Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

w tej słabości jesteś niedościgniony i nikt ci nie dorówna...

no właśnie przebiłeś ... a najlepsze w starych pieczarach jest to jak siedzą w Internecie i bredzą jak ty chodź brat gooooooooogle daje odp w jedną sekundę ale on dalej w przekonaniu ze ma racje 😂 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

pisałeś że nieroby ciągle o pracy piszą, a później opisujesz jak masz ciężko bo gorąco w robocie.... :D

gdzie ja napisałem ze mam ciężko ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

no właśnie przebiłeś .

two0jej głupoty nie da się przebić. :D

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a najlepsze baba z bachorami mogła by iśc do pracy .......... a ja bd siedział i pierdział brawo

skoro lubisz... twój wybór... :D

twoje dzieci to bachory?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Sam piszesz że nic nie dostaniesz a bambry dostaną , 300 ha x 2200 zł 

Wszyscy bez wyjątku tyle dostaną? Skąd będzie kasa na to?

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

naprawdę a takie kłamstwa ci nie przeszkadzają ? 

22 mar 2023  Donald Tusk: Śląsk będzie potęgą przemysłową, w śląskich kopalniach będzie wydobywać się węgiel · I tak w Unii Europejskiej będzie trend redukcji ...

tym czasem było  tak 

Tusk: Tylko samorządy mogą zmienić grunty po zamykanych kopalniach w kwitnące miejsca

a tak sie wyprowadzało  kasę 

NIK: inwestycja KGHM spowodowała 19,6 mld zł strat. Przedsięwzięcie chwalił Donald Tusk

https://polskieradio24.pl/5/1222/artykul/2277340,nik-inwestycja-kghm-spowodowala-196-mld-zl-strat-przedsiewziecie-chwalil-donald-tusk

Czemu tego Tuska jeszcze nie zamknęli?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy12 napisał:

skoro lubisz... twój wybór... :D

twoje dzieci to bachory?

przyznaj sie siedzisz i walisz do gardła 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu tego Tuska jeszcze nie zamknęli?

za co ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Za niszczenie gospodarki, zdradę narodową, zamach w Smoleńsku, zaprzedanie się niemcom i zmowę z ruskimi.

ktoś tego broni w demokracji jakieś prawo ? 

1 minutę temu, Roman4321 napisał:

Sasiniasty organizowoł wylot to jak pilnował

a nie arabski z platformy ?

Sąd Apelacyjny w Warszawie utrzymał karę 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 2 lata wymierzoną w I instancji b. szefowi KPRM Tomaszowi Arabskiemu ws. organizacji lotu do Smoleńska w 2010 r

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-06-25/organizacja-lotu-do-smolenska-sad-utrzymal-kare/

Opublikowano

jak został wybrany? kto? se możemy zagłosować na pis po czy inne partie ale nie mamy wpływu na poszczególne stanowiska o sądownistwie nawet nie ma co gadać

Sasiniasty też był zamieszany ale że partyjny mierny ale wierny więc wiedzie prym dalej

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

a kto mu broni ? został wybrany demokratycznie wiec co mu zrobisz bo go nie wybierzesz w następnych wyborach ? 

Czyli prawo nie go nie dotyczy i może robić co zechce?

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

Sąd Apelacyjny w Warszawie utrzymał karę 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 2 lata wymierzoną w I instancji b. szefowi KPRM Tomaszowi Arabskiemu ws. organizacji lotu do Smoleńska w 2010 r

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-06-25/organizacja-lotu-do-smolenska-sad-utrzymal-kare/

""""Pismo min. W. Stasiaka, które wyjaśnia kto był organizatorem wylotu do Smoleńska:

„Warszawa, 5 marca 2010

Pan Bronisław Komorowski

Marszałek Sejmu RP

Z upoważnienia Pana Prezydenta RP pragnę poinformować, że na uroczystości 70 rocznicy zbrodni katyńskiej w dniu 10.04.2010 w Katyniu Kancelaria Prezydenta RP organizuje przelot samolotu specjalnego. Obok Pana Prezydenta, w skład wchodzą przedstawiciele rodzin katyńskich, wojska, duchowieństwo, osoby zaproszone przez Pana Prezydenta. Liczba miejsc w samolocie jest ograniczona. Odpowiadając jednak na prośbę Pana Marszałka proponuje udostępnienie miejsc w samolocie dla 12 przedstawicieli parlamentu, po trzech z każdego klubu. W związku z koniecznością prowadzenia dalszych prac organizacyjnych proszę o przekazanie listy osób zgłoszonych na uroczystości.

Władysław Stasiak”

I jeszcze kilka cytatów:

"Każdy kto będzie próbował zmienić miejsce lądowania prezydenckiego samolotu zostanie oskarżony o utrudnianie prezydentowi RP sprawowanie władzy."

Jarosław Kaczyński

I przyszedł marzec 2010r, I w TVP pojawił się prezydent RP z wystąpieniem.

Do sprawdzenia w archiwach TVP.

Oto co powiedział:

Ja i moja kancelaria przygotujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać.

