaziły i pluły jak to u mnie drogo ani jednego nie pożałuję należało się . Ba mało mnie nie zrobili na RSM przy cenie hurt rynkowy 680 proponowali po przedpłacie po 550 wiosną - idealne warunki .Jakby chcieli 650 to bym zapłacił ale 550 dla mnie było za tanio a ryzykuję nie raz  

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Król bezrobocia Donald Tusk , najniższe bezrobocie za Jarosława Kaczyńskiego - dane nie kłamią .

Za pierwszego rządu Kaczyńśkiego bezrobocie było równie wysokie. Natomiast za obecnego rządu Kaczyńśkiego inflacja jest taka, że Tusk nawet o takiej nie śnił. Kaczyński królem inflacji.

4 godziny temu, v11 napisał:

Płaciłem czy może płaciliśmy bo z żoną i pier**lę tą działalność czas żyć a nie tyrać -zostawiłem sobie jakieś usługi rolnicze z podatkiem 470 zł miesięcznie karta podatkowa  (zawieszam i odwieszam według potrzeb ) -i tak jak pisałem dostosowałem się do rynku na złodzeii nie będę pracować .A za fv grubo ponad 100 tyś  netto za koszenie  -470 mogę zapłacić no i krus podwójnie z uśmiechem 

Czyli gdybyś ją prowadził na tamtym poziomie płacił byś dalej duże podatki a dlatego, ze pis zwiększył obciążenia przedsiębiorców płacił byś jeszcze więcej. Czyli pis nie ulżył twoim obciążeniom fiskalnym tylko sam je zmniejszyłaś bo zredukowałeś dzielność. A to jest wielka różnica.

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Czyli gdybyś ją prowadził na tamtym poziomie płacił byś dalej duże podatki 

++Kto zarabia ten płaci trudno taki los i takie prawo .Ale przyczynę likwidacji części działalności opisałem chyba na paliwach więc nie będę się powtarzał a było przed zmianami  i masz rację raczej przy ówczesnych dochodach płacilibyśmy dziś  więcej .Nie wiem czemu ale jak wiem że mam zapłacić podatek to go płacę trudno z każdych 100 tyś idzie w ciul 30 tyś i co mam się wieszać .A teraz mam ze 100 tyś dochodu  470 zł podatku i to mi się podoba 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v