Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

znowu tabletek nie wziales ..

26 minut temu, v11 napisał:

Jak tak to ja bym dał spokój mu jak nie zaczepia a jak zaczepia to może mnie ponieść a kolejny roczny ban nie potrzebny A trzeba zrozumieć że jak bidul to choć na forum lubi zaistnieć teraz wiem skąd ten pomysł z nagrodą w formie rękawiczek -to i tak wyczyn na kilku ha 

jaki roczny ban ? nie ma takiego..miesiac albo dozywocie-za multikonta ci sie nalezy.. 

po co pisales z 2 kont na raz ???

34 minuty temu, v11 napisał:

Przygodę z opryskami zakończyłem 2 lata temu stąd moja znajomość rynku i zagadnień związanych z produkcją no i układy zakupowe bonusy koncernowe a w efekcie cena ostateczna .Na to żeby ci ubliżać musiał byś być bardziej lotny bo możesz nie zrozumieć .Jeżeli prawdą jest to co pisze bogdan to jedynie mogę ci współczuć tylko po co grasz bohatera 

ty chyba masz wiele wspolnego z ogarkiem-on tez skonczyl przygode z dojeniem 2 lata temu..

a jak ta sprawa z uff-em sie skonczyla ? krakowiaki cie wydymali bez mydla ??

co trzeba miec w glowie zeby handlowac z firma ktora ma siedzibe w bloku ?? niewiele..

przeszedles na ekologie ?? a te kupony z syngenty podobno z tego polrocza ?

Opublikowano (edytowane)

Tu  biedni ludzie to mają po 4ha  albo. 5ha czy 10 ha a ten placek nic nie ma 🤪😁😁😁😁😁😁

Placek co ty o tych moich krowach i parobku ciągle  ....chcesz go zastąpić ?😁...no sory nima co doic ...trak umiesz obsługiwać ? ....kucharki to ja nie potrzebuje 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

krakowiaki cie wydymali bez mydla ??

co trzeba miec w glowie zeby handlowac z firma ktora ma siedzibe w bloku ?? niewiele..

przeszedles na ekologie ?? a te kupony z syngenty podobno z tego polrocza ?

Masz rację okolice Krakowa banda oszustów i bajkopisarzy jak ty ale już ustrugani  i to nie przez jednego - a bony za półrocze zeszłoroczne bo punkty by przepadły z końcem roku  reszta jeszcze na koncie nie wybrana bo za dużo tego .

Nie mając nic niczego kolego nie stracisz bo nie masz czego stracić .A na PIS ci co tu szczekają przeciw takie bidule pierwsze polecą głosować a grają opozycjonistów żeby zaistnieć -taka to prawda a mnie na wybory nikt nie namówi 

Na ogół staram się być wyrozumiały bo nie wszyscy są zaradni i potrafią się znaleźć w dzisiejszej rzeczywistości -Można być głupim ale nie pośmiewnym a ty masz kolego jedno i drugie .Może ma tu zastosowanie -czemuś głupi boś biedny a czemuś biedny boś głupi a nie mam nawet na myśli biedy finansowej 

A spokojnie potrafię zarobić i stracić choć to drugie wymaga trochę nerwów 

Edytowane przez v11
Opublikowano (edytowane)

pamiętam, dawno temu wyczytałem jak jakiś nawiedzony misjonarz na jakiejś z egzotycznych wysp tropikalnych nakazał wycięcie wszystkich drzew chlebowca bo tambylcy nic nie musieli robić aby pożywienie zdobyć a "to grzech" tak za darmo, bez pracy i żeby żarcia było opór?

oczywiście populacja wymarła z głodu bo kretyni tego poyeba posluchali xD

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/olga-tokarczuk-polaczyla-niejedzenie-miesa-z-ladowaniem-na-ksiezycu/rnwp6cx

najpierw trzeba jakąś inżynierią biologiczną sprawić ludziom żołądki np przeżuwaczy czy innych roślinożerców aby występować przeciwko samej biologii gatunku człowiek Pani noblistko
Człowiek jako taki jest rozumny dzięki właśnie drapieżności i tak go kształtowała Natura; jako drapieżnika.
Najinteligentniejsze gatunki zwierząt to drapieżniki... i wiele kolejnych z tego wynikających wniosków dla których tu nie miejsce bo to tylko post na poślednim forum

nie mniej mamy czasy gdy wynaturzeńcom nagrody dają i promowane jest wynaturzenie i jak inaczej to się może skończyć niż tak jak tym co w imię ideologii chlebowce wycięli?

