Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 1.06.2023 o 11:34, jacus napisał:

gdy pytam kto glosowal  na pis to malo kot sie  przyzna-to kto  ich wybral ?? kto po wioska gdzie mieli po 70 % na nich glosowal ??

to chyba na zachodzie, na wschodzie to i pod 90% szło

btw jakoś dzisiaj trafiłem na świetny cytat Demokryta:

"Im mniej godni swoich wysokich urzędów są ci, którzy je piastują, tym pewniej się czują i tym mocniej się nadymają głupotą i bezczelnością"

No w świetle tego to gorsza od Pisu jest tylko suwerenna polska Ziobry

25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Opozycja twierdzi że PIS przegra wybory i po to ta komisja , brudy będą wyciągać to pewne , mają większość to powołują tylko dlaczego taki sprzeciw czyżby coś jednak mieli na sumieniu ?

czyli rozumiem, że gdyby powołali komisję, która by miała karać pazernych rolników co to nie chcieli na jesień drogo sprzedawać zboża tylko woleli na wiosnę tanio i teraz budżet państwa ma im dokładać i w komisji byliby sami ludzie z wielkich miast to gorąco byś popierał bo jak byłbyś przeciw to chyba masz coś na sumieniu

15 godzin temu, Desperado napisał:

To ty pewnie i pedałów i lesby popierasz w swoim interpretowaniu wiary, a co tam byle dziura była.   :P

weź już daj spokój księżom, zakonnikom  i zakonnicom

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Opozycja twierdzi że PIS przegra wybory i po to ta komisja , brudy będą wyciągać to pewne , mają większość to powołują tylko dlaczego taki sprzeciw czyżby coś jednak mieli na sumieniu ?

Sprzeciw bo to po pierwsze bubel taki że Duda sam nie wie co podpisał i odsyła do TK . Teraz to co podpisał kilka dni temu, sam chce zmieniać bo mu się przestało podobać. Jak zwykle - najpierw zrobili , potem zaczęli myśleć.  Głupi i pracowici - najgorszy i najbardziej niebezpieczny sort. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

Jaka dyskryminacja?święte prawo własności, ateista jak chce pracy w niedzielę niech otworzy własny zakład.😜

czyli odwróćmy, jak wierzący nie chce pracować w niedzielę, niech tego nie zabrania, tylko się zwolni z marketu i dodatkowo niech szpitale, policja, straż pożarna też będą zamknięte, przeca tam sami ateiści nie pracują, a no i zakaz odprawiania mszy przez księży, jak nie pracować to nie pracować, a oni za to biorą pieniądze nie dość że na tacę, z funduszu kościelnego to jeszcze za intencje, msze tylko od poniedziałku do piątku

Opublikowano

Taaaaa wszędzie rosja, niemcy pedały ekolodzy i wszyscy przeciw PISowi. Normalnie ogólnoświatowy sPISek🤣

Ta komisja jest tylko dla ciemnoty tak samo jak komisja Macierewicza. Bedą szukać, tworzyć teorie, wysnuwać wnioski  i podpuszczać tak by ciemne masy mogły sobie dowolnie interpretować fakty. Latami będzie szopka i nikt nikomu nie postawi zarzutów o skazaniu nie wspominając. Tu nie chodzi o złapanie króliczka ale by go gonić. 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

Nawet o  to nie chodzi. Po prostu kolejna komisja do wyciągania kasy z budżetu za nicnierobienie. Usadzi się swoich - na lata.

gorzej jak komuś tam śmigło urwie i zaczną wyciekać tajne dane

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

Nawet o  to nie chodzi. Po prostu kolejna komisja do wyciągania kasy z budżetu za nicnierobienie. Usadzi się swoich - na lata.

To jest wartość dodana😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

mają większość to powołują tylko dlaczego taki sprzeciw

Bo to działanie metodą "wrzucenia gówna w wentylator". Oczywiście PiS już parę razy przetrenował dobrze ten temat i chyba wszystkim pozostałym wreszcie to obrzydło.

Mnie też zbiera na wymioty kiedy słyszę o tej komisji, bo jak do dziś nie ujrzałem raportu końcowego Maciarewicza ( ze wszystkimi wymaganymi tytułami i podpisami), tak i nie spodziewam się aby i tu zakładane cele zostały osiągnięte. 

49 minut temu, Takeda napisał:

gorzej jak komuś tam śmigło urwie i zaczną wyciekać tajne dane

A to będzie kolejna rozwałka naszych służb, bo  tu nikt nie będzie się pier**lił.      

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Bruksela szaleje bo wpływy rosji PIS chce badać .

