Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, dysydent napisał:

chcesz panie P. Jarzyński zarobić na budowie to chętnie polecę kielnię zamiast pieczątki, choć raz w życiu coś na prawdę wartościowego stworzysz

A jeśli ów pan pomyśli że to narzędzie to jakiś wyszukany ekskluzywny sztuciec do deseru?co wtedy

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Kołodziejczak dołączył do tych jak sam stwierdził "zakłamanych świńskich  ryjów " a świńskie zakłamane ryje go przyjęły .Japierdolę co się dzieje -dwa miesiąca temu się zarzynali dziś piją wódkę -to jest poważne? Tak sprzedajne nie są nawet żule spod sklepu a  pisiory teraz maja używanie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wybory w Ameryce za rok .

Wiec musi być zakończona wojna na Ukrainie .

Ukraina jednak odda część terytoriów? Zaufany człowiek Bidena ma plan

Władimir Putin może uniemożliwić forsowane obecnie pomysły zakończenia wojny w Ukrainie, dlatego potrzebne jest inne rozwiązanie — twierdzi na łamach Politico były amerykański kongresmen Tom Malinowski. Jego plan zakłada, że Ukraina będzie musiała pogodzić się z utratą części swojego terytorium. A biorąc pod uwagę, kim jest sam Malinowski, propozycję tę należy również odczytywać jako sygnał, że Biały Dom coraz poważniej rozważa taką możliwość.

Co do wyborów w Polsce cała opozycja sam się rozgrywa i kompromituje nic nie potrafią .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Wybory za 2 miesiące a jeśli ktoś nie będzie głosował na PIS to inne partie jaki program dla rolnictwa przedstawiły ? czekam i czekam a tu nadal nic , i na kogo głosować , agrounia spaliła koszulki i się rozwiązali .

https://wiadomosci.wp.pl/rodzina-korwin-mikkego-startuje-do-sejmu-lista-bliskich-jest-dluga-6932403742821312a

Konfederacja - partia rodzinna , całe klany członków startują do sejmu , jak się dostaną to się dobrze uwłaszczą na głupocie Polaków .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wybory za 2 miesiące a jeśli ktoś nie będzie głosował na PIS to inne partie jaki program dla rolnictwa przedstawiły ? czekam i czekam a tu nadal nic

Z całym szacunkiem, ale chyba Cię Bóg opuścił? Jak Ty liczysz na jakiś program dla rolnictwa, to chyba przespałeś ostatnie lata. Żadna partia nie ma żadnego planu ani programu dla rolnictwa. Nie ma też ani partii wiejskiej, ani rolniczej, ani ludowej. Raz na zawsze wbij se to do bani. Nie mają też takich planów dla służby zdrowia, armii ani innej dziedziny. Przychodzi czas wyborów to piszą co tam komu do łba przyjdzie, bo nie wypada tego nie mieć. 

Jak nic nie piszą to chociaż jest nadzieja że ich własne durnoty na tyle przeraziły samych twórców, że stwierdzili ich zbędność.

A PiS co Ci obieca? Nieustający plan dopłat do wszystkiego? . Mariusz idą ciężkie czasy dla rolnictwa i żadne zaklęcia ani programy tego nie zmienią. Bo tak na prawdę to ten rok jest dopiero mocnym sygnałem ostrzegawczym.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co do wyborów w Polsce cała opozycja sam się rozgrywa i kompromituje nic nie potrafią .

Na razie to jeszcze wolny kraj, więc każdy może się kompromitować do woli.:lol:

Opublikowano

Czy na pewno wolny kraj ?.

Zapewne słyszałeś u SOWY, jak politycy po powiadali Polska jest tylko na papierze .

Wiec wybory są tak jak by , wolny kraj ale co do rządów to już nie koniecznie wytyczne mogą dostawać .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Czy na pewno wolny kraj ?.

Zapewne słyszałeś u SOWY, jak politycy po powiadali Polska jest tylko na papierze .

Noooo wolny i to właśnie w tym zakresie na papierze.:lol:

Opublikowano

To warto posłuchać całość nic się nie zmieniło a to podsumowanie tego co było jest i będzie  

nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Japierdolę co się dzieje -dwa miesiąca temu się zarzynali dziś piją wódkę -to jest poważne?

Yyyyyy na początku sezonu malinowego Pan Minister oskarżył firmy o zmowę cenową i to że właśnie te, zagraniczne są szczególnie wrogie dla polskich rolników. Chwilę potem Pan wiceminister Kowalski popędził z medalem dla jednego z tych prezesów. To jest poważne?

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, v11 napisał:

To warto posłuchać całość nic się nie zmieniło a to podsumowanie tego co było jest i będzie  

nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni 

Leppera zabiło współrządzenie z kaczyńskim

369636235_6289948387781801_2694507243062737263_n.jpg.1002b3c779c1238fc2ddeb6c27cc34ec.jpg

Opublikowano (edytowane)

369636235_6289948387781801_2694507243062737263_n.jpg.1002b3c779c1238fc2ddeb6c27cc34ec.jpg

Z tym się nie zgodzę .

