Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Moim zdaniem to było ustawione i uzgodnione z Putinem - może chciał sprawdzić generałów i innych czy zaczną występować przeciwko niemu (politycy są za cieńcy aby przewidzieć jego rozmyślania i pomysły .A dowody to nie ma miejsca na świecie gdzie Prigożyn może się schronić przed Putinem a taki numer to wyrok śmierci -jeżeli go uśmiercą to było na poważnie a jeżeli nie to było uzgodnione 

9 minut temu, mirro napisał:

W zasadzie ciężko powiedzieć czy to był pucz. Zdaje się że Prigożyn walczył o życie. A że wyszło, jak wyszło, to tym gorzej dla Rosji.

Wagnerowcy byli szykowani do przerzutu na Biełgorod aby wytłuc ukraińskich zielonych ludzików. Sprzęt był ładowany na lawety. Coś poszło nie tak i zaczęła się chryja. 

To że kupa luda w postaci dywizji zmechanizowanej pokonała tyle kilometrów w marszu na Moskwę i nie napotkała oporu też zastanawiające. Albo tak płytkie jest ruskie ugrupowanie frontu, albo tak miało być.

Opublikowano (edytowane)

98 % to ludzie nic nie warci tylko za miskę ryżu maja pracować . Tak Ulaman ?.

Nieznający demokracji Rosjanie od zarania swoich dziejów opierają się na kulcie silnego jednowładcy. W Rosji słabości się nie wybacza. Putin będzie musiał zapłacić za okazaną słabość. Nie wiemy jednak jak wiele

Prigożyn został w jakiś sposób ograny. Przecież na Białorusi będzie odseparowany od swoich ludzi, a wtedy wszystko może się stać. W mafijnych rozgrywkach nie ma przecież czegoś takiego jak ostateczny efekt negocjacji

Putin, który opuścił stolicę Rosji na kilka godzin przed spodziewanym wjazdem do niej wagnerowców. Tego już nie tylko rosyjscy żołnierze, ale wszyscy Rosjanie nie byli w stanie zignorować. W rosyjskich mediach społecznościowych komentowano fakt, że nawet tak mocno deprecjonowany przez Putina prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski odmówił wyjazdu z Kijowa, kiedy pod miasto podchodziły rosyjskie wojska.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Prigożyn został w jakiś sposób ograny. Przecież na Białorusi będzie odseparowany od swoich ludzi,

Raczej nie będzie. 

Przed chwilą, dysydent napisał:

a kto kupił?

Dohler.Ci od koncentratów i soków. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

98 % to ludzie nic nie warci tylko za miskę ryżu maja pracować .

Nieznający demokracji Rosjanie od zarania swoich dziejów opierają się na kulcie silnego jednowładcy. W Rosji słabości się nie wybacza. Putin będzie musiał zapłacić za okazaną słabość. Nie wiemy jednak jak wiele

Prigożyn został w jakiś sposób ograny. Przecież na Białorusi będzie odseparowany od swoich ludzi, a wtedy wszystko może się stać. W mafijnych rozgrywkach nie ma przecież czegoś takiego jak ostateczny efekt negocjacji

Putin, który opuścił stolicę Rosji na kilka godzin przed spodziewanym wjazdem do niej wagnerowców. Tego już nie tylko rosyjscy żołnierze, ale wszyscy Rosjanie nie byli w stanie zignorować. W rosyjskich mediach społecznościowych komentowano fakt, że nawet tak mocno deprecjonowany przez Putina prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski odmówił wyjazdu z Kijowa, kiedy pod miasto podchodziły rosyjskie wojska.

Ty jesteś tak naiwny czy próbujesz prowokować?

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli TVN nie igladasz ale wiesz co pokazują? Skad masz taką wiedzę? Z TVPIS która tlumokom relacjonuje jaki to zły jest  TVN? Z tego jaką obsesję na tym punkcie ma cały PIS? Skąd  wiesz co jest w TVN skoro nie oglądasz?

wystarczy na ciebie popatrzeć jaki zpaczony głupotą  

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, mirro napisał:

W zasadzie ciężko powiedzieć czy to był pucz. Zdaje się że Prigożyn walczył o życie. A że wyszło, jak wyszło, to tym gorzej dla Rosji.

Wagnerowcy byli szykowani do przerzutu na Biełgorod aby wytłuc ukraińskich zielonych ludzików. Sprzęt był ładowany na lawety. Coś poszło nie tak i zaczęła się chryja. 

To że kupa luda w postaci dywizji zmechanizowanej pokonała tyle kilometrów w marszu na Moskwę i nie napotkała oporu też zastanawiające. Albo tak płytkie jest ruskie ugrupowanie frontu, albo tak miało być.

@dysydent  SVZ Ci sprzedali, a ty śpisz na alarm nie bijesz?

Możesz wierzyć możesz nie już rano jak to podali wiedziałem, że kicha wyjdzie. Jeden facet z nawet kilkoma tys powiedzmy żołnierzy nie jest w stanie obalić całego aparatu i tysięcy ludzi którzy żyją z Putinowskiego porządku w tak wielkim kraju.

Tak naprawdę nikt nie wie dokąd oni dojechali nikt nie wie czy te elity uciekały faktycznie z tej Moskwy. Dlatego jak oglądam teraz newsy to się tylko z tego śmieje. Ale jedno jest pewne opozycja tutaj znowu ośmieszyła pis. Nie wiem czy oni faktycznie od rana obradowali ale wyszło znowu jak wyszło.

Tak naprawdę nie wiemy czy tka miało być. Ale się dowiem. Jeśli to była faktycznie próba przewrotu Putin tego nie daruje Prigożynowi. Nawet jak teraz pozwolił żyć to go załatwi jak tych w Anglii czy jak tego co kazał zestrzelić malezyjski samolot. 

Myślę, że przekaz jaki do nas trafia w sprawie Rosji i Putina to w wielu wypadkach nie to jak jest a życzeniowe jak mogło by być.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał:

ja się ciulu gotowałem na ścianie jest 40 stopni 

na szczęście pozamykają niedługo i się męczył niepotrzebnie nie będziesz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v