Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Dałem , lekko nie było ale te 800 zł to by przytulił 

Przynajmniej za swoje wychowywales

A teraz jest tak, że do wszystkiego dopłacać muszą żeby żyć się dało.

Taki morał....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

A jak było przed edycją?

byki jak warszawie  

A jak było przed edycją?

byki jak warszawie  

3 minuty temu, Ulman napisał:

edycja jest dozwolona i mogę edytować ile mi się podoba a ty możesz tylko beczeć bo nie umiesz nadążyć i się samozaorujesz

a ja nie mogę ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

a kiedy ty przestaniesz brać ? 

Ale co?

Opublikowano (edytowane)

Nie pobieram.

Ile razy mam tłumaczyć?

A rodzinne nie przysługiwało mi nigdy.

Nawet 500 dali w drugim rozdaniu 

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

byki jak warszawie    

a ja nie mogę ? 

No to pokaż ten post przed edycją i udowodnij.

A czy ja ci kiedyś pisałem że nie możesz? Zacytuj kiedy tak pisałem

Nie edytujesz boś analfabeta i nawet nie wiesz że robisz błędy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie pobieram.

Ile razy mam tłumaczyć?

A rodzinne nie przysługiwało mi nigdy.

Nawet 500 dali w drugim rozdaniu 

nawozy zwroty paliwa suszowe krus itp 

1 minutę temu, Ulman napisał:

No to pokaż ten post przed edycją i udowodnij.

A czy ja ci kiedyś pisałem że nie możesz? Zacytuj kiedy tak pisałem

Nie edytujesz boś analfabeta i nawet nie wiesz że robisz błędy. 

idź być głupi gdzieś indziej   

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

idź być głupi gdzieś indziej   

Kolejna niemoc intelektualna i deficyt argumentów. Ile razy musisz się kompromitować żeby dojść do wniosku że każdy normalny człowiek z tego tematu robi regularnie z ciebie głupka

Opublikowano

i do roboty ma wypier... 

Kolejna niemoc intelektualna i deficyt argumentów. Ile razy musisz się kompromitować żeby dojść do wniosku że każdy normalny człowiek z tego tematu robi regularnie z ciebie głupka

onuce wdychaj 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie ty pisałeś ostatnio dzieci do żłobka 

Nie, nigdy

Opublikowano

alescie sie rozpisali-dobra ustepuje wam dzsiaj i jutro do poludnia miejsca-   wesele,hej wesele.. 

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Żeby coś sprzedać to trza to mieć a nie być posiadaczem na krzywy ryj 🤪😁😁😁😁😁😁😁😁

"""""glowny problem to struktura wlasnosci- moje pole na kw to 5,03 ha, 2,03 to dzierzawa  na 10 lat[29 r ] zarejestrowana w geodezji i do tego posiadanie samoistne 1,89 ha[ 0,7  bez doplat], tak mam na zaswiadczeniu z ug.. a wszystkiego na wniosku  mam 16 ha , wg pani z odr to zaden problem , zrobila juz ponad 50 planow i nie miala zadnych problemow.

czy czepiaja sie gdybym ktora dzialke przepisal na""""

Widzę że" obszarnik "zapomniał że  ma skomplikowana strukturę własności.... czyli gowno ma 🤪😁😁😁😁

jak zwykle walnales jak lysy grzywka o beton.

lorawiok z murzasichla wrocil z nim popisz- obydwaj macie takie same problemy z precepcja rzeczywistosci.

w tym roku mam juz prawie 20 ha.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Mieszkałem 5 lat w Warszawie, na 50m2 i nie wiem jak ludzie mogą mieszkać w takich klatkach, jak psy w kojcu ... Do tego ten wszędobylski hałas i smród spalin ... 

Słoma sprasowana, zaczęło padać, wszystko pokoszone to może padać ;) Kobitka obiad ugotowała, to się zje i pojedzie się uprawiać ścierniska.

ale milionom ludzi to pasuje, jak moga-normalnie corka ma 48 m i mieszka..

2 godziny temu, Agrest napisał:

Toramide przedawkowałeś?

Ostrożnie  bo odwodnić się możesz😁

masz jakies smutne doswiadczenia z tym lekarstwem ?? nawet nazwy nie kojarze.

2 godziny temu, dysydent napisał:

nie odnosisz jednak wrażenia że może Tamtym i "wora" ale nam wszystkim reszcie ktoś mózgi "pokręcił"?

nie raz "pojechano tu po mnie" za zbyt długie teksty i dla tego i tylko dla tego ani mi się śni głębiej temat rozwijać

adresat i tak jest mniejszościowy i już rozumie a reszcie nie ma sposobu aby skutecznie wyłożyć i w dziesięciu tomach po tysiąc stron każdy

domorosly filozof 😂, czasami za daleko olatujesz .