jeszcze przy okazji i krowy i kury i .... wyginą tak jak ich dzicy przodkowie jeśliby znikła gospodarcza potrzeba tych gatunków hodowli

tak to jest jak stwór sądzi że jest mądrzejszy od tego co go stworzyło

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Masz rację okolice Krakowa banda oszustów i bajkopisarzy jak ty ale już ustrugani  i to nie przez jednego - a bony za półrocze reszta jeszcze na koncie nie wybrana bo za dużo tego .Nie mając nic niczego kolego nie stracisz bo nie masz czego stracić .A na PIS ci co tu szczekają przeciw takie bidule pierwsze polecą głosować a grają opozycjonistów żeby zaistnieć -taka to prawda a mnie na wybory nikt nie namówi 

Na ogół staram się być wyrozumiały bo nie wszyscy są zaradni i potrafią się znaleźć w dzisiejszej rzeczywistości -Można być głupim ale nie pośmiewnym a ty masz kolego jedno i drugie .Może ma tu zastosowanie -czemuś głupi boś biedny a czemuś biedny boś głupi a nie mam nawet na myśli biedy finansowej 

uff-jak goroca az sie do roboty nie chce brac..

to sie zdecyduj czy skonczyles z opryskami czy nie ?? chyba ze nimi handlowales i zbankrutowales..

jesli miales doswiadczenie w handlu-to tym bardziej zle o tobie swiadczy interesy z on-trade..to smierdzialo jak zdechla ryba 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

uff-jak goroca az sie do roboty nie chce brac..

to sie zdecyduj czy skonczyles z opryskami czy nie ?? chyba ze nimi handlowales i zbankrutowales..

jesli miales doswiadczenie w handlu-to tym bardziej zle o tobie swiadczy interesy z on-trade..to smierdzialo jak zdechla ryba 🤣

Ty nie potrafisz czytać więc po prostej tak handlowałem i zarobiłem tyle że wystarczy dla mnie moich dzieci i wnuków jak nie będą na twoim poziomie Tak jak dobry bokser kończy karierę u szczytu nie pokonany tak i ja skończyłem i się cieszę tygodniami mam wolne i się opierdalam a kolejne zarobione miliony mnie nie jarają

O przepraszam w ,zniwa jadę na usługę kosić bo mam w ciągu 5 tygodni 200 tyś na czysto 

Opublikowano

@galan99 ja nie z wyrzutem a z informacją że coraz więcej ludzi mądrzeje i z tego syfu jakim jest szajs-zbuka zwyczajnie ... brzydzi się tam wchodzić i linki same nic mi nie mówią a nie zamierzam blokad wyłączać aby ten syf mi komp otworzył.
Oczywiście i tam jeszcze zapewne błądzący co ciekawego wrzucą ale już powoli można uznać że staje się ten portal tubą propagandową w pustkę gzie więcej jest pisane niż z tego czytane

jakoś - nie wiem - może bodaj skrótem oPisuj czy ręcz CTRL+C CTRL+V  abo jakoś podobne bo tak samym linkiem to jedynie jesteś naganiaczem rudemu (temu drugiemu; od zbuka, nie Tuskowi; od PO) napędzasz zbędnie klikalność a wątpię abyś miał odsyp w kasie od ... no tego jak mu tam rudego? ... za napędzanie publiki

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Powiem tak. Ja tam człek prosty. Ale usmiałem się z tych wypowiedzi po pachy, a nawet zajady mi się porobiły.

a to już mnie rozłożyło na Łopatki

"Do Europy przybywa ostatnio dużo ludzi z Afryki i Azji. Oni mają swój głos i zaczynają nim mówić, nawiązując do swoich sposobów myślenia. Widać np. w kinie jak można połączyć kartezjańską Francję z afrykańskim animizmem. To się łączy, przeplata, powstaje nowa jakość – powiedziała Tokarczuk, dodając, że to ją fascynuje."

Droga Pani akurat to najlepiej widać we Francji podczas zamieszek. Tak się to połączył, przeplotło że aż miło popatrzeć. :lol:

3 godziny temu, dysydent napisał:

pamiętam, dawno temu wyczytałem jak jakiś nawiedzony misjonarz na jakiejś z egzotycznych wysp tropikalnych nakazał wycięcie wszystkich drzew chlebowca bo tambylcy nic nie musieli robić

