Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

rano mi przeszkodzil skacowany sasiad co po piwo przyszedl

skąd u Ciebie piwo? toz nie pijesz?

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Czego zarodniki i dlaczego popiół ma nie działać? 

a gdzie jest napisane ze działa ?

50 minut temu, jacus napisał:

to chyba doplata do jedzenia w samorzadowym przedszkolu , w prywatnym to jedynka  z przodu a z tylu przynajmniej 4 albo i 6

on dopowiedz była do dshb  i dotyczyło państwowych 

51 minut temu, jacus napisał:

to nie ja to siostra, ja pryskam w razie potrzeby 

bo myślałem ...... ale znachor @Ulman  tak robi

52 minuty temu, jacus napisał:

ty nic ten tego ??mi lekarz zalecil uprawiac regularne zycie seksualne czyli co najmniej 2 razy w tygodniu i tego sie trzymam od lat-moge ci dac namiary na niego ..to najmadrzejszy lekarz  jakiego w zyciu spotkalem ...

masz serce chore nadciśnienie ?

42 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

często o tym, tym wspominasz. ciekawe czemu?.

znasz takie przysłowie o krowie co dużo ryczy? 🤭

a znasz taką krowę co ty ?  po za tym miało cię nie bydź

29 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ruchacz największy na af i posiadacz ziemski 🤭🤣🤣🤣🤔

może zaskoczył dopiero na stare lata 

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

po za tym miało cię nie bydź

raczej ciebie jełopie. dobranoc, no mi się słuchać twoich bredni już nie chce/. :D

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

podobno jak jest ktoś uzależniony

no w kwestii uzależnień to z pewnością ekspert jesteś. golnij se... :D

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

CRP u młodej idzie w złym kierunku... Aale jeżeli idzie o substancje to ja nie hipochondryk. Bardziej naturalne procesy na drożdżach wspieram choć i w aptece są interesujące rzeczy.

Oj są. Czasem zapytam siostrę, jak zacznie opowiadać co młodzież kupuje, o co prosi osoby przy kasie bo im sprzedać nie chce,, jak te dzieciaki wyglądają... załamka totalna.

8 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Alkoholu całe szafy, musi melina z czegoś podróże trzeba opłacać.😜

Oj weźmie się służba celna i skarbowa za takich, Oj weźmie. Nie daj bóg jeszcze manufakturę do robienia szlugów znajdą i działki pod Krakowem braknie.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Narzekają na rząd , sieci handlowe zbijają kasę .

Przeciez facet mówi że to małe sklepy zbijają kasę a nie sieci. Kupują w sieciach towar taniej dziela na mniejsze opakowania i pchają.🤣

Opublikowano

Skandal. Zamknąć, wyłączyć prąd i otworzyć ponownie za 4 dni. I niech se bimbru z tego zrobią, a nie na ludziach zarabiają. Kapitalisty jedne...🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Skandal niebywały.🤣 A wiesz na i le części potrafia podzielić worek kartofli? Nawet na sztuki.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

cos popadalo

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

wlasnie z tad- gdybym pil to by tylko puszki w worku byly. a tak to pare litrow wina, wodki  zawsze sie znajdzie. stoi i czeka na amatorow

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

ruchacz największy na af i posiadacz ziemski 🤭🤣🤣🤣🤔

Kura co za pajac...🤕 jeziorkiem pochlapie i tyle 🤭

w domu wszyscy zdrowi ??

10 godzin temu, Roman176 napisał:

uzależniony jesteś ... podobno jak jest ktoś uzależniony od Internetu to jest zacofany   pasuje jak ulał 

a od alkoholu ??

10 godzin temu, Roman176 napisał:

a gdzie jest napisane ze działa ?

on dopowiedz była do dshb  i dotyczyło państwowych 

bo myślałem ...... ale znachor @Ulman  tak robi

masz serce chore nadciśnienie ?

a znasz taką krowę co ty ?  po za tym miało cię nie bydź

może zaskoczył dopiero na stare lata 

wtedy akurat mialem zapalenie pecherza-czlowiek byl mlody i glupi..kurna lezalem pod ciagnikiem na betonie..

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Oj są. Czasem zapytam siostrę, jak zacznie opowiadać co młodzież kupuje, o co prosi osoby przy kasie bo im sprzedać nie chce,, jak te dzieciaki wyglądają... załamka totalna.

