Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

Many ? W zasadzie narzekałeś ostatnio, że ktoś cię zgłosił do moderatora. Pokaż ten post za który many wyleciał przez ciebie z forum.

O.o:$

3 godziny temu, dsbh napisał:

Ukrainie jeszcze się odechce UE gdy do niej wejdzie. Jeżeli jednak będzie traktowana ulgowo to państwa Unii się zbuntują.

Ukrainie pasuje tylko układ stowarzyszeniowy,tylko pieniądze i przywileje, żadnych obowiązków i ograniczeń

Opublikowano
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

A ja często słyszę że Tusk nie dość że nic nie da to jeszcze odbierze , ta drożyzna jest ale jest praca i ludzi i tak stać kupować .

A ja często słyszę że Tusk nie dość że nic nie da to jeszcze odbierze , ta drożyzna jest ale jest praca i ludzi i tak stać kupować .

Słyszysz to od podobnego do ciebie bezmózgiego wyznawcy pisu.

• Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał:

O.o:$

Ukrainie pasuje tylko układ stowarzyszeniowy,tylko pieniądze i przywileje, żadnych obowiązków i ograniczeń

Tych pieniędzy miałaby mniej gdyby nie nasz wyrywny PIS

Opublikowano

i po zakupach-kurna az mnie nogi bola,dobrze ze zagladnalem do primark-a to kieszen troche mniej 😂.

7 godzin temu, dysydent napisał:

wtedy było mniej ludzi do wyżywienia a i tak bywały klęski głodu

a teraz zywnosc sie marnuje milionami ton.. ludzie sa tak utuczeni ze dlugo nie pociagna..

4 godziny temu, dsbh napisał:

Dokładniej do czego mam się ustosunkować w tych stenogramach ?

Co do tego gdzie byłem, co robiłem, i.t.d. nie mam zamiaru wypowiadać się na ten temat. Tylko jedna osoba wie na forum kto kryje się pod dsbh i tak zostanie.

Many ? W zasadzie narzekałeś ostatnio, że ktoś cię zgłosił do moderatora. Pokaż ten post za który many wyleciał przez ciebie z forum.

Od pewnego czasu sprawdzam termin ważności niektórych produktów.

Są ciekawsze rzeczy do robienia w niedzielę niż łażenie po sklepach, chyba że po piwo ale to można kupić na stacji paliw.  Zresztą pracownik sklepu też człowiek i należy mu się odpoczynek.

Wyrzucić nie wyrzuci ale cenę może obniżyć. Zresztą w zależności od produktów, co dostawa to nowa cena, nie tylko ta wyższa ale też niższa.

Swego czasu Polak wymyślił metodę utylizacji azbestu. Polska nie była jednak nią zainteresowana i patent kupiła chyba Francja. W skrócie. Mamy zdolnych ludzi, tylko kto inny z nich korzysta.

Nie da rady. Willis jest ciężko chory i już nie pomoże.

Ukrainie jeszcze się odechce UE gdy do niej wejdzie. Jeżeli jednak będzie traktowana ulgowo to państwa Unii się zbuntują.

do czego ?- do tego ze pilot srednio rozumial rozmowy z kontrolami... zreszta wystarczy akapit koncowy-k**wa mac.......

domyslam sie ze nigdzie nie byles i nic nie widziales-to norma tutaj, nie przejmuj sie.

juz raz tlumaczylem -za kominy krematorium w oswiecimiu kazdemu napluje w twarz........

kupujesz piwo na stacji paliw ?? jestes alkoholikiem ze musisz pic ?? bo nikt nie lubi przeplacac 

3 godziny temu, Szymon94 napisał:

A co do upadliny to naprawdę trzeba się zastanowić nad zwrotem o 180 stopni. Jeśli tak sprawę stawiają. Powinni dziękować i cicho siedzieć a nie się panoszą coraz bardziej.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-ukraina-do-polski-ograniczenia-w-imporcie-zboza-sa-nie-do-pr,nId,6748480

Naiwnym było myślenie że ten najbardziej podły naród się zmieni. Za naście lat będzie jak dziś z żydkami. Największym zagrożeniem byli Polacy...

kolejna smierdzaca onuca zawitala ..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A @jacus nadal broni tu UPAdlińców, kto miał doczynienia z tym narodem to wie, że czy ruska czy upadlińska onuca śmierdzi tak samo ... My im czołgi, Rosomaki, 500+ dla ich uchodźców, a jak tylko chcemy trochę chronić naszą gospodarkę, to od razu na nas chcą wszędzie donosić ...

wiem ty wolisz ruskich-dziwny wasz syntyment w prwislanskim kraju....chyba temu ze jedynie w tedy byliscie  najbardzej rozwinieta gospodarcza czescia kraju ,chocby i to rosja byla.. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

kupujesz piwo na stacji paliw ?? jestes alkoholikiem ze musisz pic ??

Hmmm.

Czyli stworzyłeś następna grupę?

Każdy kto kupuje na stacji piwo to alkoholik?

Opublikowano

do nas smrod nie dociera- tutaj kazdy wie ze trzeba bic ruski najlepiej nie swoimi rekami....wam to wsio rawno  czy polska czy priwislanski kraj, bo tylko w nim byliscie kims- panami z zachodu , najbardziej cywilizowana i rozwinieta czescia panstwa..cala produkcja lodzi,zyrardowa ,czestochowy czy warszawy szla na wschod ..

52 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Hmmm.

Czyli stworzyłeś następna grupę?

