Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nr gospodarstwa wprowadź.

Pewno są problemy techniczne.

No i przed logowaniem zalecają czyścić ciasteczka

Opublikowano
56 minut temu, galan99 napisał:

Kto im zabroni sprzedawać ten cukier .

PIS pozwolił i jeszcze się tym chwalił aż do 15 kwietnia

Opublikowano (edytowane)

Banderowcy dokładnie tak robią. Wpadają raz na miesiąc po socjal i zaraz powrót na upainę, a potem krzyworyjce na nasz koszt. Większych frajerów od nas chyba w całej europie nie ma.

@galan99, ciągle piszesz ze wszystko upada i bankrutuje. Możesz wymienić branże które według ciebie nie zbankrutują a nawet się rozwiną?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Rozmawiałem z gościem. Zatrudnia Ukrainkę.  Poprosiła go by załatwił jej dodatki na dzieci. Załatwił.

Ta pochwaliĺa się reszcie. Za chwilę przychodzi pracownik i mówi załatw i mi.

Ale ty nie masz dzieci.

No i co, ale mi się należy, masz załatwić i już.🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

O I taka to historia.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Zadam tylko jedno pytanie. Jak głęboko siedzisz w spożywce? Firmy o ktorych myślę nie posiadają zakładów. Zajmują sie obrotem tym towarem i robia swoja marke, albo kilka marek dla kontrahentów. 

Małe zakłady raczej kupują na zasadzie że jak jest ssanie na rynku, to pewnie się sprzeda i da się zarobić. Jest ryzyko, jest zabawa. Jak pokazał ostatni sezon jest tez czynnik nieprzewidywalny, choć moje obawy spełniły się aż nad to. Wyższa cena za surowiec oznacza tylko niższy zarobek. Żadna firma z tych obracających towarem nie zapłaci drożej.

Wyprzedaż po pożarze zaczęła się trochę inaczej niz myślałem a i rząd wielkości okazał sie większy.

Nie kupię ani kila porzeczki do mrożenia aż zaczną rodzić nasze własne plantacje.

Nie siedzę w spożywcze, ale na temat porzeczki orientuje raczej więcej od ciebie. To że największa korporacja(austriacka) przetwarzająca i "sprzedająca" owoce ma ciśnienie na towar wiedziałem już w lutym. Niedługo potem poznałem przyczynę tego ciśnienia, która była związana z kontraktacja.

A mniejsze zakłady kupują głównie pod swój asortyment i "coś" na wolny.

Mówię tu o koncetracie i pulpie gdzie zdaje towar. Mroźnie rządzą sie innymi zasadami i skupują tylko 20 % produkcji.

Nie rozumiem ostatnich dwóch akapitów.

Edytowane przez damian303
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

Możesz wymienić branże które według ciebie nie zbankrutują a nawet się rozwiną?

orlen.

Opublikowano

Świnie na przykład pomału i co rozwijają się czy , kończy się hodowla w Polsce .

Następne w Kolejce jest mleko .

Kurczaki i tak woli stopniowo , co raz mniej i wygaszą w Polsce , czy tak nie jest .

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Rozmawiałem z gościem. Zatrudnia Ukrainkę.  Poprosiła go by załatwił jej dodatki na dzieci. Załatwił.

Ale ty nie masz dzieci.

O I taka to historia.

Bo to taka swołocz jest. Porządną gumą przez plecy i noga-d*pa-brama. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Świnie na przykład pomału i co rozwijają się czy , kończy się hodowla w Polsce .

Następne w Kolejce jest mleko .

Kurczaki i tak woli stopniowo , co raz mniej i wygaszą w Polsce , czy tak nie jest .

A czy są jakieś branże które nie zbankrutują czy zgadzasz się z Kononowiczem że niczego nie będzie? 

Opublikowano (edytowane)

Przecie patologię przedstawia , co ma to do gospodarki ?.

Jesteś taki gieroj , i myślisz że wszystko będzie się , kręcić koło ciebie , NIE BĘDZIE .

czas pokaże od , żniw co będzie się działo na rynku .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Agrest napisał:

Ale ty nie masz dzieci.

O I taka to historia.

A nasi kabrioletami zimą latali. Pytanie brzmi czy kolega wyprostował gościa. Jak mi pod drzwiami nasze własne wojsko dłubało słonecznik opiekun grupy został wyregulowany. Jak dowolna osoba napiżdża peta na chodnik - podnosi. Robi to tak samo Ukrainiec jak Polak. Tu jest sztos Robi się ciekawie majstry.

Opublikowano

Ciemno wszędzie

Głucho wszędzie

Nic nie będzie, niiiic nieeee bęęęęędzie...

Galan Mickiewicz "Dziady Zamoyskie"

🤣🤣🤣

Opublikowano
Ulman napisał:

Banderowcy dokładnie tak robią. Wpadają raz na miesiąc po socjal i zaraz powrót na upainę, a potem krzyworyjce na nasz koszt. Większych frajerów od nas chyba w całej europie nie ma.

@galan99, ciągle piszesz ze wszystko upada i bankrutuje. Możesz wymienić branże które według ciebie nie zbankrutują a nawet się rozwiną?

Banderowcy... Ulman. To w 80% rosyjskojęzyczne banderowcy...

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Przecie patologię przedstawia , co ma to do gospodarki ?.

Jak z wariatem, k**wa mać...... Skup się człowieku - ciągle piszesz że inni  doprowadzą nas do ruiny, markety przejma handel, kapitał nas wykupi, gospodarstwa zbankrutują, kraj rozkradną i wszystko upadnie. 

W związku z tym mam proste pytanie - czy uważasz że wszystkie branże upadną i zbankrutują czy będą jakieś wyjątki?

3 minuty temu, galan99 napisał:

Onuca podaje się za banderę .

Czyli  onuce , przyjaciele @Ulman bardzo ciekawe .

Ty dziś  pijany czy pojebany?

• Haha 1
Opublikowano

galan - nic nie jest zerojedynkowe. Patologia jes wewsząd. Ulman ma dużo racji ale nie całą. Przed wojną baardzo wielu rezydentów Donbabwe i Ługandy nam Polskę budowało ...

Opublikowano

Najstarszy zawód świata przetrwa u nas. Nawet jakby panie zastrajkowały , politycy zawsze staną na wysokości zadania.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Wstrzymam się od głosu do grudnia

a to ci prorok... wtedy to każdy będzie wiedział co było... :D

Opublikowano

Nie wstrzymasz się tylko nie masz za grosz własnego zdania. Nie istnieją u ciebie żadne autonomiczne procesy myślowe a jedyne co potrafisz to wklejać  wyrywkowo fatalistyczne informacje. Ty naprawdę powinieneś już od dawna współpracować z dobrym psychiatrą.

To w tym roku żniwa mają być w grudniu? 

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Sam żeś głupi i tyle .

Siedzisz przy granicy i tyle twego .

Od żniw do grudnia wiem , że dużo gospodarstw popadnie w ogromne długi .

A jaka jest różnica w siedzeniu przy granicy i 150 czy 300 km od granicy? Opinia że przy granicy żyje się inaczej niż kilkaset km dalej świadczy o braku rozeznania co się w Polsce dzieje

Ty zawsze wiesz a potem się okazuje że to gówno prawda a ty dalej snujesz swoje urojenia. Jesteś chorym człowiekiem, paranoikiem z psychozami i od dawna powinieneś być pod opieką specjalisty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v