Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

UPAiniec nigdy żadnej wdzięczności nie okazał i nigdy nie okaże

Pytałem właśnie w tym kontekście o Przydacza, syna starego Przydacza.:lol:

Teraz Przydaczowi nagle zebrało się na obronę interesów polskiego rolnika, kiedy już właściwie nie ma czego bronić? Mógł nie otwierać gęby. A jak my tu na forum alarmowaliśmy że źle się to skończy, to Pan Przydacz i reszta wesołej ferajny monitorowali, byli w stałym kontakcie i trzymali rękę na pulsie. A w pizdu z takim czymś, Teraz to se mogą.

Opublikowano (edytowane)

A poza tym to jako kto się wypowiadał? Marcinek Przydacz, kumpel z ławki pod blokiem, czy Prezydencki Minister? Bo chyba ta wypowiedź nie idzie w zgodzie z polityką zagraniczną Rządu RP ( jaki by on nie był). Czyli Prezydent i jego wesoła ekipa nie wspieraja polityki rządu w tej materii. A jeśli nie, to czyją politykę wspierają? Ano pewnie wyborczą. 

Oby Allach kopsnął im trochę rozumu, bo chyba chrześcijański Bóg już ich opuścił.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Aj tam aj tam jeżeli chodzi o lobbing w formie dopłat powyżej 100 tyś to dam się kupić nawet wbrew przekonaniom -zabrać wrogowi to krok bliżej jego upadkowi więc panowie pisać wszelakie wnioski .Moim zdaniem platfusy dawno zasiedlili by emigrantami całe powiaty byle gebelsom wylizać (a jestem ślązakiem) wystarczy że w co drugim domu mieszka ukrainiec -jeszcze tylko brakuje arabów do kompletu 

Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ceny same się wysteruja, już się kasuja w okolicy plantacje porzeczki, maliny czy sady wiśniowe ... Dzisiaj kolega z okolicy wystawił ogłoszenie, 3 ha wiśni do wykarczowania i zabrania.

Spytaj się Hiszpanów czy są zadowoleni z ustawy regulującej ceny płodów rolnych ... 

Czemu nie zbiera? Jeszcze bym zrozumiał w przypadku czerwonej porzeczki, gdzie cena 0,4 w skrzynkę(choć u mnie jak mają gdzie ODDAĆ to zbierają).

Wiśnia jakoś tragicznie w tym roku nie płaci. Dziwna sprawa w ogóle z ceną jest. Skrzynka jest zabetonowana na 2,5 zł, a za kisten można już dostać 2 zł z hakiem. Dawno nie było takiej małej różnicy.

Ps. Sam część czarnej też likwiduje, ale dużego exodusu na okolicy nie widzę.

Opublikowano
Przed chwilą, damian303 napisał:

Czemu nie zbiera? Jeszcze bym zrozumiał w przypadku czerwonej porzeczki, gdzie cena 0,4 w skrzynkę(choć u mnie jak mają gdzie ODDAĆ to zbierają).

Wiśnia jakoś tragicznie w tym roku nie płaci. Dziwna sprawa w ogóle z ceną jest. Skrzynka jest zabetonowana na 2,5 zł, a za kisten można już dostać 2 zł z hakiem. Dawno nie było takiej małej różnicy.

Ps. Sam część czarnej też likwiduje, ale dużego exodusu na okolicy nie widzę.

Kasuje, bo od kilku lat nie ma ceny, a odkąd jest sporo borówki to i z ludźmi do zbioru problem...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To syn starego Przydacza😆

I tu niestety możesz być w wielkim błędzie, podobnie jak stary Przydacz myśląc że ma syna🤣

18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kasuje, bo od kilku lat nie ma ceny, a odkąd jest sporo borówki to i z ludźmi do zbioru problem...

A kto dziś ręcznie wiśnię zbiera?

Cena przy dobrym plonie nie jest zła, tylko nie wszędzie jest plon .