Alkoholu całe szafy, musi melina z czegoś podróże trzeba opłacać.😜

Oj weźmie się służba celna i skarbowa za takich, Oj weźmie. Nie daj bóg jeszcze manufakturę do robienia szlugów znajdą i działki pod Krakowem braknie.🤣

co prawda nie pale ale papierosow akurat  nie mam w domu..

17 minut temu, galan99 napisał:

ALE NUMER! Tak sklepy robią nas w bambuko!

https://www.facebook.com/watch?v=1235818190473379

Narzekają na rząd , sieci handlowe zbijają kasę .

.bylem w sobote w bedronce- cukier 5,99 w sklepie u nas 6 zl. ziemniaki 2,49 u nas 2 zl. mleko 3,49, w sklepie 3,50.ser zolty26  -tyle co w sklepie.

i tak wiele prodkuktow ktorych cene znam na biezaco. 

wrocil temat brania na zeszyt -ostatnio na cpn bralem on na kreske-zagapilem sie i za duzo nalalem. jeszcze w 3 sklepach mam konto stalego klienta otwarte. nieraz do pola jade ,portfela nie biore i zawsze moge cos kupic.

Opublikowano

Ten balon już znaleźli? Bo jak zrzucił wór fajek to raczej nie spadł tylko w górę poszedł...

jacus napisał:

wlasnie z tad- gdybym pil to by tylko puszki w worku byly. a tak to pare litrow wina, wodki  zawsze sie znajdzie. stoi i czeka na amatorow

Yyyy czyli wzorem nazych dziadów, z powodu niehandlowych niedziel, prowadzisz przybytek zwany melina?

Ou. Agrest był bardziej na bieżąco..

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mirro napisał:

Nawet na sztuki.

Nawet na czworo dzielą, jak zapałki😝

15 minut temu, jacus napisał:

stoi i czeka na amatorow

za drobną opłatą za fatygę😝

Edytowane przez witejus
Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał:

Skandal niebywały.🤣 A wiesz na i le części potrafia podzielić worek kartofli? Nawet na sztuki.😂

Toć ponoć jakiś debil chleb na kromki sprzedawał by choć na chwilę w mediach zaistnieć.

Swego czasu to i papierosy na sztuki sprzedawali.

30 minut temu, jacus napisał:

wtedy akurat mialem zapalenie pecherza-czlowiek byl mlody i glupi..kurna lezalem pod ciagnikiem na betonie..

Mocno sprzeczne informacje - niby nie pije , a ... Jak wyżej🤣

Cytat

wrocil temat brania na zeszyt -ostatnio na cpn bralem on na kreske-zagapilem sie i za duzo nalalem. jeszcze w 3 sklepach mam konto stalego klienta otwarte. nieraz do pola jade ,portfela nie biore i zawsze moge cos kupic.

Kredyt umarł, borg nie żyje, kto nie płaci ten nie pije

Dawno już tego w sklepach nie widziałem 🤣

24 minuty temu, DTaras napisał:

Ten balon już znaleźli? Bo jak zrzucił wór fajek to raczej nie spadł tylko w górę poszedł...

Yyyy czyli wzorem nazych dziadów, z powodu niehandlowych niedziel, prowadzisz przybytek zwany melina?

To balon pełen pychy i dumy.

Teraz to już stratobalon, bo o stratosferę haczy 🤣

Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

No oki...ale piwo? To się psuje jak stoi

Opublikowano
25 minut temu, DTaras napisał:

przypomnialo mi sie z dziecinstwa -jeszcze z prl-gdy ktos we wsi wszystkie domy gdzie handlowali alkoholem wymalowal na scianach napisy -melina nr , pod szkol apodstawowa byla 14 

19 minut temu, witejus napisał:

Nawet na czworo dzielą, jak zapałki😝

za drobną opłatą za fatygę😝

to pomoc sasiedzka, kupuje na zapas piwa ale w niedziele przewaznie mu brakuje, o 2 w nocy wstal i do rana 8 wypil. 

Przed chwilą, Agrest napisał:

Toć ponoć jakiś debil chleb na kromki sprzedawał by choć na chwilę w mediach zaistnieć.

Swego czasu to i papierosy na sztuki sprzedawali.

Mocno sprzeczne informacje - niby nie pije , a ... Jak wyżej🤣

Kredyt umarł, borg nie żyje, kto nie płaci ten nie pije

Dawno już tego w sklepach nie widziałem 🤣

To balon pełen pychy i dumy.

