Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Nadal nie zdefiniowało się czym jest/ma być ten twór czy stanami zjednoczonymi Europy z jednolitym prawem na całości czy federacją narodowych państw i tylko w pierwszym przypadku można by żądać ujednolicenia standardów i gospodarczych i socjalnych ale i - UWAGA - językowych jako język urzędowy a przecież nikomu to się nie mieści w głowie. No i ścierają się te dwie opcje z czego wyszło takie "ni pies ni wydra" ot takie nomen omen ..uj wie co wyszło i samo nie wie dokąd zmierza

Ponoć Niemcy jako II rzesza czy cesarstwo, też nie wiedzieli do końca czym są. Państwem związkowym, związkiem państw, federacją królestw itp. ale w niczym im to nie przeszkadzało w prowadzeniu polityki imperialnej i rozpętaniu I wojny. 

Niezbyt chwalebne porównanie, ale Europa ma predyspozycje aby być światowym mocarstwem, a jest ciągle rozgrywana od zewnątrz. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Piszesz jakby wysłali misje na marsa. Ciekawostka lokalna fajna, nie powiem, ale to tyle. 

głośno było o sprawie tych dzieci co były poszkodowane ......... wójt narobił wtedy wielkiego smrodu ze dostaliśmy ostrzeżenie do Czech a za lewusów ani sms nie dostawaliśmy dzisiaj masz rcb    jak dal ciebie to ciekawostka ze dzieci zginęły 

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

Pytam o definicję a nie p przykłady z d*py wzięte.

Wg Romana prawdziwa praca to taka gdy ktoś nap...la młotem albo targa ciężkie wory

3 minuty temu, Roman176 napisał:

po co zmieniłe.ś po czasie gdy była odp ? 

Pewnie z powodu literówki albo interpunkcji. To są pojęcia dla ciebie obce więc nie zrozumiesz.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A po co wam radar jak jest w w Czechach?🤣

bo radar nie daje sygnałów co idzie od dolnego śląska , czeski ,ma zasięg tylko gdzieś do,mnie 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Pewnie z powodu literówki albo interpunkcji. To są pojęcia dla ciebie obce więc nie zrozumiesz.

ale to nie od dzisiaj tak zrobiłeś parę razy ci zwróciłem uwagę najświętsza niepokalana o dziewico  

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Leszy napisał:

Nieprawdziwa to w rolnictwie. Przynajmniej tak wielu twierdzi...... 

bo rolnictwo jest po dzieciach największym ,,,,, beneficjentem socjali i pomocy 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Wg Romana prawdziwa praca to taka gdy ktoś nap...la młotem albo targa ciężkie wory

czemu idioto sie wypowiadasz za mnie ? pracy ciężkiej na pewno nie wykonujesz ty na af 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

bo radar nie daje sygnałów co idzie od dolnego śląska , czeski ,ma zasięg tylko gdzieś do,mnie 

ale to nie od dzisiaj tak zrobiłeś parę razy ci zwróciłem uwagę najświętsza niepokalana o dziewico  

Nie raz zwracałeś uwagę i nigdy nic nie udowodniłeś i to wyczerpuje temat. A zwracać uwagę możesz sobie do woli  PISowski lewaku

1 minutę temu, witejus napisał:

A nieprawdziwa ?

Oczywiście że nie. Więcej kwalifikacji wymaga zarządzanie takimi Romanami.

Opublikowano (edytowane)

Czyli potwierdzasz że ci nerwy ruszyło?😃 Nie martw się Roman, kiedyś dojdziesz do tego że jesteś lewicowcem,

Umiesz edytować?

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v