Każde normalne Państwo posługuje się agentami wpływu, albo lobbystami. Każde, oprócz Polski.🤣Bo Polska se jacht kupiła co rozsławia jej imię na morzach i oceanach.🤣

Opublikowano (edytowane)

Ta komisja -jak najbardziej popieram -przynajmniej jakaś odmiana i nie jednego z błędu wyleczą a rozrywka i co robiło  sk***ysyństwo będzie na co dzień .Jednak powinni pisurki  pamiętać kto rzuca w tego też będą rzucać i wreszcie może się opamiętają .W Rumuni każdy premier po karierze jest sadzony i trzech siedzi nawet za błache przewiny 

Edytowane przez v11
Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Ta komisja -jak najbardziej popieram -bynajmniej jakaś odmiana

Bynajmniej to nie przynajmniej.

Zaprzeczasz swym słowom?

Opublikowano
57 minut temu, mirro napisał:

Bo to działanie metodą "wrzucenia gówna w wentylator". Oczywiście PiS już parę razy przetrenował dobrze ten temat i chyba wszystkim pozostałym wreszcie to obrzydło.

Mnie też zbiera na wymioty kiedy słyszę o tej komisji, bo jak do dziś nie ujrzałem raportu końcowego Maciarewicza ( ze wszystkimi wymaganymi tytułami i podpisami), tak i nie spodziewam się aby i tu zakładane cele zostały osiągnięte. 

Cel zostanie jak najbardziej osiągnięty bo jest nim właśnie owo gówno w wentylatorze. Prawda nie jest tu nikomu do niczego potrzebna i nikogo nie obchodzi.

Opublikowano
Dnia 1.06.2023 o 05:32, mirro napisał:

Stara Rav paliła 12 i nowa Rav , hybryda śwagra,  też pali 12 i to tak bez specjalnego starania się o to.🤣 Ale nowa z rury zapach fiołków wypuszcza.😂

dlatego zastanawiam sie o co tu kaman  taras naczyta sie magazynów ato świat i myśli ze tak jest .........  mnie zastanawia TOUAREG 3,0 pali hybryda więcej a niby jest eko jak ?  ten sam układ wydechowy 

2 minuty temu, Ulman napisał:

No i co?

Powiecie: ale przecież palą się także auta spalinowe, i to częściej od "elektryków". Tak, palą, ale zasadnicza różnica polega na tym, że do samozapłonu "elektryków" dochodzi w nowych autach, które niedawno opuściły salon. A jak już słyszymy o pożarze samochodu z silnikiem benzynowym albo diesla, to z reguły jest to mocno zmęczony pojazd z nieudolnie przerabianą elektryką czy zdezelowanym silnikiem z wieloma wyciekami.

Czytaj więcej na: https://moto.trojmiasto.pl/Czytelnik-pozary-aut-elektrycznych-niepokoja-bo-pala-sie-nowe-auta-n178623.html

u cia dopiero to dotrze za 40 lat 

u was też tyle pyłu ?

Brak opisu.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Roman176 napisał:

u was też tyle pyłu ?

Nie, a skąd? Zaraz w Puławach Azoty zamkną i będzie całkiem czyściutko.🤣 Kuźwa niedaleko jednego pola zwalają do wielkiego dołu pył z elektrofiltrów. Chyba z Kozienic to wożą.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

u cia dopiero to dotrze za 40 lat 

u was też tyle pyłu ?

Brak opisu.

Magnezowe felgi to ja rozważałem pod koniec studiów. Niestety poszły alusy bo po pierwsze nie pęka i idzie wyprostować a po drugie wtedy  magnezowe kradli w pierwszej kolejności. Tak więc Roman twoje obecne rozterki ja przeżywałem 20 lat temu🤣

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Jaki bubel , bat na opozycję . Bruksela szaleje bo wpływy rosji PIS chce badać .

W 17 punktach niezgodna z konstytucją. Pis nie będzie badał wpływów rosji, tylko będzie przedstawienie dla pisowskich oszołomów zakończone próbą wykluczenia jedynego polityka opozycji, którego jarek się najzwyczajniej boi. I tylko pisowskie matoły wierzą, że będzie jak w tvpis nadają.

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się jest dziadem któremu baba każe gotować to i się napić nie można bo też baba nie pozwala... 

nie kazdy jest jak ty -rano wstaje i juz mysli czym by tu sie dzisiaj nawalic..

6 godzin temu, Ulman napisał:

to że najgłupsi nie wierzą najlepiej widać po tobie.

to zle o ciebie swiadczy-nawet nie potrafisz napisac czegos w co najglupszy uwierzy...

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

nie kazdy jest jak ty -rano wstaje i juz mysli czym by tu sie dzisiaj nawalic..

Chyba mylisz mnie z moim sąsiadem, ostatnio coś powyżej piwa 3 tygodnie temu piłem, teraz nie mam czasu na picie, nawet w niedzielę pracuje przez co Mariuszek ma do mnie pretensje ze niby z tego powodu deszcze nie padają xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v