Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

nawet głowę można dla takiego granatu stracić

Powiem tak. Granatów to ja Ci wywaliłem sporo w życiu. Z reguły rzucał żołnierz, ale rola kierownika rzutu granatem do najfajniejszych nie należy. Trza se dobrze ułożyć we łbie procedurę działania na wypadek jakby coś poszło nie tak. A próby rzutu zawleczką albo wypchnięcia za przedpiersie granatu do rzadkości nie należą. Było też wypsnięcie się granatu z łapki rzucającego. Ale tu kumpel (wtedy wbrew przepisom) miał kamizelkę na sobie przeciwodłąmkową i nakrył sobą delikwenta.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Powiem tak. Granatów to ja Ci wywaliłem sporo w życiu. Z reguły rzucał żołnierz, ale rola kierownika rzutu granatem do najfajniejszych nie należy. Trza se dobrze ułożyć we łbie procedurę działania na wypadek jakby coś poszło nie tak. A próby rzutu zawleczką albo wypchnięcia za przedpiersie granatu do rzadkości nie należą. Było też wypsnięcie się granatu z łapki rzucającego. Ale tu kumpel (wtedy wbrew przepisom) miał kamizelkę na sobie przeciwodłąmkową i nakrył sobą delikwenta.

to i ja widziałem wiele takich przypadków na własne oczy, jak zamiast granatu leciała zawleczka, a granat podawany podającemu, oj się działo, potem było kopanie transzei kilka dni dla delikwenta "bo poprzednią zniszczył w czasie ćwiczeń" :D

niestety, są ludzie, dla których nawet łopatka w ręku to za trudna technika

Opublikowano (edytowane)

tez mam doswiadczenie z granatami- pilem sok i kupilem sobie bimber z granatow w hercegowinie 😂.

za duzo kawy w nocy i juz wstalem..

Dnia 11.07.2023 o 23:35, DTaras napisał:

Cedevitę kupiłeś? Oliwe?

po co mam przeplacac ?? wiedzac ja sie robi produkty typu oscypek, obwarzanki,kielbase lisiecka ..

14 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

znaczy że już należy uczyć się języka rosyjskiego?

on nawet legitymacje towarzystwa przyjazni polsko-radzieckiej ma schowana ,obok tej pzpr

13 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak ktoś nie umie , i obowiązkowo dobrego bimberku ugotować dla ruskiego wojska 

ja 3 flaszki rakiji przywiozlem na wszeli wypadek.

12 godzin temu, Roman176 napisał:

czekam na twoje statystki ile aut co nie wyjechało z fabryki sie zapaliło  

dwa auta elektryczne  z polski w makarskiej widzialem-warszawka to normalne ale. hanysy na prad ?? 

podziwiam ..ile dni oni jechali ??🤣

Edytowane przez jacus
Opublikowano

mirro napisał:

A nikt Ci dla żartu nie zamarkował rzutu? Albo nie skitrał kamyka i coś podkombinował?

jacus napisał:

mirro-nie wiedzialem ze wegrzy sa potentatem w produkcji fasoli, w okolicach miejscowosci nagykutas sa wielkie plantacje.

papryka, lawenda, pomidor...

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

mirro-nie wiedzialem ze wegrzy sa potentatem w produkcji fasoli, w okolicach miejscowosci nagykutas sa wielkie plantacje.

Wielkie plantacje jednym rejonie nie swiadczy o tym że są potentatem.

3 godziny temu, suwada napisał:

Burdy wichrzycieli z agrounii to żaden wyznacznik.

nowe wcielenie @Mariusz2903 ?

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

Nie ma takich, lemingi są tylko platfusiarskie, prorządowy jest motłoch i ciemnogród.

Lemingi są zawsze tych co rządzą. Tako rzecze Zaratustra.:efendi2:

Yyyyyyyy coś mi tu nie pasuje. A nie pasuje mi z kilku powodów. Historia z upadającym "Eskimosem" chyba się powtórzy. Skąd oni biorą te firmy do współpracy? Ale reszta niech pozostanie jako niedopowiedziane.

https://www.sadyogrody.pl/owoce/101/owocmix_skupuje_70_ton_malin_na_dobe_zainteresowanie_jest_ogromne,36282.html

Opublikowano

malina w sklepie detal 14 zl..czeresnie 14 zl ,papryka -8 , pomidory 5,5 zl .

za rok beda po 50-wszyscy wytna 😂.

moze teraz sok malinowy bedzie zawieral wieksze niz sladowe ilosci malin.. po ile aronia bedzie?

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Tako rzecze Zaratustra.

Zaratustra a raczej NIETZSCHE w innych kwestiach orzekał

,,Byliście
niegdyś małpami i dziś jest jeszcze człowiek bardziej małpą, niźli jakakolwiek małpa."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v