2 godziny temu, Ulman napisał:

Nie jest ważna goła cena a siłą nabywcza. Jakbyś skończył jakakolwiek normalna szkołę to byś to rozumiał.

Jak jest tak tanio to skąd ta najwyższa od 20 lat inflacja?

jesli cos kosztuje 20 zl i zdrozeje o 2zl to jaki procent ??  gdy kosztuje 40 zl i zdrozeje o 2 zl ..i masz rozwiazanie zagadki

54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

W poniedziałek PAD ma podpisać 800 + ja pierdzielę jak wychowywałem dziecko dawali 30 zł rodzinnego 

Ciekawe gdzie w UE jest więcej na dziecko niż daje PIS w PL .

wyprawki nie bylo ??

41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

a wiesz ze ten dabrowski to byl niemiec po matce ?? najdluzej sluzyl w armii niemieckiej a jego ojciec to chyba cale zycie byl na sluzbie niemieckiej ????

jak kogos takiego mozecie czcic ???🤣 godny wzor dla pis-owca ..fur dojczland ma w polsce wiekowa tradycje 😂

Opublikowano

Mam znajomego zagorzały platformiarz a mnie cieszy jak go podburzam i kontruję -nie rozumiem ludzi którzy dla polityki są w stanie się kłócić i obrażać .Przecież te wywody ni nie dają i niczego nie zmienią .Wiem jedno nie da się udowodnić że kto inny rządził by lepiej czy gorzej ale mam pewność że opozycja zapaskudziła by społeczeństwo uchodźcami -może by mieli to KPO .Wiem jedno bogaci członkowie UE tworzą przepisy i dyrektywy dla siebie a wschód jest im potrzebny jako rynek zbytu dla towarów a wszelkie dotacje i tak wracają na zachód  niestety bogaci rządili i będą rządzić światem taka jest historia i natura świata 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

alescie sie rozpisali-dobra ustepuje wam dzsiaj i jutro do poludnia miejsca-   wesele,hej wesele.. 

Tylko sie mie tam nieschlaj znowu...🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jacus napisał:

domorosly filozof 😂, czasami za daleko olatujesz

acha; czyli adresatem nie jesteś, szkoda bo liczyłem na coś bardziej na temat choćby i ripostę a mam mizerny epitet

to już lepiej było nic nie pisać jeśli nie rozumiesz, nie licz na rewanż w takim (Twoim) stylu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Uderz w stół... roman o ordo iuris lamentuje a ja mówię - pif paf chwasta mniej..

O to, to właśnie. Ale jeszcze bezdomnymi zostaną i socjalny lokal im sie będzie należał.

3 godziny temu, dysydent napisał:

czy nie widzisz prymitywizmu i naszej propagandy tylko niewiele mniej prymitywnej od kacapskiej?

A widzisz, czyli kacapy jednak prymitywniejsze od naszych obywateli. Bo i propaganda naszych musi być odrobinę bardziej wyrafinowana. Ale czy to powód do radości> No nie wiem.

2 godziny temu, Roman176 napisał:

czemu patolu Ukrainie opłaca się i to bardzo wielkim zyskiem wyprodukować parzenice za 400zł  

Ale to tylko  w rejonie Karpat.:lol:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Parzenica_(wzór)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak zwykle walnales jak lysy grzywka o beton.

lorawiok z murzasichla wrocil z nim popisz- obydwaj macie takie same problemy z precepcja rzeczywistosci.

w tym roku mam juz prawie 20 ha.

ale milionom ludzi to pasuje, jak moga-normalnie corka ma 48 m i mieszka..

masz jakies smutne doswiadczenia z tym lekarstwem ?? nawet nazwy nie kojarze.

domorosly filozof 😂, czasami za daleko olatujesz .

jesli cos kosztuje 20 zl i zdrozeje o 2zl to jaki procent ??  gdy kosztuje 40 zl i zdrozeje o 2 zl ..i masz rozwiazanie zagadki

wyprawki nie bylo ??

a wiesz ze ten dabrowski to byl niemiec po matce ?? najdluzej sluzyl w armii niemieckiej a jego ojciec to chyba cale zycie byl na sluzbie niemieckiej ????

jak kogos takiego mozecie czcic ???🤣 godny wzor dla pis-owca ..fur dojczland ma w polsce wiekowa tradycje 😂

Widzisz... zapomniałeś że gowno masz tak naprawdę i sam o tym pisales 😁

Ty masz podobno rzeczywistość co i lorowiok bo on tyz nima nic na własność 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

czemu patolu Ukrainie opłaca się i to bardzo wielkim zyskiem wyprodukować parzenice za 400zł  

Roman, qwa parzenice to górale produkują, tak w skrócie mówiąc

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v