Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pierdziele. Sprawa jest poważniejsza niż się wydaje. Wychodzi na to że Pani Prokurator pomijając wszystko działała samodzielnie, samowolnie. PiSowskie tłumoki wyprą się wszystkiego i spuszczą kobitę na gałąź. To ABW nie ma funduszu operacyjnego na takie okazje? Przecież te oszołomy mogą se pisać co chcą. Kto ABW zarzuci że działała poza prawem, skoro nikt do końca nie chce wiedzieć jak to robią, ale ma być zrobione.

Opublikowano
mirro napisał:

Ja pierdziele. Sprawa jest poważniejsza niż się wydaje. Wychodzi na to że Pani Prokurator pomijając wszystko działała samodzielnie, samowolnie. PiSowskie tłumoki wyprą się wszystkiego i spuszczą kobitę na gałąź. To ABW nie ma funduszu operacyjnego na takie okazje? Przecież te oszołomy mogą se pisać co chcą. Kto ABW zarzuci że działała poza prawem, skoro nikt do końca nie chce wiedzieć jak to robią, ale ma być zrobione.

O ile mi wiadomo prokuratura też ma taki fundusz i 17 tys. by tam przeskoczyło. Wszak prokuratorzy często działają poza swoim rejonem. Ten bizmesmem to jakiś gorący kartofel skoro mu na dominikanie wizy nie przedłużyli.

Patryk Jaki w radiu się wypowiedział. Jest taki serial - spongebob kanciastoporty - tam też jest Patryk. Jaki? Taki sam...

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Patryk Jaki w radiu się wypowiedział. Jest taki serial - spongebob kanciastoporty - tam też jest Patryk. Jaki? Taki sam...

Cała ta ekipa to jak kolesie Spangeboba.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Jeżeli idzie o zwolenników swobodnego dostępu do broni palnej to wczoraj w Poznaniu....

Moim zdaniem dostęp jest wystarczający.

a ja uważam, że jak ktoś zechce, to i tak ją zakupi, przestępcy nie robi to problemu, tylko schody robi się dla normalnych obywateli

poza tym swoboda w zakupie i posiadaniu nie oznacza z automatu prawa do noszenia broni ze sobą

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał:

a ja uważam, że jak ktoś zechce, to i tak ją zakupi, przestępcy nie robi to problemu, tylko schody robi się dla normalnych obywateli

poza tym swoboda w zakupie i posiadaniu nie oznacza z automatu prawa do noszenia broni ze sobą

ale ty tak poważnie? Już widzę te strzelaniny na drogach przy liberalizacji prawa do posiadania broni, Januszy za kółkiem jest wystarczająca ilość, dzisiaj się okładają czym popadnie, a tak będzie jeden do drugie strzelał za zajechanie drogi itp.

BTW ten w Poznaniu też miał na legalu broń i jaki on normalny, że za zdradę dziewczyny/narzeczonej/żony (tutaj egal co kto)zabił kolesia i siebie, nieźle trzeba być pierdolniętym. Zamiast się cieszyć, krzyż na drogę i olać. Jakiś czas temu w okolicach Trzcianki taki sam delikwent rozwalił się autem na drzewie z powodu zdrady, też filmiki krążyły  z nagrania akcji, a gdyby miał broń....

21 godzin temu, jacus napisał:

znawcy afryki sie znalezli- ja kraje ktore jeszcze niedawno mialy po 6 milionow mieszkancow a dzisiaj maja 40 moga ich wyzywic jesli ziemi uprawnej ciagle ubywa, susze pojawiaja sie coraz czesciej a i w afryce srednia temperatura wzrasta ??? 

ale to nie tutaj problem, czarna Afryka jest i będzie biedna z powodu swojej historii i działalności na początku europejczyków, a potem ogólnie białego człowieka, teraz jeszcze pogłębiają to także Chiny

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Jeżeli idzie o zwolenników swobodnego dostępu do broni palnej to wczoraj w Poznaniu....

Moim zdaniem dostęp jest wystarczający.

