Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Może będzie po 800 zł .

już jest powoli prywaciarze dźwigają 840 bo koniec żniw 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wiesz...

ale masz czy już nie ? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A to już nie masz ?

Mniej. Cześć zlikwidowana. 

No ale się nowych dosadzi. Kawałek już 3sezon był.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A może Putin zrzuci co nieco na Kijów i będzie po 1500 ?? Przed wojną na Ukrainie nikt nie myślał, że wiosną 2022 będzie się np QQ po 1500 sprzedawać ...

No nie tylko nie to mam kontrakt po 1000

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ale masz czy już nie ? 

Mam. Wyjaśniłem 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Mniej. Cześć zlikwidowana. 

No ale się nowych dosadzi. Kawałek już 3sezon był.

No to u mnie też jeszcze miesiąc temu były 3ha, teraz są 2, pod koniec października będzie 2,5 a na majówkę już znowu 3ha bedzie xD 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale jest to sposób żeby nie wydawać milionów na hektary a się bez problemu utrzymać ;) 

ja nie mogę sobie na takie coś pozwolić jestem etatowcem i po za tym region wysoce rozwinięty nikt by nie przyszedł zbierać  

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja nie mogę sobie na takie coś pozwolić jestem etatowcem i po za tym region wysoce rozwinięty nikt by nie przyszedł zbierać  

U nas lokalsi też nie zbierają, a bus z UA w każdy rejon kraju dojedzie ;)

Opublikowano

u nas pracują w przemyśle niż na warzywach górnictwo itp 

dobra ja ide nie mam tyle czasu kombajn wydmuchać schować .........  zestawy pospinać i zborze wywieść jutro o 6 na 3 traktory 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://www.agrofoto.pl/fakty/dzialacze-agrounii-pala-partyjne-kamizelki-kolodziejczak-to-judasz,134902.html

Rolnicy z agrouni dopiero dzisiaj oprzytomnieli , zostali oszukani przez pis jak mówią , liczyli że zrobią coś dzięki Kołdziejczakowi a tu wyszło że zostali oszukani po raz kolejny . On walczył o stołek perfidnymi sposobami , rzucając świnie , maliny a rolnicy myśleli że walczy o lepsze ceny .

Jak już spalą te kamizelki to pójdą zagłosują na partię która ich przez 8 lat dymała albo na partię która wprost mówi, że nic dla nich nie zrobi bo z nikim nie chce rządzić. Polski chłop zawsze ciemny i da się oszukać.

46 minut temu, mirro napisał:

Nie wierzę w to. Władkowi coś się pomieszało albo ktoś podpuścił. Na pewno nie zrobią tego przed wyborami. Po wyborach jeśli będą rządzić wszystko możliwe. Fakt jest faktem, że nie było słychać żadnego dementi ze strony pis u za bardzo.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Jak już spalą te kamizelki to pójdą zagłosują na partię która ich przez 8 lat dymała albo na partię która wprost mówi, że nic dla nich nie zrobi bo z nikim nie chce rządzić. Polski chłop zawsze ciemny i da się oszukać 

Trzeba bardziej szczuć jeden na drugiego więcej nieżyczliwości i zawiści to na pewno będzie lepiej 

Opublikowano (edytowane)

A ja się obawiam. Tym bardziej że ma nastąpić reaktywacja dowództw rodzajów wojsk. A jak to zrobią to rozpier.olą armię na lata.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Ja długie lata nie wierzyłem w agenta Macierewicza. Ale jak poszedł do MON u i narobił gnoju z tym WSI jak weszli do kwatery NATO to zacząłem wierzyć, że coś w tym jest. Do tego kontakty z prokremlowskimi biznesmenami jak Deamato czy jak mu tam uwalenie Caracali. Ogólnie jak się zacząłem przyglądać to w pisie jest dużo sowieckich wtyczek. I podejrzanych kontaktów.

Czas pokaże ale ogólnie uważam, zę pis przed wyborami Macierewicza będzie chował zresztą już go za bardzo nie widać. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ja tyż, ja tyż chcę.:lol:

o Ty jeszcze potrafisz i przewrotnie ciekawego co od siebie dodać

no tym razem nic nie dodasz? ... jak to  tym wierszyku było? "misio wszystkim łapę poda
                                                                                                            nie chce podać?
                                                                                                           a to szkoda"

a poważnie to zapewne przyznasz że czasy tak poebane nastały że czasem sam kronikarz nie rozumie co sam opisał

co napisałem wcześniej jak zestawić z plotkami o powrocie "Antoniego" na sztaby - orędownika prawdy objawionej o czynnym akcie wojny ze strony kacapów w smoleńskiej katastrofie/"zamachu" to się składa że aż kolejny raz się boję o to że trafniej mi wyszło niż zamierzałem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Albo Czarnka

nie narzekaj na Czarnka, gdy Giertych był Wielkim Edukatorem wszyscy myśleli, że gorszego nie będzie, nastał Czarnek i ludzie myślą, że gorszego nie będzie. A przecież Grzegorz Braun to świetny kandydat na ministra  od edukacji albo kultury...

48 minut temu, hubertuss napisał:

Ja długie lata nie wierzyłem w agenta Macierewicza.

