Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

C 300e, a także model hybrydowy typu plug-in z silnikiem Diesla, C 300de. Napęd na wszystkie koła „4MATIC” będzie oferowany jako opcja fabryczna zarówno w typach C 300e, jak i C 300de. Modele hybrydowe typu plug-in mają mieć zasięg w trybie całkowicie elektrycznym 100 kilometrów. [8]

Od kwietnia 2022 roku AMG oferuje nowy silnik w C 43 4MATIC: 2,0-litrowy 4-cylindrowy silnik M139 z turbodoładowaniem + silnik elektryczny 48 V o łącznej mocy 300 kW (402 KM; 408 KM). 

a jednak to prawda rewolucja w dieslach 

Mercedes-AMG M139 at IAA 2019 IMG 0505.jpg

Opublikowano

Roman. Było Ci pisane. Formeleinc na tym śmiga a ja osobiście wolałbym wolnosący silnik z zarąbiaście dopasowanymi dolotami i wspomaganiem elektrycznym niż turbocudo w eko. Sprzęt ciężki to już inny temat.

Opublikowano

2,7 też nie był taki do przodu z początku. Pierwej urżneli mu cylinder i powstał OM611 2,2 a potem zrobili poprawkę przy czym 611 doszedł do 150 koni w formie 646 zainteresowanie spadło. Benzyniaki były mułowate a jak zaczeli je wkręcać na to co ma być to wyszły problemy z głowicą, łańcuchem i inne... 646 i 651 miewają problemy wynikające ze smarowania i starzenia tworzyw. W ciężkim busie 646 wymaga dużej uwagi. Teraz jest tendencja obniżania wysokości przodu to rozrząd powędrował do tyłu.

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

6 godzin temu, jacus napisał:

slyszlem wywiad z gosciem ktory pracuje w fabryce zwyklych akumultorow -na zmianie zawsze kilka sie pali.

cicho o czym w gadacie volksdeutsche przyleci ze prowadzi badania ze elektryki się nie palą tydzień temu podpaliło się 8 iveco fabryce w tym tygodniu samochód co miał mieć premiere i się nie doczekał 

stenlay powiedziało ze nie bd woził na statku elektryków to onety wp i reszta siadło na nich medialnie ...  kiedyś była ładna propaganda z dzisiejszymi czasami to był pikuś .....

TWA czyli Towarzystwo Wzajemnej Adoracji

ale dużo wskoków tego jeszcze nie ogarnia i cytuje 

6 godzin temu, jacek1296 napisał:

volksdeutsche tłumacz to 

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848

O połowę tańsze utrzymanie domu i samochodu, tańszy chleb, prąd i paliwo. Polska jest trzecim najtańszym krajem UE i 11. w całej Europie

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polsce-daleko-do-sredniej-unijnej-ceny-u-nas-nawet-o-polowe-,nId,6899848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

nie trzeba było długo czekać 

najlepsze jest powołanie tego tekstu 

"Wyborcza" przypomina, że przed konsekwencjami zniesienia "obliga giełdowego

żaden ekspert żadna firma ekonomiczna wyborcza wam powie 

4 minuty temu, Roman176 napisał:

TWA czyli Towarzystwo Wzajemnej Adoracji

1990 należącego do partii Ruch Obywatelski Akcja Demokratyczna) z funkcji redaktora naczelnego. Michnik ustąpił ze stanowiska, lecz jego rezygnacja nie została przyjęta przez członków redakcji, w związku z czym pozostał na stanowisku[30]. Z redakcji odeszła grupa wcześniejszych opozycjonistów związanych z Lechem Wałęsą, co było wynikiem uwidocznienia się sporu w ramach redakcji z grupą środowiska postsolidarnościowego reprezentującego inne poglądy[31].

Studenckiego Komitetu Solidarności opublikowali w dzienniku „Rzeczpospolita” list otwarty, w którym oskarżyli dziennikarza Gazety Wyborczej Lesława Maleszkę o dawną współpracę ze Służbą Bezpieczeństwa. List ten nie został wcześniej dopuszczony do publikacji w Wyborczej. Maleszka przyznał się do współpracy z aparatem represji w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej pod pseudonimem „Ketman

Opublikowano (edytowane)

507-propagandowa-akcja-pis-skrytki-platformy-miala.jpg

377-piknik-rodzinny-z-minister-jadwiga-emilewicz-w-luboniu-na-moje.jpg

130-ktora-siarkowska-dzisiaj-jestes-w-wyscigu-do-koryta-wszystkie.jpg

478-znajdz-roznice.jpg

001-powolali-sie-na-klauzule-sumienia-bo-nie-chcieli-przywozic.jpg

005-polecilem-by-w-zwiazku-z-pozarami-na-wysypiskach.jpg

001-na-unieszkodliwienie-odpadow-z-nielegalnego-skladowiska-zielona.jpg

8 godzin temu, Roman176 napisał:

@Ulman 

jesteś głąbem patrz 

pisałem o tym miesiąc temu a film wyszedł 24 godziny temu 

Łykasz kit jak pelikan. I co z tego, ze się pali i że trzeba długo gasić. Jak ebnie atomówka to jeszcze większy problem. A jakoś ludzie to budują. Nawet pis chce nam budować. Michu robi filmy pod klikalność i może w nich mówić wszystko co chce. A pelikany łykają i się cieszą. Tym czasem w USA nie ma tej ujni a ludzie elektryki kupują na riviana jest kolejka w której miejsce można sprzedać z zyskiem. I co też im UE każe elektryki kupować. W Chinach elektryki się rozwijają. Chińskie auta mają już po 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. A w Europie straszy się ciemnotę elektrykami.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jacek1296 napisał:

"Można odnieść wrażenie, że politycy to idioci bez szkoły i chodzi im jedynie o awanturę. Ale zapewniam: odbija im tylko wtedy, gdy widzą, że kamery i dyktafony są włączone."

O nie, nie, nie Panie Słowik. Politycy to jednak z całą pewnością idioci bez szkoły. Choć pewnie żadna szkoła teraz i tak  by się do nich nie przyznala.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/pozar-auta-w-garazu-sop-splonal-drogi-sprzet-do-podsluchiwania-6923832290089600a

39 minut temu, thor1984 napisał:

Ten cały Kowalski to się tylko marnuje w ministerstwie rolnictwa. Dla niego powinni stworzyć ministerstwo imieniem Donalda Tuska

Chyba Kaczora Donalda:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

"Można odnieść wrażenie, że politycy to idioci bez szkoły i chodzi im jedynie o awanturę. Ale zapewniam: odbija im tylko wtedy, gdy widzą, że kamery i dyktafony są włączone."

O nie, nie, nie Panie Słowik. Politycy to jednak z całą pewnością idioci bez szkoły. Choć pewnie żadna szkoła teraz i tak  by się do nich nie przyznala.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/pozar-auta-w-garazu-sop-splonal-drogi-sprzet-do-podsluchiwania-6923832290089600a

Chyba Kaczora Donalda:lol:

Ja tam się nie dziwię. Pewnie jakiś debil odwrotnie podłączył albo samochód dużo prądu pobierał i prostownik się zmęczył. Ale u nich to normalka. Kiedyś czytałem wywiad z anonimowym oficerem sopu czy może jeszcze boru. Mówił, że tam takich tumanów biorą, że gościowi dali kluczyk by przestawił auto a on go połamał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v