Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

jutro popatrz kto ma i jaka flage i wnioski wyciag sam....

Panie Jacus, nie mam zamiaru oceniać kogoś po wielkości.... Mi się podoba takie pokazywanie przynależności po przez wywieszanie flagi...

ale Ty chyba nadal pod zaborem mentalnie i dziwią Cię takie ... święta.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Twoja baba wreszcie po wielu miesiącach spania w innym pomieszczeniu zobaczyła kiełbasę z jajami xD 

kuźwa, dobre, dobre... 😄:D

Opublikowano
6 minut temu, Roman4321 napisał:

przynajmni coś umi

to prawda..

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Pafnucy12, jacuś ugotował obiad dla swojej baby a potem wyszedł na pole i zawiesił flagę xD Wszyscy cywilizowani ludzie mają podwórze i na nie wychodzą, ale placek i jego sąsiedzi z domu wychodzą prosto na pole xD 

Oprócz tego krakusy zamiast pryskac pszenicę to oni  kropią pszenicę 

Opublikowano (edytowane)

Kropi to ksiądz kropidłem, a zboże się pryska opryskiwaczem ;) chyba, że w Małopolsce dzwonią po księdza jak trzeba zrobić oprysk i on lata z kropidłem po polu xD

Cała Polska jedzie na pole z opryskiwaczem, a jaśnie pan z pod Krakowa leci z kropidłem xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kropi to ksiądz kropidłem, a zboże się pryska opryskiwaczem

Podaj szczegółową analizę różnicy pokropienia śorem, przez księdza kropidłem a opryskiwaczem, do tego oczywiście linki i źródła na których się opierałeś i korzystałeś.😝🤣

Opublikowano (edytowane)

Na logicznym myśleniu a nie na podkrakowskim wywyższaniu się. Czasowniki w języku polskim na przykład tworzy się od rzeczowników służących do tej czynności lub w drugą stronę, młocka-młocarnia, kosa-koszenie, pryskanie-opryskiwacz, kropienie-kropidło ;)

A opryskiwacz z kropieniem się logicznie nie łączy xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

a sierpem sierpujesz ??? nudzi sie wam widze...

mialo padac a na razie wieje-nici z kropienia.

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Twoja baba wreszcie po wielu miesiącach spania w innym pomieszczeniu zobaczyła kiełbasę z jajami xD 

ja mam tyle pomieszczen ze w kazdym dniu  tygodnia moze spac w innym.

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

kura w zyciu przy garach nie stałem ....😋

a ten za babę robi 🤭

nawet taki cwok powinien wiedziec ze najlepszymi szefami kuchni sa mezczyzni, w kazdej porzadnej restauracji facet rzadzi.

gotowanie to jest naprawde meczaca praca,wymagajaca wiele sily, uporu, 

no i najwazniejsze-wlasnie temu ogarek nie gotuje-potrzeba tez sporo myslenia .........

10 godzin temu, racyl napisał:

no umi ziemniaki i kukurydzę posadzić w jeden dzień 🤣 i jeszcze obiad zrobić 🤣

widze ze po lebkach czytales-jak zawsze..kukurydza jeszcze w workach, uprawialem dopiero.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/co-uderzylo-pod-bydgoszcza-sledczy-badaja-rosyjski-slad/6xyv7rb,79cfc278

ciekawe......

Opublikowano
Dnia 30.04.2023 o 20:12, jacus napisał:

do czego ?- do tego ze pilot srednio rozumial rozmowy z kontrolami... zreszta wystarczy akapit koncowy-k**wa mac.......

domyslam sie ze nigdzie nie byles i nic nie widziales-to norma tutaj, nie przejmuj sie.

juz raz tlumaczylem -za kominy krematorium w oswiecimiu kazdemu napluje w twarz........

kupujesz piwo na stacji paliw ?? jestes alkoholikiem ze musisz pic ?? bo nikt nie lubi przeplacac 

Jeżeli po jednym zwrocie ku.wa mać wiesz czy ktoś coś umie to jesteś dobry. Powtarzasz to co większość od kilku lat, nie zagłębiając się w temat.

Stryj był w obozie koncentracyjnym. Dziadka Niemcy zatłukli kolbami. Pokaż mi post za który many wyleciał przez ciebie z forum.

Nie myślałeś aby zacząć pisać powieści sci fi, może byś sukces osiągnął 😛.

Co do mnie. Jestem degustatorem 😂. Mogę kupować co chcę i gdzie chcę.

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Na logicznym myśleniu a nie na podkrakowskim wywyższaniu się. Czasowniki w języku polskim na przykład tworzy się od rzeczowników służących do tej czynności lub w drugą stronę, młocka-młocarnia, kosa-koszenie, pryskanie-opryskiwacz, kropienie-kropidło ;)

A opryskiwacz z kropieniem się logicznie nie łączy xD

Kropnąć kogoś to raczej z kropidłem ma mało wspólnego  :).

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Czasowniki w języku polskim na przykład tworzy się od rzeczowników służących do tej czynności lub w drugą stronę, młocka-młocarnia, kosa-koszenie, pryskanie-opryskiwacz, kropienie-kropidło ;)

Ale co było najpierw? Kropienie, czy kropidło? Tak pytam , dla kolegi.🤣

2 minuty temu, dsbh napisał:

J

Kropnąć kogoś to raczej z kropidłem ma mało wspólnego  :).

Raczej z piźnięciem więcej.🤣

Opublikowano

Miód - bzykanie

A może zbytnio uprościłem?🤔

Co na to prof. Miodek?🤣

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

Jeżeli po jednym zwrocie ku.wa mać wiesz czy ktoś coś umie to jesteś dobry. Powtarzasz to co większość od kilku lat, nie zagłębiając się w temat.

Kiedyś, wcześniej rosyjski był obowiązkowy w szkołach oficerskich i w Dęblinie też. Potem porobiło się tak, że już nie był. Tzn za moich czasów uczyliśmy się po kryjomu angielskiego a potem nikt nie chciał uczyć się ani oficjalnie, ani po kryjomu rosyjskiego. Pilot był młodszy falą ode mnie, wiec można założyć że rosyjski był jaki był.

Przed chwilą, Agrest napisał:

Miód - bzykanie

O to, to właśnie.😂

Opublikowano

Eee, spójrz w metrykę i kup ul i kwiatki żonie do ogródka. 🤭😜😜😜

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

nawet taki cwok powinien wiedziec ze najlepszymi szefami kuchni sa mezczyzni, w kazdej porzadnej restauracji facet rzadzi.

gotowanie to jest naprawde meczaca praca,wymagajaca wiele sily, uporu, 

no i najwazniejsze-wlasnie temu ogarek nie gotuje-potrzeba tez sporo myslenia .........

cwok to ty jesteś ,ja mam kobietę od tego ...Takie c*py jak ty to są do niczego i u ciebie baba zarabia i spodnie nosi a ty przy garach stoisz 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Eee, spójrz w metrykę i kup ul i kwiatki żonie do ogródka. 🤭😜😜😜

No nie przesadzaj, Jeszcze jest całkiem przyjemnie.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v