Muzułmanizm ich religia .

chrześcijaństwo przedstawię jako Jerozolima .

Dwie wielkie religie , trzymają równowagę w świecie .

W ostatnich latach temat „islamu” stał się bardzo głośny i to nie tylko ze względu na zaistniałe procesy migracyjne, zwłaszcza przez przybyłych do Europy uchodźców, czy też tzw. modę turystyczną, lecz także z powodu zamachów terrorystycznych, organizowanych przez tzw. Państwo Islamskie (PI) (Chronologia zamachów , o których donoszą liczne media. Na ich podstawie powstały wśród Europejczyków różne konotacje z islamem, zarówno pozytywne, jak i negatywne. Wśród wielu Europejczyków utrwalił się niestety jego negatywny obraz, ukazujący islam jako całkowite zaprzeczenie chrześcijaństwa. Dlatego konieczne jest postawienie pytania i udzielenie na nie odpowiedzi: Czy istnieją jakiekolwiek punkty styczne między chrześcijaństwem a islamem? Tylko w taki sposób, poprzez rzeczowe przedstawienie nauki Kościoła katolickiego, można pomóc współczesnemu człowiekowi w obiektywnym poznawaniu islamu . Chodzi przecież o to, by w dzisiejszej dyskusji na temat islamu, chrześcijanin odróżniał to, co jest prawdziwie religijne, od tego, co jest przejawem fanatyzmu. To z kolei będzie prowadziło ostatecznie do kreowania atmosfery pokoju .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Wybory za 2 miesiące a jeśli ktoś nie będzie głosował na PIS to inne partie jaki program dla rolnictwa przedstawiły ? czekam i czekam a tu nadal nic , i na kogo głosować , agrounia spaliła koszulki i się rozwiązali .

https://wiadomosci.wp.pl/rodzina-korwin-mikkego-startuje-do-sejmu-lista-bliskich-jest-dluga-6932403742821312a

Konfederacja - partia rodzinna , całe klany członków startują do sejmu , jak się dostaną to się dobrze uwłaszczą na głupocie Polaków .

Za to PiSda ma super program. Saletra 3000+, węgiel 3000+, paliwo 7+ i pszenżyto 700- .... Tak złej relacji kosztów do cen naszych produktów to chyba od 20 lat nie było ... Jak ktoś w tym roku zarobi na zbożu/kukurydzy to na prawdę musiał się postarać ... U mnie kukurydza już widzę że się nie zepnie finansowo, a kombajn zweryfikuje czy jak dołożę dopłaty to wyjdę na zero, tak jest wspaniale za rządów PiSdy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Z całym szacunkiem, ale chyba Cię Bóg opuścił? Jak Ty liczysz na jakiś program dla rolnictwa, to chyba przespałeś ostatnie lata. Żadna partia nie ma żadnego planu ani programu dla rolnictwa. Nie ma też ani partii wiejskiej, ani rolniczej, ani ludowej. Raz na zawsze wbij se to do bani. Nie mają też takich planów dla służby zdrowia, armii ani innej dziedziny. Przychodzi czas wyborów to piszą co tam komu do łba przyjdzie, bo nie wypada tego nie mieć. 

Jak nic nie piszą to chociaż jest nadzieja że ich własne durnoty na tyle przeraziły samych twórców, że stwierdzili ich zbędność.

A PiS co Ci obieca? Nieustający plan dopłat do wszystkiego? . Mariusz idą ciężkie czasy dla rolnictwa i żadne zaklęcia ani programy tego nie zmienią. Bo tak na prawdę to ten rok jest dopiero mocnym sygnałem ostrzegawczym.

Cięcia kosztów poniżej minimum , rezygnacja z niektórych upraw , oddawanie dzierżaw . To mój program .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Cięcia kosztów poniżej minimum , rezygnacja z niektórych upraw , oddawanie dzierżaw . To mój program .

za***isty 😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak oddawanie dzierżaw? I w jaki sposób cięcie kosztów?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Za to PiSda ma super program. Saletra 3000+, węgiel 3000+, paliwo 7+ i pszenżyto 700- .... Tak złej relacji kosztów do cen naszych produktów to chyba od 20 lat nie było ... Jak ktoś w tym roku zarobi na zbożu/kukurydzy to na prawdę musiał się postarać ... U mnie kukurydza już widzę że się nie zepnie finansowo, a kombajn zweryfikuje czy jak dołożę dopłaty to wyjdę na zero, tak jest wspaniale za rządów PiSdy ...

Trochę pogmatwałeś , saletra 3000 zł ale wtedy zboże było droższe , kto nie sprzedał to dopłata jest , węgiel staniał , saletra 1800 zł pszenżyto za to jest nawet tańsze jak 700 zł i kukurydza ma też tania być , owoce miękkie porażka , żal mi ludzi co w upale zrywają po 3,5 zł za kg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v