Lech Kaczyński"""

Opublikowano

Teraz ciemny lud ma przedstawioną inną wersję wydarzeń. Musi tak być bo inaczej znaczyłoby to że prezydent zginął a własnego chciejstwa i głupoty swojego otoczenia.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, galan99 napisał:

BAJKA NIE BAJKA , 1000 razy wolę szlachtę .

Szczególnie musisz lubić tych co do rozbiorów doprowadzili.🤣 

Opublikowano (edytowane)

@galan99 tobie to imponują postaci typu Szczęsny Potocki, Branicki, Rzewuski czy Kossakowski xD Akurat 14 mają będziesz mieć rocznicę tego jak twoja ukochana szlachta dbała o ten kraj xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

Szczególnie musisz lubić tych co do rozbiorów doprowadzili.🤣 

Tylko oni ,ci co do rozbiorów doprowadzili , byli święcie przekonani że walczą o ,,praworządność😝

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

prawie nowej czyli pelnoletniej pandy ?

to zapytaj ich czy sa z tego zadowoleni >> czy woleliby sprzedac zboze po oplacalnych cenach

na takich ludziach opiera sie kaczyzm.

Śledzę Matif i dno to niby czego w PL miała by być pszenica po 1400 zł jak w porcie extra ziarno 1100 zł i właśnie dzięki PISowi wyjdzie z dopłatą 1400 zł , ciekawe kto inny by tyle dał w ten czas PO PSL to może 700 tona i bez dopłat . Łyso ci ?

Opublikowano

Dostałeś już coś że głosisz jakbyś dostał?

A widział artykuły że w wypadku braku zgody Unii, będziesz zwracał z ustawowymi odsetkami?

Nie śledzę tematu ale jak wyjdzie ci 1400 cena sprzedaży? Ogarnij się i nie powidła głupot. Limity znasz? I co do bi nesplanu weźmiesz cenę 1400 za pierwszd kilka ton, a reszta to uj że po 800 i średnią 950?

A jakie koszty poniosłeś, po ile npk i azot kupiłeś?

Tylko dopłaty i dopłaty.

Ile dopłacają za posty pochwalne?

Pewno już to widzieliście. Ale szlag człowieka trafia na takie wypowiedzi.

Tolerancja ma swoje granice.

Nazwisko zastanawiające.  Widać wszyscy z jednego kurnika, czy też kaczętnika🤭

https://www.wrp.pl/komisja-europejska-wyplaci-polskim-rolnikom-odszkodowania-za-nic/

Opublikowano
17 godzin temu, Agrest napisał:

Opowiem Wam bajkę dziś usłyszaną.

Był sobie pewien piękny kraj położony nad Wisłą.  Kraj węglem stoi , ale jako że mamy go mieć na 200 lat( a może za 200lat🤔) to węgla brakło.

Podpisano mnogo kontraktów na biomasę. Rynek moment temat podłapał i masowo zaczęto karczować zagajniki, zadrzewienia, plantacje aronii i róży🤭

W międzyczasie by pomóc ludowi i znajomym królika postanowiono sprowadzić wungiel z Kolumbii i innych państw. Miało być sprowadzone 6mln t, ale biznes dobrze żarł i przypłynęło 20mln t. Niestety zimą była łagodna i lud pracujący nie dał się nabrać by wszystko kupić. Okazało się że to gówno się nie pali i ciepła nie daje.

No i mądre głowy postanowiły że można uj***ć rodzimy biznes z biomasą, bo trzeba spalić ten chłam.

Wstrzymano wszelkie odbiory biomasy, nie wiadomo do kiedy. Do tego ciągle sprowadzamy łupiny z kokosów.  To plus zamknięcie możliwości sprzedaży biomasy rodzimej wpływa na zjazd cenowy .

Czyli bilans wyjdzie ok. Królik dostanie górę złota za niepalny szlam, polski przedsiębiorca górę błota na placu, niskie ceny, zusy i inne daniny do zapłaty.

Wszelkie podobieństwa są przypadkowe.

Ze słomą było podobnie chyba. Był boom na nią do przerobu na brykiet, tylko się okazało że z zagranicy jest tańszy. Elektrociepłownie nie wykazały się patriotyzmem.

Mamy zrębki, zrzyny, trociny, słomę, można to spokojnie wykorzystać do produkcji opału. Aha. Jeszcze można zadać pytanie Tuskowi :ph34r:, co z tą potęgą gazu łupkowego, którą mieliśmy być.

14 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

niby człowiek pracy, a popiera socjale i nieróbstwo, jednocześnie wmawiając innym ze nie robią nic...

ciekawe...

i co mnie jakis Tusek obchodzi?

mnie interesuje co się teraz odpierdziela.

Czyli masz krótką pamięć. Za 4 lata nie będziesz pamiętał co wyprawiał Pis tylko co nowa władza.

13 godzin temu, Roman176 napisał:

Opozycja dopięła swego. Mamy wolne sądy :ph34r:. Tu kolejny przykład.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-05-05/wyrok-dla-komornika-za-odebranie-traktora-rolnikowi-zapadl-po-10-latach/

Wiwat opozycja 🤣..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v