Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

ta rzuci wszystko i do cia pojedzie słyszałem od jednego jak go zastraszali ... jak nie przyjedzie to ...

Zastraszanie jest dobre dla rozedrganych głupków. U mnie jest grzecznie, miło, bez nerwów i nie mam problemu z usługodawcami.

Opublikowano

to nie strach to polityka...

ludzie na wschodzie zaczna sie bardziej bac i zaglosuja znowu na dojna zmiane..

przeciez o to chodzi z tymi wagnerowcami.. sianie strachu przez kurwizje- w wiekszosci o starszych ktorzy nie maja innej telewizji,  dzieci i wnuki widza pare razy w roku wiec kto im wytumaczy jak wyglada swiat poza parafia..

18 minut temu, Agrest napisał:

Ale to Ci z mocnymi genami, zdrowi co ze wschodu przyjechali?😁

ci co za gierka przyjechali wlasnie umieraja, ci za jaroslawa malego to chyba tak samo schorowani jak nasi..

12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak mam.

Po za tym ja już po żniwach.

Zdążyłem już nawet zboże sprzedać.

i teraz af do siewow..

7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Yhmmm.

Mam gleby od 3 do 4 klasy. Przewaga 4. 

to chyba lepiej niz ja.. tylko u nas 4b na ile to inna bajka, a 5 czy 6 na piasku to nawet trawa nie chce rosnac..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

teraz af do siewow..

Nie zupełnie. 

Pomagam innym przy żniwach.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

myślisz że podnóżki putina aż tak się skuwia, by zostać przy korycie 🤔

Na pewno coś odwalą jeszcze do tego czasu. Kombinacje będą nieprzeciętne. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

to chyba lepiej niz ja.. tylko u nas 4b na ile to inna bajka, a 5 czy 6 na piasku to nawet trawa nie chce rosnac..

Taaa, taka 4b na ile, że zbierasz 3-4t/ha xD A na naszych mazowieckich piachudrach 4 klasy pszenżyto 7-8t/ha w tym roku sypie xD 

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

jakiegoś dzika, albo żubra z nową chorobą i zaraz będzie trzeba całą pl zapowietrzyć ,bo jakieś super wirusy. 

No to akurat pół biedy, gorzej jak jakie zielone ludki z wiertolota im wypadły.

Opublikowano

może lepiej nie. 

nie każdy może, a tym bardziej nie każdy powinien 🤭

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, HF86 napisał:

gdzie w tym roku upały 🤔

toc to rok bez lata 🙉

południe 34 /36 było do 27 lipca gdzie ty mieszkasz w jaskini ? 

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2023-07-31/to-najwyzsze-temperatury-w-historii-ludzkosci-lipiec-najgoretszy-od-ponad-120-tysiecy-lat/

to jednak prawda ściana wschodnia 22 i wyłączają prąd 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, taka 4b na ile, że zbierasz 3-4t/ha xD A na naszych mazowieckich piachudrach 4 klasy pszenżyto 7-8t/ha w tym roku sypie xD 

nie myslales o karierze bajkopisarza ??

41 minut temu, Leszy napisał:

a po co Ci trawa na piachu? Nadrzecznych mokradeł nie macie ?? 😜 

mokradla 🤣, czasami na wiosne albo po oberwaniu chmury.

34 minuty temu, HF86 napisał:

gdzie w tym roku upały 🤔

toc to rok bez lata 🙉

a u nas malo bylo  ?? choc prawdziwie upalnego to chyba ze 3 lata nie bylo..

Opublikowano
mirro napisał:

Cały czas mam jakieś wrażenie że już to przerabiałem.

Gdyby to ode mnie zależało to jeden tutejszy podoficer byłby już pchany na oficera. Ma wszelkie ku temu cechy i co ważniejsze: jeszcze chce. Jeszcze chwila i ebnie papierem aż się stół rozpizga. Aaale MON ma inne priorytety. Weź tu bądź mądry. I tak jest z tymi śmigłami. Pewnych rzeczy nie chcą widzieć.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Czytaj co wklejasz i nie zaoruj się 

Lipiec zapisze się na świecie jako najcieplejszy miesiąc w dziejach pomiarów meteorologicznych. Nigdy wcześniej w historii ludzkości nie było tak gorąco. Dlaczego w Polsce tego nie odczuwamy?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

nie myslales o karierze bajkopisarza ??

Chcesz, zapraszam, okolice Sochaczewa to sobie może wreszcie zobaczysz jak wygląda zboże ;) Sam byłem w szoku jak skosiłem, bo liczyłem na około 6t, a leciało prawie 8. Z 2 ha nakosiłem czubate 2xD55 z 90cm burtami i pełen zbiornik w bizonie, przyczepy zważyłem to z samych przyczep było już 7,15 t/ha. Ale stanowisko miało idealne, bo po strączkowych, pH 6,1 i na oborniku a nie samych nawozach. Słoma z tych 2 ha już sprasowana, wyszło 48 bel 140cm czyli w przeliczeniu około 65 "120".

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Nasz wice od rolnictwa to już kompletnie odleciał, Kołodziejczak to wg niego ruski agent xD ale co się dziwić, wczoraj z malpoludem od narodowców latał po Warszawie w powstańczej opasce ...nawet zdania walczących w 44 nie uszanował, gdy prosili żeby osoby postronne nie zakładały powstańczej opaski ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v