Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

🤣

jesli pare rozrzutnikow kurzaka ci wypala plon to przestan bajki opowiadac.. 

ile u was spadlo deszczu w roku ?? polowe tego co u mnie ?? 1/3 ?? i na piasku wypalilo a u was nic ?? 

jeczmien jeszcze stoi -ale gdy bedzie 3 tony na mozaice-III i IV to bedzie dobrze..

10 ton mokrej -to dziecko na 2,5 metra musi byc..

gdy bylem taki mlody jak ty to rocznie pod 100  rozrzutnikow wywozilem od kuzynki..nigdy nic  nie wypalilo, a dawalem caly rzut 20 sztuk na hektar-poltora.

Opublikowano

No już się Macierewicz nabadał.

Zrobił tylko cyrk i nie wyszło nic.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

1691740302_bqvx03_600.jpg

Kto to zbadał że to był błąd pilotów ? Lasek ekspert a dla czego jest teraz w PO , powinien być niezależny .

Tu nie trzeba dużo badać. Nagrania z kokpitu słowa Kazany do pilota musimy próbować do skutku na co pilot tak długo nam paliwa nie starczy. Gdyby samolot podchodził prawidłowo a np wybuchła bomba jak głosi Macierewicz szczątki spadły by w osi pasa przed nim na nim ale w jego osi. Samolot spadł kilkadziesiąt metrów w bok od osi pasa. Więc widać było, że podchodził nie prawidłowo i piloci nie widzieli pasa. CO tu jeszcze chcesz badać. Pis zrobił z was durni z tym zamachem a katastrofę i jej ofiary niestety ośmieszył.

main_05nie_dla_wyprzeda_y_maj_tku_ny_bluefrog.jpg

main_07taki_prezent-niespodzianka_ny_pic.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Następni eksperci lotnictwa zamachu raczej nie było ale skuteczna pomoc raczej była czy to przypadek -nie sądzę .Najbardziej dziwny jest brak zwrotu wraku aż się dziwię że ukraińcy nie skierowali tam drona 

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Tak był błąd pilotów wg. Anodiny , Laska , PO . Polski pilot to wyląduje na wrotach od stodoły .

pewnie że wyląduje tylko muszą być zamknęte 

Opublikowano

Macierewicz dla ruskich onuc to przecież agent to dlaczego knuje zamach ?

Wystarczyło powołać komisję międzynarodową i wtedy PIS miał by trudniej snuć teorię o zamachu ale skoro Tusk chciał się przypodobać putinowi i oddał  mu śledztwo to wyszło co wyszło .

Opublikowano
26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tak był błąd pilotów wg. Anodiny , Laska , PO . Polski pilot to wyląduje na wrotach od stodoły .

To, że źle z tobą to już wszyscy wiedzieli. Ale, że aż tak?

Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

To, że źle z tobą to już wszyscy wiedzieli. Ale, że aż tak?

Szykuj się na referendum , u mnie wszystko ok.

Poprzez referendum trzeba zablokować POlszewickie zapędy do całkowitego wyprzedania Polskiego majątku i nie wpuszczania uchodźców z krajów 3 świata w celu asymilacji z normalnymi Polakami .

• Haha 3
Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jeśli już nie było zamachu to źle był samolot naprowadzany przez ruskich .

Na takie katastrofy najczęściej składa się wiele czynników.

Po co ciągle do tego powracać?

Nawet rodziny ofiar mają dość tego.

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Od 2000 lat trwa zaprzeczanie  wśród żydów czy Chrystus zmartwychwstał

Eee byzmesmen. Słabo z liczeniem?😄 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Na takie katastrofy najczęściej składa się wiele czynników.

Po co ciągle do tego powracać?

Nawet rodziny ofiar mają dość tego.

To Hubertus wstawia te brednie to jego się czepiaj że powraca do katastrofy .

• Haha 1
Opublikowano

jakby byznesmen który nie potrafi liczyć  pokazał wynik finansowy to by ci gatki spadły 

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Eee byzmesmen. Słabo z liczeniem?😄 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

jakby byznesmen który nie potrafi liczyć  pokazał wynik finansowy to by ci gatki spadły 

Ale czemu?

Co może mnie obchodzić że np szejk arabski ma jeszcze więcej...😄

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Naprowadzali na podstawie zdezelowanego sprzętu jaki mieli. Czyli mniej więcej. Normalnie mniej więcej pilot by doleciał na lotnisko zobaczył pas i mówiąc kolokwialnie przycelował by weń  trafić i wylądował. A, że nasi zeszli poniżej 100 m na co nie pozwalały im przepisy o czym nawet nie wiedzieli bo wysokościomierz źle ustawili. I była mgła to pasa nie widzieli i nie mieli do czego celować aby na pas trafić. Polacy dokładnie wiedzieli jaki tam jest sprzęt nie widzieli pasa, nie wiedzieli na jakiej wysokości są bo źle ustawili wysokościomierz i nie trafili w pas. Gdyby nie złamali przepisów nawet przy źle ustawionym wysokościomierzu wszyscy by żyli.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Parę razy już tu tłumaczyłem jak wyglądaja urządzenia do naprowadzania, na których tam pracowali i dlaczego kluczowa jest tam widoczność pasa. Bez widoczności nikt normalny tam nie próbowałby lądować, Chyba żeby musiał a paliwo im się jeszcze  nie kończyło, czyli nie musiał a był przymuszany.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Lądowałem na Okęciu kiedyś wieczorem we mgle (jako pasażer żeby nie było ) nie powiem żebym był spokojny- a podyskutować sobie można jak wszystko rozgrywa się w ułamkach sekund 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v