Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

:lol:

Galan, musisz zrozumieć jedno. Wyżej wała nie podskoczysz. Dla przedsiębiorcy jesteś źródłem taniego surowca, dla polityka głosem w urnie, dla rządu źródłem podatku. Jak to pojmiesz, będziesz zdrowszy. 

Wyborca to  jak mysz dla kota  , niejednokrotnie źródło zabawy , mięsa i poluje na nie jak jest potrzeba 😛

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Po co wyłażą pracownicy na ulicę że , za mało zarabiają .

Gdzie wyłażą ? W Polsce 🤔 to przecież tylko budżetówka 

Opublikowano

Bo chcą więcej. Taka natura człowieka. Znasz kogoś kto nie chce więcej mieć?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Łudzisz się że 2024 rok przyniesie zmiany na lepsze ? Ja nic nie stracę ani nie zyskam jeśli PIS wygra po raz kolejny ale najbardziej bym chciał zobaczyć twoją minę po wygranej PIS na jesieni no i co ciekawego byś napisał .

Jak nic nie stracisz jak dopiero co opowiadałeś że jak przyjdzie PO to wszystko pozabiera  😄

Co ty chcesz zobaczyć ? Ludzie pracujący finansują całe to rozdawnictwo PIS a ludzie z PIS związani wymieniają sie posadami w spółkach skarbu państwo .

Nepotyzm, kolesiostwo sięgnął nieprawdopodobnego poziomu za czasów PIS i chociażby z tego powodu warto żeby władza się zmieniła.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To cię boli , że nie są głupkami ograniczonymi istotami nie chcą pracować , jako parobki u racyl/

Tylko swój Honor mają i oczekują zapłaty godziwej jak mają na zachodzie .

Mało kogo to obchodzi że ,  ceny  niema na dane płody . Zlikwidować i nie płakać , lub tyle mieć by samemu zebrać .

Siła najemna musi kosztować .

Dla takich  ludzi jak ten PIS-owski elektorat nigdy nie będzie dobrej zapłaty bo zawsze będą narzekać.

Lepiej żeby mieli głowę na karku i umieli sobie w życiu poradzić zdobywając wykształcenie, doszkalając się, zmieniając pracę a nie tylko czekając na narzucone podwyżki przez rząd

4 minuty temu, galan99 napisał:

Władza się zmieni obsadzą swoimi taka będzie zabawa .

Dlatego jedna kadencja i następni i żadnych układów i znajomości nigdzie nie byłoby

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Jak nic nie stracisz jak dopiero co opowiadałeś że jak przyjdzie PO to wszystko pozabiera  😄

Co ty chcesz zobaczyć ? Ludzie pracujący finansują całe to rozdawnictwo PIS a ludzie z PIS związani wymieniają sie posadami w spółkach skarbu państwo .

Nepotyzm, kolesiostwo sięgnął nieprawdopodobnego poziomu za czasów PIS i chociażby z tego powodu warto żeby władza się zmieniła.

Nowa władza zabierze wszystkie scjale PiSu czy nie ?? Jak myślisz odważą się 🤔 

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Prywatnego nie wyjdzie , bo zastąpi go inny .

o to to , mieliśmy kiedyś meblach związek zawodowy ale się nie zapisałem bo to tylko kasą obraca ze składek i raz do roku je zwraca na święta 

przewodnicząca zmieniła robote bo mąż jej coś lepszego załatwił a prezes co do czego i tak ten oddział firmy zamknął 

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Na pewno spora część środków z różnych form wsparcia jest źle rozdysponowywana i trafia do nieuprawnionych grup społecznych ale czy ktoś to umiejętnie ukróci to trudno powiedzieć. PiS zostawi to po swojemu bo wie jak i skąd ściągnąć kasę na obietnice tak by społeczeństwu to nie przeszkadzało i nie wiele zauważyło . 

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

o to to , mieliśmy kiedyś meblach związek zawodowy ale się nie zapisałem bo to tylko kasą obraca ze składek i raz do roku je zwraca na święta 

przewodnicząca zmieniła robote bo mąż jej coś lepszego załatwił a prezes co do czego i tak ten oddział firmy zamknął 

To prezes miał pytać was o pozwolenie na zamknięcie zakładu ? 😂

13 minut temu, galan99 napisał:

zawsze może być .

Brak socjalu  dla rolnictwa jak teraz dopłaty do pszenicy .

Ta dopłata to jest do tego że ktoś był pazerny nawet nie zauważał że pszenica tanieje i słuchanie rządu odebrało mu rozum

To nie jest żadna dopłata tylko  malutka rekompensata za złe rządzenie krajem

Opublikowano (edytowane)

To prezes  przetwórni ,ma pytać  jakie ceny che, rolnik za swe płody tak to nie działa .

Ardanowski chciał zmienić , aż odezwała się sama Makrela co od....la .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

Na pewno spora część środków z różnych form wsparcia jest źle rozdysponowywana i trafia do nieuprawnionych grup społecznych ale czy ktoś to umiejętnie ukróci to trudno powiedzieć. PiS zostawi to po swojemu bo wie jak i skąd ściągnąć kasę na obietnice tak by społeczeństwu to nie przeszkadzało i nie wiele zauważyło . 

Kondziu będziesz się wybierał na wybory ?

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Plusów i emerytur nie ruszą. Zresztą to teraz i tak dużo dużo mniej warte niż w 2016 roku.

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

@racyl no nie , ale najdroższe koszty produkcji generowała ta lokalizacja , inne oddziały z powodzeniem przejeły produkcję , meble z płyty wiórowej zastąpiono meblami tapicerowanymi 

pracę zawsze można stracić a ludzie o tym zapominają bo tych głupot socjalowych się nasłuchają .

Tak samo technologia się zmienia i też można stracić robotę przez to

Teraz w azotach trzymają nie wiadomo po co pracowników byle tylko zadłużyć firmę. Towar się nie sprzedaje a ludzie są i za darmo biorą pieniądze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v