Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ciekawe jak to będzie z Polskim rolnictwem na dalsze lata , jak wielkie holdingi , korporacje będą , handlować tylko z Ukrainą .

wmawianą ludziom ze prywatyzacja jest ok i tak ma być teraz odbija się czkawka  ...  czechy nie maja tego problemu pgr i elewatory państwowe nie sprowadzają bo nie mają po co i im handel nie straszny 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

jednak widzisz co się dzieje...

ciekawe kiedy przestaniesz popierać i wielbić pis?

a ktoś to zmieni 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Będę wielbił jak wszyscy jedni Rudego inni Prezesa są dwa obozy władzy w Polsce nic dodać .

Ą komuchy i ich dzieci i ich wnuki .

Są ludzie z innych poglądów teraz wszelkiej maści .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wmawianą ludziom ze prywatyzacja jest ok i tak ma być teraz odbija się czkawka  ...  czechy nie maja tego problemu pgr i elewatory państwowe nie sprowadzają bo nie mają po co i im handel nie straszny 

i kto państwowym zarządza? u nas by wpuścili. zresztą wpuścili i są efekty.

Opublikowano (edytowane)

Prywatny ma gdzieś Polskiego rolnika , daleko w poważaniu .

Nie musi kupować od rolnika , może sprowadzić z Ukrainy i kto mu zabroni nikt .

Dziwne mają rolnicy poglądy że ma kupować tylko od Polskich rolników , nie musi i nie będą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

tiaaaa. i tylko od tego to zależało... 🤦‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Nie potrafią bo tak powiedziałeś znawca wszystkiego , Kilka milionów jedzie Polaków i zarabiają , kto ci broni pojechać tylko się boisz .

To przy czym wy tam robicie , jak ty można powiedzieć że wiecznie siedzisz na agrofoto? taka robota to żyć nie umierać , 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tiaaaa. i tylko od tego to zależało... 🤦‍♂️

Prawnie każdy zakład może kupić truskawkę tylko na Ukrainie , czy z Maroko , Hiszpanii , Meksyk . Kto zabroni no powiedz @Pafnucy12

2 minuty temu, mysza103 napisał:

To przy czym wy tam robicie , jak ty można powiedzieć że wiecznie siedzisz na agrofoto? taka robota to żyć nie umierać , 

Pokaż mi jak wiecznie siedzę kiedy dziś niedziela . kiedy byłem nieraz niema mnie kilka dni tu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

nie wysilaj się .

ludzie mają oczy i widzą co się dzieje... wiedzą kto za obecny stan rzeczy odpowiedzialny... zaczynając od obniżenia dopłat, kończąc na słabych cenach malin...

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Prawnie każdy zakład może kupić truskawkę tylko na Ukrainie , czy z Maroko , Hiszpanii , Meksyk . Kto zabroni no powiedz @Pafnucy12

jest mi obojętne skąd są truskawki byle były w smaku na te k**wy piszą że krajowe na oko świetne a w smaku niezjadliwe 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie mam zamiaru się wysilać ani kogokolwiek  zmieniać .

Ludzie są podzieleni w Polsce jedni za Rudym inni za Prezesem . Wolno każdemu wybierać i nie narzucać poglądów na siłę .

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie wysilaj się .

ludzie mają oczy i widzą co się dzieje... wiedzą kto za obecny stan rzeczy odpowiedzialny... zaczynając od obniżenia dopłat, kończąc na słabych cenach malin...

Ludzie mają to gdzieś daleko skąd jest dany produkt w Markecie . Aby był i krótko i na temat .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ludzie są podzieleni w Polsce jedni za Rudym inni za Prezesem

są też inni..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Ludzie mają to gdzieś daleko skąd jest dany produkt w Markecie

nie zgodzę się.. wielu już się przejadło tanią bylejakościa... dlatego np wolą brać mięco z małych masarni 2 razy drożej niż w marketach, ale z mięsa... oczywiście są nadal tacy co chcą aby dużo i gęsto, ale zmienia się świadomość.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
mirro napisał:

Kiedyś rozmawiałem z jednym z budowniczych zapory Solina. A to chyba gdzieś było przy okazji ćwiczenia "Bieszczady 97" albo jakoś w tej okolicy. Facet mówił że przy budowie pracowało od ciula więźniów. Jak któryś wpierdziełił się w lany beton, to raczej szansy na pomoc nie mieli. Potem zaś pisali że "oddalił się z miejsca pracy" i papiery wysyłali dalej. Tak że ten tego, zawsze jakieś wyjście jest.

Ale to beton jest wówczas spier...lony. Trzeba coś innego pomyśleć - lisy skarmiać? Świnki?

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

są też inni..

Ale nie mają na kogo głosować 

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Ale to beton jest wówczas spier...lony. Trzeba coś innego pomyśleć - lisy skarmiać? Świnki?

Nie do końca. To beton kanałowy, albo taka jego forma XD 

Opublikowano

sie przyznam do czegoś... TVN oglądam właśnie... 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie potrafią bo tak powiedziałeś znawca wszystkiego , Kilka milionów jedzie Polaków i zarabiają , kto ci broni pojechać tylko się boisz .

Jak jadą, jak nie jadą  tylko wszyscy wracają. Prezes tak mówił a un przecie nie kłamie 😂

58 minut temu, Roman176 napisał:

to by przejeździł całą wypłatę 

krus składki zdrowotne pomoce suszowe ........... itp dopłata do paliwa itp 

Ty lepiej pokaż ile dolozyli do kopalni przez ostatnie 20 lat.

Opublikowano
47 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie zgodzę się.. wielu już się przejadło tanią bylejakościa... dlatego np wolą brać mięco z małych masarni 2 razy drożej niż w marketach, ale z mięsa.

firmowym sklepie masarni nie jest drożej ja też tak kupuje 

24 minuty temu, Ulman napisał:

Ty lepiej pokaż ile dolozyli do kopalni przez ostatnie 20 lat.

spoko 30mld idzie na rolnictwo na same emeły 

Opublikowano

Czemu pis nie chce tego skasować jak to taka wielka kasa?

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

zobacz kto i co robi na granicy ukraińskiej  nawet ostatnio w galeri było 600 za pszenice albo wy***rdalaj 

To jest konsekwencja działań pisowskich kretynów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To jest konsekwencja działań pisowskich kretynów.

czemu w Czechach niema tego problemu ? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czemu pis nie chce tego skasować jak to taka wielka kasa?

platfusy to skasują 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v