Dwie książki od PiAtka które podają wszystko na tacy, odgrażał się, że poda do sądu gościa, ale jakoś dziwnym trafem Macierewicz nie podał go o zniesławienie

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, dysydent napisał:

orędownika prawdy objawionej o czynnym akcie wojny ze strony kacapów w smoleńskiej katastrofie/"zamachu" to się składa że aż kolejny raz się boję

Akurat w to , na szczęście. nawet przy zmasowanej PiSowskiej propagandzie teraz już mało kto uwierzy. I tu też wielka zasługa Pana Antoniego, że tragedię do absurdu sprowadził. Trza było szybko zakończyć, napisać raport i powiedzieć. "Takie są moje wnioski i ch.j". A tak nikt już nie czeka na żadne wnioski, bo i w świetle działań watpliwa ich wartość. Ci co zginęli zostali już opłakani a część płaczących w międzyczasie już zmarła, Tak działa upływ czasu. Teraz też widać jakim błędem było całkowite zanegowania Raportu Laska, bo zostaliśmy z niczym. A najbardziej rodziny tych co zginęli, choć Antoniemu wydawało się że polegli.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

u nas pracują w przemyśle

Kuźwa u Was to do przemysłu ludzi brakuje. Rozmawiałem z gostkiem z branży automotive, to mówi że na frezerów, tokarzy, operatorów CNC to u was polowanie się odbywa.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Rozmawiałem z gostkiem z branży automotive, to mówi że na frezerów, tokarzy, operatorów CNC to u was polowanie się odbywa.

Takich to wszędzie brakuje, a szczególnie takich, co potrafią coś samodzielnie myśleć ... Bo takich co bezmyślnie potrafią program na CNC uruchomić to jeszcze jakiś się znajdzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko Maciar jak grzebał w teczkach to pewnie i na najjaśniejszego coś znalazł i ten teraz się go boi ...

prezes byl nikim wtedy. po co mieli go werbowac ?? wystarczylo ze jego partner byl agentem.

1 godzinę temu, Takeda napisał:

nie narzekaj na Czarnka, gdy Giertych był Wielkim Edukatorem wszyscy myśleli, że gorszego nie będzie, nastał Czarnek i ludzie myślą, że gorszego nie będzie. A przecież Grzegorz Braun to świetny kandydat na ministra  od edukacji albo kultury...

Dwie książki od PiAtka które podają wszystko na tacy, odgrażał się, że poda do sądu gościa, ale jakoś dziwnym trafem Macierewicz nie podał go o zniesławienie

tezy  piatka sa naciagane jak guma w majtkach..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

prezes byl nikim wtedy. po co mieli go werbowac ?? wystarczylo ze jego partner byl agentem.

Może mają podobne wizję na przyszłość armi...

Miesięcznicę z czołgami i apele smoleńskie.

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

Ale że co? Pan Prezes krył agenta? :lol:

13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Miesięcznicę z czołgami i apele smoleńskie.

Wypisz , wymaluj dżihad made in Poland.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

tezy  piatka sa naciagane jak guma w majtkach..

Takim nikim to Kaczyński za komuny nie był. 

Jego profesor i mentor nazwiska nie pamiętam jako żyd nie został wyrzucony z prl w 1968 bo gorliwie donosił na Sb nawet oferował im rozpracowanie Brzezińskiego w stanach.

Kaczyński w latach 80 tych na UW w Białymstoku uczył SB ków prawa. Chadzał z nimi na obiady. Prowadził nie oficjalne rozmowy i ciągał za sobą po zebraniach opozycyjnych SB cki ogon. Czym pochwalił się nawet w książce. Jak się zaczęli śmiać, że prowadzał SB ków na spotkania opozycji to zaczęto tłumaczyć, że po jakichś kościołach ich gubił.

Dziwne rzeczy zaczęły się dziać po upadku komuny. Kaczyński sądził się z Ówczesnym UOP o współprace z Sb itd. I co najlepsze wszyscy jego świadkowie co zeznawali, ze nie współpracował to byli SB cy. Część teczki Kaczyńskiego jest wciąż w aktach nie jawnych nikt nie wie co tam jest.

Kaczyński spotyka się z ówczesnym rezydentem KGB na Polskę nazwiska nie pamiętam.

Kaczyński jako szef mało znanej partyjki dostaje duży majątek na którym się uwłaszcza. Kto mu to dał i za co?

Gdy Wałęsa wyrzuca go ze swojej kancelarii za mało znaczącym wtedy politykiem odchodzi słynna pani Basia. Pani Basia za czasów PRL pracowała w URM miała dostęp do najtajniejszych rzeczy w prl. Współpracowała z najważniejszymi generałami. I odeszła za nic wtedy nie znaczącym Kaczyńskim. Z dobrze płatnej pracy w kancelarii prezydenta RP.

Są domniemania, że Kaczyński i Macierewicz byli za prl u tak zwanymi hodowanymi agentami. Z nadzieją, że gdy gdzieś dojdą to się z nich skorzysta. Dlatego Kaczor dostał opiekę pani Basi czy SB za komuny się oficjalnie nim nie interesowało. DO tego łączy się go z FOZ i innymi do których nic nie znaczący wtedy polityk nie miał by dostępu gdyby ktoś go do tego z jakiegoś powodu nie dopuścił. Polecam Tomasza Piątka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v