Do własnej obrony to musi chyba dzielnicowy pozwolić. Inne pozwolenia wykluczają noszenie broni gotowej do strzału. Powiedzmy, że jego konkurent też miałby broń. Dziewuchy w tym momencie już by także nie było. Te "schody" jak procedurę nazwałeś tutaj nie pomogły zatem moim zdaniem są pobłażliwe i niech nikt przy nich nie gmera.

witejus napisał:

A także genetycznego lenistwa murzynów

Umią zapierdylać aczkolwiek oni jak ruscy - aby bochenek chleba cebula i wódeczka...

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Umią zapierdylać

Wyjątki potwierdzają regułę, nie jest to mój wymysł ani kpina czy szyderstwo, czytałem na ten temat dość obszerne opracowanie

Opublikowano
54 minuty temu, Takeda napisał:

ale ty tak poważnie? Już widzę te strzelaniny na drogach przy liberalizacji prawa do posiadania broni, Januszy za kółkiem jest wystarczająca ilość, dzisiaj się okładają czym popadnie, a tak będzie jeden do drugie strzelał za zajechanie drogi itp.

Nie będzie strzelał bo będzie duże prawdopodobieństwo że ten drugi też ma klamkę.

Opublikowano
18 godzin temu, Roman176 napisał:

a tok 06 a 22 to ile ? 

20 godzin temu, Roman176 napisał:

Angola Angola  12 127 071 2006 roku       

2022  liczba  34 795 287         

Pracując na tych liczbach to 300%. Tyle tylko że pewnie jak zwykle kłamiesz i je wymyśliłeś. Daj źródło tych danych

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

Do własnej obrony to musi chyba dzielnicowy pozwolić. Inne pozwolenia wykluczają noszenie broni gotowej do strzału. Powiedzmy, że jego konkurent też miałby broń. Dziewuchy w tym momencie już by także nie było. Te "schody" jak procedurę nazwałeś tutaj nie pomogły zatem moim zdaniem są pobłażliwe i niech nikt przy nich nie gmera.

Zdrowym psychicznie ludziom można zezwolić na broń

Niestety, poziom badań przy pozwoleniach to żenada, rządzi kasa i znajomości

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

tylko schody robi się dla normalnych obywateli

Tiaaaaaa i tłumaczenie Pana Ziobry. "Se poszedłem na strzelnicę postrzelać dla sportu a potem musiałem lecieć złożyć kwiaty na uroczystości. To se włożyłem gnata za pasek i polazłem kwiatki składać. Bo co z gnatem zrobić miałem, kiedy nie mogłem go zostawić w samochodzie, gdzie kierowcą jest oficer SOP, czyli jak najbardziej ogarnięty osobnik w kwestii obchodzenia się z bonią"

A ten co strzelał w Poznaniu to też miał pozwolenie na posiadanie dla sportu, Tylko se jeszcze zrobił dyscyplinę dodatkową czyli łowiectwo. Szczególnie zwracał uwagę na nowych gachów swojej byłej. :-o

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

BTW ten w Poznaniu też miał na legalu broń i jaki on normalny, że za zdradę dziewczyny/narzeczonej/żony (tutaj egal co kto)zabił kolesia i siebie, nieźle trzeba być pierdolniętym. Zamiast się cieszyć, krzyż na drogę i olać. Jakiś czas temu w okolicach Trzcianki taki sam delikwent rozwalił się autem na drzewie z powodu zdrady, też filmiki krążyły  z nagrania akcji, a gdyby miał broń....

Myślisz, że ten z poznania, gdyby miał taką potrzebę, nie zaopatrzył by się w broń ?? nawet nielegalnie

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Niestety, poziom badań przy pozwoleniach to żenada, rządzi kasa i znajomości

No popatrz. A mi z urzędu wydać takiego glejtu nie chcą. Mimo badań, sprawdzenia przez SKW i paru innych kwitów dopuszczających do np sporządzania ładunków wybuchowych.:lol:I jak tu żyć?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

No popatrz. A mi z urzędu wydać takiego glejtu nie chcą. Mimo badań, sprawdzenia przez SKW i paru innych kwitów dopuszczających do np sporządzania ładunków wybuchowych.:lol:I jak tu żyć?

widać jesteś stary komuch ale bez pleców, po prostu zwykły komuch

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v