Teraz to już stratobalon, bo o stratosferę haczy 🤣

cos dziwnego z ena kromki sprzedaje sie chleb rzemieslniczy z wielkich bochnow ?? na wsi moze..

papierosy to i w gs dzsija sprzedaja stalym klientom

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No oki...ale piwo? To się psuje jak stoi

wiesz jaki ma smak takie??? kurna raz szwagier kupil 5 hainekena i zostawil na imieniny- rozlal do kuflow i trzeba bylo wylac, dopiero wtedy sprawdzil date waznosci .

butelkowe to i przeterminowane mozna pic, byle na sloncu nie stalo.- nalog wszystko wypije,pare razy takie dawalem zdzichowi i nawet sie nie kapnal..

niestety tej tablicy to ci nie sprzedam- znalzl sie przez fb wlascicel..

wiedzialem ze te moturzysci to elita.... adwokat z krakowa, gdy zobaczylem wizytowke w telefonie to myslalem ze onuca mnie pozywa za obraze  , albo jakies alimenty sie kroja a tu tablica 😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano

Dziś zapakowałem stary kask motocyklowy ojca. Jutro wysyłka zielonego orzeszka z daszkiem🤣

A miałem jeszcze te białe miski na głowę to człowiek głupi na śmietnik wyrzucił

Opublikowano
20 godzin temu, racyl napisał:

To nie jest świadomość tylko mania prześladowcza  na słowo oprysk. Świadomość to jest kiedy oprysk był wykonany i jak długo działa

Ale ja po tą włókninę wyjadę ciągnikiem z zaczepioną zwijarką. Myślisz że mogę ?

Ręcznie nikt by nic nie słyszał , w niedzielę to raczej ciągniki nie chodzą po polach . Twoje małpy , twój cyrk .

18 godzin temu, jacek1296 napisał:

Zabierz swoje dzieci ( jeśli masz ) na oddział onkologii dziecięcej, gdzie leżą 2, 3, 4-latki i im wyjaśnij.

To jest właśnie cierpienie niewinnych dzieci za grzechy innych ludzi .

17 godzin temu, Mazembe napisał:

Co sobie pisiory myślą, że za 8 stówek dziecko wychowa??? 1200 miniumum powinno być, a najlepiej 1500 k**wa.

Jedyna szansa na 1500 zł , głosuj na platfusów .

23 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jak cię stać, żeby w skutek opóźnionego oprysku spleśniało ci 2t truskawek, które w zeszłym roku kosztowały 7-10zł/kg to sobie nie pryskaj w niedzielę xD W truskawce prawie ciągle coś się psiuka, a to chemia na grzyba, a to krzem, a to wapń. Krzem to wysokie pH więc z niczym nie wymieszasz, wapń też lepiej solo podać, do tego grzybówka, w międzyczasie jakiś szkodnik i się okazuje, że co 2 dni na daną kwaterę wjeżdżasz z psiukaczem ;) I jak jest okienko pogodowe w niedzielę to się nie patrzy, tylko się jedzie i się pryska ;) 

Ja dziecku mogę powiedzieć, że jest coś takiego jak wiara w Boga, ale nie powinienem go zmuszać do tej wiary.

Cały tydzień była pogoda , tylko wiatr , ale cóż tobie okienko wychodzi w niedzielę , pryskaj do oporu .

Nie zmuszaj , będzie bardziej nowoczesne , mniej zabobonów tym lepiej .

Opublikowano

@Mariusz2903 Ty jesteś jednak zdrowo stuknięty

W twojej chorej głowie dziecko walczące z rakiem cierpi za grzechy dorosłych. ciekawe co byś powiedział na chorujące dziecko co nigdy nie miało rodziców bo matka zostawiła je zaraz po urodzeniu w szpitalu

@Tomasz0611 pisze ci że jest z opryskiwaczem co 2 dzień w truskawkach a ty mu że było okienko cały tydzień. Zastanów się nad sobą bo ty nic innego nie potrafisz oprócz brania dopłat i krzyczenia jakie to rarytasy historyczne są za PIS

Nikt nie nastawia się na pracę w niedzielę celowo z wyjątkiem zbierania truskawek czy zbioru np bobu tak żeby nie było zastoju i przedojrzanego towaru.

To co kupujesz na targowisku czy w sklepie w poniedziałek to tak czy inaczej ktoś musi przygotować w niedzielę. Podobnie bary, restauracje, garmażerki które tak pracują przez cały rok a tobie wydaję się że ludzie pójdą do kościoła a potem leżą do góry d*pami

Chcąc mieć jakościowo dobry towar warzyw czy owoców to trzeba robić opryski na czas. W zbożach, burakach, rzepaku dzień nie zrobi ci różnicy i można sobie świętować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v