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Fakt że nie pamiętam kiedy ostatnio był strzał cenowy, jest  stabilnie, gdzie przy średnim płonie można nawet zarobić. Ceny to aktualnie nie ma w czerwonej.

A zbiór ręczny to tylko export. Skrzynka/kisten to zbiór mechaniczny. Inaczej nie ma to sensu.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Agrest napisał:

A kto dziś ręcznie wiśnię zbiera?

Cena przy dobrym plonie nie jest zła, tylko nie wszędzie jest plon .

U nas tak 50/50 jest, część zbiera wiśnie ręcznie, część otrząsarka.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

nasi sie obudzili i 13 po zaczeli wyc. w jednym ci ze wschodu lepsi-za wisla zaczeli 12 🤣.

pada i pada mac.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Roman ja Cię nie poznaję. :lol:

chyba trzezwy😂

1 godzinę temu, mirro napisał:

Who the f*ck is Przydacz?:lol:

toc to minister adriana.

1 godzinę temu, v11 napisał:

Aj tam aj tam jeżeli chodzi o lobbing w formie dopłat powyżej 100 tyś to dam się kupić nawet wbrew przekonaniom -zabrać wrogowi to krok bliżej jego upadkowi więc panowie pisać wszelakie wnioski .Moim zdaniem platfusy dawno zasiedlili by emigrantami całe powiaty byle gebelsom wylizać (a jestem ślązakiem) wystarczy że w co drugim domu mieszka ukrainiec -jeszcze tylko brakuje arabów do kompletu 

a niemcy nie wracja jeszcze ??

17 minut temu, Ulman napisał:

Nie drzyj łacha z @jacus . To bardzo nieładnie🤣

pasikonik jest takim samym polakiem jak menda pardon metzen- poczytajcie o jego przodkach ,

wiecie czemu onuca  z romusiem pisz apo nocach ?? zeby duchy przodkow ich nie straszyly.

Opublikowano (edytowane)

Tyle twojego co sobie poplujesz😆 Jak tam te twoje 3t żyta/ha wielce zaawansowany wielopokoleniowy rolniku z serca Polski. 🤣🤣🤣 

Coraz więcej ludzi zaczyna widzieć z jakim draństwem i swołoczą mamy do czynienia Fala komentarzy pod wezwaniu ambasadora do ukraińskiego MSZ. Ostry komentarz Warzechy (dorzeczy.pl)

Od wieków draństwo jest draństwem i przez te wieki nasi przodkowie opracowali instrukcję obsługi ukraińców - kopać w d*pę lać w pysk raz na jakiś czas  i trzymać krótko bo jak dziad  odżyje to cię kijem ubije. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

hanys gdzie to tak bo u mnie już wyemigrowali Ukraińcy .. dobrze piszesz  ja 30 km od Czech  

Opublikowano

tam gdzie mocznik uff rosnie.. na lopolsczyznie ..

polskie pany tam mocno bily po glowie przodkow onucy ze wyrosl ledwo na pasikonika..

menda przynajmniej mial tyle odwagi zeby napisac ze jest volksdojczem  z pochodzenia, a pasikonik dalej udaje polaka.

Opublikowano

Wystarczy poczytać jak pisze niedouk z zachodniej ściany i wiadomo gdzie ciemnota 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

a to ciekawe ciemnota to ściana wschodnia 

Taaaa? Ty śląski analfabeta i prawicowy socjalista razem z wielopokoleniowym dziadem z 3tonami zyta z ha i termosem w autobusie  to yntylygyncka elyta🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Wystarczy poczytać jak pisze niedouk z zachodniej ściany i wiadomo gdzie ciemnota 

pokaz mi jak twoje dzieci piszą .......... ja to jestem najmądrzejszy 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Taaaa? Ty śląski analfabeta i prawicowy socjalista razem z wielopokoleniowym dziadem z 3tonami zyta z ha i termosem w autobusie  to yntylygyncka elyta🤣

lepsza bida i nędza z paroma ha ?  daj mi fb córki zobaczymy jak pisze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v