Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w prownaniu z takim adrianem czy bolkiem to brat prezesa byla naprawde wybitnym prezydentem..

bylem na wawelu w krypcie srebrnych dzwonow i jakos nie mialem ochoty na nikogo pluc..

jedyne zastrzezenie do tych pomnikow jakie mozna miec to sa potwornie brzydkie. niedorobione,bez gustu ,smaku , malo podobne do oryginalu.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pierw krakusów wy***ią .

sama malopolska to pewnie  z pol polski wschodniej i ciagle mieszkancow przybywa. byle osiedle ma wiecej mieszkancow niz miasto powiatowe a dzielnica towieksza od zamoscia i calego powiatu 

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

ŻEBYŚ MÓGŁ Z RANA ODDAĆ POKŁON .

Pokłon to może oddawać sekta. Lech nic wielkiego nie zrobił poza tym że podpisał traktat lizboński który nas pozbawia suwerenności a potem popełnił zbiorowe samobójstwo.  Normalny człowiek patrząc na pomnik popadnie w zadumę że głupawe zachowania doprowadzają do tragedii.

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, jacus napisał:

edyne zastrzezenie do tych pomnikow jakie mozna miec to sa potwornie brzydkie. niedorobione,bez gustu ,smaku , malo podobne do oryginalu.

Artysta zrobił co mógł. I nie będę dalej tej myśli rozwijał.🤣

46 minut temu, Ulman napisał:

Normalny człowiek patrząc na pomnik popadnie w zadumę że głupawe zachowania doprowadzają do tragedii.

Pewnie Maciarewicz przechodząc koło pomnika popadnie w zadumę. I w ciszy zapyta sam siebie. "Kużwa Antonii co ty pdpie.dalasz?"😂

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w prownaniu z takim adrianem czy bolkiem to brat prezesa byla naprawde wybitnym prezydentem..

bylem na wawelu w krypcie srebrnych dzwonow i jakos nie mialem ochoty na nikogo pluc..

jedyne zastrzezenie do tych pomnikow jakie mozna miec to sa potwornie brzydkie. niedorobione,bez gustu ,smaku , malo podobne do oryginalu.

sama malopolska to pewnie  z pol polski wschodniej i ciagle mieszkancow przybywa. byle osiedle ma wiecej mieszkancow niz miasto powiatowe a dzielnica towieksza od zamoscia i calego powiatu 

Zamość też ma swą HISTORIĘ .

Opublikowano

nie wiedzialem ze to ukrainskie miasto 😂. byla w tamtym roku wycieczka do zamoscia i lublina ale w zniw ai sie nie wybralem, kiedys na pewno odwiedze to miejsce, w koncu rynek wiekszy niz w krakowie.

Opublikowano

Ani ukraińskie, ani w przeciwieństwie do Chełma  - rusińskie, bo Zamość powstał w czasach Rzeczpospolitej jako miasto prywatne. Mając bogatego sponsora  - miasto było bogate i co tu ukrywać, ładne. Niestety, ta zaściankowość i folwarczność pozostała niestety w mentalności mieszkańców

Opublikowano

Na benzynę nie masz że z wycieczkami jeździsz? Dziwne jak na takiego światowca😆 Możesz przyjechać i zobaczyć i usłyszeć jak hejnał jest grany w 3 strony swiata. W stronę Krakowa nie graja bo tam samo dziadostwo od wieków było.

• Haha 1
Opublikowano

dziadek w nocy nie spisz ?? 

nie wiem ile czasu nie bylo pradu ale piec na eko-groszek wygasl i musialem rozpalac z powrotem, a tu drewno zasypane na polu, gazety wilgotne w kurniku sie walaly- problemy pierwszego swiata,na wsi nieznane .

11 godzin temu, Ulman napisał:

Na benzynę nie masz że z wycieczkami jeździsz? Dziwne jak na takiego światowca😆 Możesz przyjechać i zobaczyć i usłyszeć jak hejnał jest grany w 3 strony swiata. W stronę Krakowa nie graja bo tam samo dziadostwo od wieków było.

ty nigdzie nie jezdzisz wiec spokojnie nawet wlasnym samolotem mozesz latac- wsennych marzeniach,bo co innego mozesz w nocy robic niz snic..

czytaj dokladnie piwniczaku co pisze-wiele razy pisalem ze ja samochodem nie moge dlugo jechac, bo mam chore stawy, wiec wszedzie sobie jade autokarem,pociagiem ,tanio wygodnie, na miejsce mnie przywioza ,odwioza. dla mnie przejazd metrem w wiedniu czy wedrowki po pradze,berlinie,warszawie, gdansku nie sa zadnym problemem.

jade na karnawal do wenecji - akurat mam 50 urodziny, bedziesz  11 albo 12 II , moze sobie statkiem czy gondola poplywamy ??? w wakacje zaszaleje -chyba do albanii pojade -moze sie spotkamy jeszcze przed zniwami ??

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Prawie. Bo śnieg z dachu zrzucałem. 🤣

u nas w podgorskich terenach tak sie buduje zeby nie trzeba bylo ryzykowac- nawet odpowiednie przepisy sa co do tego. ja tylko polamane konary pozbieram i tyle strat.

zetorki-sa jeszcze wolne miejsca .

https://allintravel.pl/wyjazdy/karnawal-w-wenecji/

do paryza tez kiedys pojade 😂. ameryka to dla byka a nie mnie-chyba ze wygram w lotto ,ale tumoze byc problem bo nie gram..