A nie była to zemsta za to że "tubylczynie" nie chciały seksu na misjonarza uprawiać?:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no na ten akurat cytat to i ja do klubu @Pafnucy12-ego muszę bo bez jakiej encyklopedii ..  no ni w ząb

od kiedy to żabojady byli "kartezjańscy"?
Tam żywioł i emocje a nie idealne logiczne zależności ... przestrzenne

no chyba że gilotyna po idealnej prostej cięła bo jakoś nigdy tam się wielopłaszczyznowo (po "kartezjańsku") nie mogli dogadać bo już ten "animizm" ... no bez encyklopedii nie podchodź bo rzeczywiście czort wie co "poet(k)a miał(a) na myśli"

znaczy może i wiem ale żeby tak "postępowa" osoba sugerowała że do animal's (takich weźmy np małp) najbliżej było Afrykańczykom a szczegolnie tym zwanych Murzynami?
Jeśli nawet tak Jej wyszło to Ona bezwiednie, podświadomie

co było do udowodnienia

3 godziny temu, dysydent napisał:

wynaturzenie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

animizm- kultura w ktorej polska tkwi od wiekow..

w 78 polak w kosmos polecial a w polsce brakowalo miesa-chyba cos w tym jest.  za pare lat nastepny ma lecie i tez moze nie byc miesa..

od ilu lat mieso jest ogolnie dostepne dla wszystkich ?? nawet nie 100.

chyba bedzie sie dzialo,czarne chmury ida .

Opublikowano

No proste chłopy i wyśmiali noblistkę.:lol:

11 minut temu, dysydent napisał:

Jeśli nawet tak Jej wyszło to Ona bezwiednie, podświadomie

Ale Ona zafascynowana tym.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No proste chłopy i wyśmiali noblistkę.:lol:

i to nawet nie interesownie bo nie chce wołowiny? to dla mnie jeszcze lepiej, niech je fasolę
mniej dla mnie roboty na opasy fasolę jeszcze przerabiać

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Ale Ona zafascynowana tym.:lol:

animizmem?
a to zoofilią nie zalatuje?

tym bardziej że mięsa nie chce zwierząt jeść
dobre i to, przynajmniej nie "modliszka" ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

znaczy może i wiem ale żeby tak "postępowa" osoba sugerowała że do animal's (takich weźmy np małp) najbliżej było Afrykańczykom a szczegolnie tym zwanych Murzynami?

I tu wypada zacytować innego, tym razem niezidentyfikowanego poetę i jego wiekopomne wersy.:lol:

"Czy chciała by Pani Murzyna? 

Murzyna, Murzyna - ach nie!

Bo Murzyn z Afryki

To kocha jak dziki.

Murzyna, Murzyna - ach nie!"

Opublikowano (edytowane)

jeszcze jakim sądem się skończy

choć w Polsce Pan Minister Zbyszek i Ten to akurat na pewno się

10 minut temu, mirro napisał:

godzi

... no umorzenie jak nic

trza by się było dobrowolnie karze poddać a i jeszcze samemu ją sobie wymierzyć.
Wiem - przeczytanie kilku "dzieł' noblistki i powstrzymanie się od skomentowania
co to ostatnie może być cholernie trudne a jeszcze jak by śmiać się nie było wolno podczas czytania to wręcz niewykonalne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W szkole na polskim wam się jakoś nie spieszyło do analizowania dzieł polskiej kultury a tu nagle takie zainteresowania nie darmo powiadają że z wiekiem człowiek dziecinnieje 

Opublikowano (edytowane)

a tak poważnie to tli się w tej Francji - jak cytujesz -

1 godzinę temu, mirro napisał:

nowa jakość

rodzina Le Pen -ów

i przez naiwność podobnych "noblistów" mają się coraz lepiej

21 minut temu, v11 napisał:

W szkole na polskim wam się jakoś nie spieszyło do analizowania dzieł polskiej kultury a tu nagle takie zainteresowania nie darmo powiadają że z wiekiem człowiek dziecinnieje 

jak bym sensownie analizował w szkole dzieła polskiej literatury to by mnie z tej szkoły wylali i żadnej bym nie skończyl

z resztą powoli to znów wraca

już nie pamiętam kiedy opisałem przypadek wyznania nauczycielki Biologii iż nie wierzy w ewolucjonizm
"uczy" do dziś

cudzysłów bo jakoś to musiałem nazwać; kolejne zdewaluowane znaczeniowo słowo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

w zwiazku z tym ze znam kilka ksiazek naszej noblistki to sie wypowiem- to nie jest literatura najwyzszych lotow..specyficzna narracja. ksiegi jakubowe to trzeba miec duuuuzo wolnego czasu, 

ta nagroda to troszke na wyrost-tak jak nobel pokojowy dla obamy.

idzie dyszcz, idzie sikawica- tym razem od gor wiec nie wiadomo czy dojdzie..

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v