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

zetorki-sa jeszcze wolne miejsca .

Świat nie jest jeszcze na mnie gotowy...😄 to zbyt duży szok!

Opublikowano (edytowane)

O matko jakie dziadostwo😂 za 700 pln to porządnego apartamentu czy hotelu w normalnym mieście nie wynajmiesz. Podróż 17h. 2 noce w autokarze bez posiłków, pokoje 2-3 osobowe z obcymi ludźmi.  Biura robią takie oferty specjalnie pod małopolską bide?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

to jedz na tydzien na all inclusive- spotykamy sie na placu sw,marka-to male miasto moze trafisz 😂. jaki masz z tym problem ?? poznasz moja zone, pogadamy w jakiejs kawiarni, tys bogacz wiec chyba cie stac ?? 

problem z takimi ludzmi jak ty jest taki ze to co pisza i mowia nijak ma sie do tego jak zyja..

zetorki - jesli dajesz sobie rade w lublinie to i wenecji dasz..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

zetorki - jesli dajesz sobie rade w lublinie to i wenecji dasz.

ja ni mam czasu, ja bycki mam..

Opublikowano

Miało być tak pięknie , takie doniosłe słowa padali jak to cała opozycja mówi jednym głosem .

Co się stało wszystko to jedna wielka ściema .

Koniec dyskusji o wspólnej liście opozycji. Na razie plan jest mglisty, ale pojawił się jako wyjście awaryjne

Weekendowe zjazdy partii opozycyjnych zamykają dyskusję o jednej liście .

Opublikowano

gdy bylem w sanatorium. to do kolegi z pokoju zadzwonila zona- nie podsluchiwalem ale od razu po jego twarzy widac bylo ze cos strasznego sie stalo, myslalem ze w domu jakies nieszczescie  a to sie okazalo ze byk urwal poidlo i woda sie lala 😂,

byczki sprzedaj -wolowina tanieje 😂.

gdy mialem bydlo to tez nigdzie na dluzej nie wyjezdzalem-od rannego udoju do wieczornego,co najwyzej czestochowa albo zakopane.

gdy los mnie zmusil do zakonczenia hodowli i zostaly tylko swinie to spokojnie moge jezdzic, 

do tego 2 psy..swinie to corki czy siostra moze odpas..

Opublikowano
jacus napisał:

jade na karnawal do wenecji - akurat mam 50 urodziny, bedziesz  11 albo 12 II , moze sobie statkiem czy gondola poplywamy ??? w wakacje zaszaleje -chyba do albanii pojade -moze sie spotkamy jeszcze przed zniwami ??

Albania - tak, fajne dziewuchy. Lrcisz na Korfu i ze dwa trzy dzionki można spędzić. Do Sarandy rzut beretem. Wenecja? Żeby te karnawały były takie jak za czasów powstawania banków... Ileż można patrzeć na budynki? Ale zahaczyć o Istrię albo karnąć się do San Marino - no to można pomyśleć.

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

to jedz na tydzien na all inclusive- spotykamy sie na placu sw,marka-to male miasto moze trafisz 😂. jaki masz z tym problem ?? poznasz moja zone, pogadamy w jakiejs kawiarni, tys bogacz wiec chyba cie stac ?? 

problem z takimi ludzmi jak ty jest taki ze to co pisza i mowia nijak ma sie do tego jak zyja..

zetorki - jesli dajesz sobie rade w lublinie to i wenecji dasz..

We Włoszech all inclusive praktycznie nie istnieje. Turyści dużo zwiedzają i jedzą na mieście. Zimą  bylem we Włoszech raz i  jest to zły pomysł. Pogoda jak jest to niewiele lepiej jak u nas, często pizga i pada. Niedawno byłem w okolicach Padwy w połowie kwietnia to może dobrze na zwiedzanie ale dopiero powoli ogródki w kawiarniach otwierali.  

Jak gdzieś jade to nie dziaduje. Niecałe 4 dni z czego 1,5 dnia kiszenia się w autokarze. Za darmo bym się nie wybrał.

Opublikowano

a ja lubie dziadowac- kawa w termos, kanapki w reklamowke, plecak napojow, nocleg w hostelu, raz nawet w jednym lozku z nastolatka spalem-oczywiscie pietrowym, w austrii na plebani nocowalem ..po co mam nadmiernie obce kraje wzbogacac ??

gdy rozmawiam z kolegami ktorych zony wyciagaja na all inclusive w cieple kraje to ich jedyna rozrywka tam to bar i picie..

ja nie pije wiec tam nie jezdze mi wystarczy b+b albo hb

pogoda mi w podrozowaniu nie przeszkadza-cale zycie pracuje na polu wiec jestem przyzwyczajony. byle za mocno nie padalo i wialo.

nieraz 12 godzin ciagnikiem jezdzilem wiec 17  w wygodnym autokarze to nic wielkiego , pociagiem do swinoujscia 12 wychodzi.. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

kawa w termos, kanapki w reklamowke, plecak napojow,

Janusz na wycieczce - Obrazkowo.pl - najlepsze memy w sieci.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v