Każdy kto kupuje na stacji piwo to alkoholik?

no chyba ze glupek- ile kosztuje na stacji a ile w sklepie ??  ja nie pije. wiec mam zawsze zapas wodki,piwa,wina ,likieru co chcesz to mam w barku.

• Haha 1
Opublikowano

Głupek to trzyma w barku coś czego nie używa...

No bo po co? 

A wiesz chociaż ile drożej to piwo na stacji?

Opublikowano (edytowane)

Jak to dobrze że NATO się rozrosło o Szwecję i Finladię .

Onuca prowokuje .

Niepokojące ruchy Rosjan na Bałtyku. Szwecja i Finlandia  w gotowości bojowej

Marynarki wojenne Szwecji i Finlandii pozostają w stanie podwyższonej gotowości w związku z ewentualnym rosyjskim sabotażem sieci energetycznych. Połączone siły obu krajów są też przygotowane do wspólnej obrony Wysp Alandzkich i Gotlandii.

Główna dowódczyni szwedzkiej marynarki wojennej adm. Ewa Skoog Haslum przekazała w rozmowie z fińską gazetą "Iltalehti", że rosyjskie okręty zostały zauważone w pobliżu farm wiatrowych i podwodnych sieci energetycznych na Morzu Bałtyckim.

Tymczasem spadochroniarze z 18. Bielskiego Batalionu Powietrznodesantowego uczestniczą w Szwecji w ćwiczeniu Aurora 23 i przeprowadzą tam desant na Gotlandii – poinformowała por. Malwina Jarosz, oficer prasowa 6. Brygady Powietrznodesantowej, w której skład wchodzi bielski batalion.

— Aurora 23 to największe od 25 lat ćwiczenie szwedzkich sił zbrojnych. Jest ono – wraz z polskim ćwiczeniem Anakonda i amerykańskim Defender – jednym z trzech dużych ćwiczeń składających się na Exercise Trifecta, "potrójne zwycięstwo" – wskazała Jarosz.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/niepokojace-ruchy-rosjan-na-baltyku-szwecja-i-finlandia-reaguja/xg95zxe,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Głupek to trzyma w barku coś czego nie używa...

No bo po co? 

A wiesz chociaż ile drożej to piwo na stacji?

dla gosci a dla kogo ?? 

jutro albo pojutrze pojade to ci napisze-ale pewnie 1 czy 2 zl drozej, jak wszystko na stacii czy to oleje,zarowki, batony, kanapki i wuj wie co tam maja w sklepie.

nie byles nigdy na orlenie czy innej stacji sieciowej  ??  na takiej wiejskie jak  u was to nie maja sklepow, hot-dogow, kawy ?

Opublikowano

toć ty masz swoje kanapki to po co ci hotdogi ..ciebie nie stać ...🤭

u ciebie to żona spodnie nosi i zagląda do baryku 🤷‍♂️

a potem problem ze jej się chce a tobie nie ...🤣🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał:

do nas smrod nie dociera- tutaj kazdy wie ze trzeba bic ruski najlepiej nie swoimi rekami....

No biją ich i to w największej mierze dzięki dostawom broni przez nasz kraj jak byś nie był łaskaw zauważyć. Skoro to sojusz to skoro my ich wspieramy to powinni rozumieć też drugą stronę. A jak widać mają nas w nosie. Zobaczysz że wielu w najbliższym czasie zapali się czerwona lampka odnośnie tematu uchodźców. Jak na ludzi uciekających przed brutalną okupacją to coś za duża bezczelność u tych naszych ,,uchodźców", w kolejce w banku nawet nie będzie czekała gwiazda, normalnie immunitet dyplomatyczny mają wszyscy. 

Szkoda mi jedynie tych ludzi co tam mieszkają w pobliżu frontu. Bo to Ci najbardziej potrzebują pomocy a najmniej jej dostają jak to w każdym konflikcie ale Ci się nie liczą dla tego świata...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

toć ty masz swoje kanapki to po co ci hotdogi ..ciebie nie stać ...🤭

u ciebie to żona spodnie nosi i zagląda do baryku 🤷‍♂️

a potem problem ze jej się chce a tobie nie ...🤣🤣🤣🤣

No przecież on sam mówi że jest kuchtą  :P gotuje, piecze, smaży, jakby przy tym popijał, to pies by tego nie ruszył.     xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
53 minuty temu, jacus napisał:

nie byles nigdy na orlenie czy innej stacji sieciowej  ??  na takiej wiejskie jak  u was to nie maja sklepow, hot-dogow, kawy ?

No a po co?

U nas tylko końmi sie jeździ...🤭

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, dsbh napisał:

Są ciekawsze rzeczy do robienia w niedzielę niż łażenie po sklepach, chyba że po piwo ale to można kupić na stacji paliw.  Zresztą pracownik sklepu też człowiek i należy mu się odpoczynek.

To niech odpoczywa w jakiś inny dzień a nie w niedzielę. 

5 godzin temu, galan99 napisał:

Cofnij się 33 lat wstecz

A można się cofnąć w przód?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 godzin temu, Roman4321 napisał:

język ma przekazać informację a nie być poprawny, to zależy od obserwatora i układu odniesienia😅

To z jakiej definicji językowej?

Opublikowano (edytowane)

Tylko z Tuskiem,tylko pod Koalicji Obywatelskiej znakiem,Polska może być znowu Polską a Polak Polakiem.

Tylko Tusk jest w stanie skutecznie pokonać największy przestępczy gang trzymający władzę pod dowództwem złośliwego,mściwego geja Jarycy.

Tylko z Tuskiem możemy skończyć i rozliczyć winnych największej katastrofy lotniczej i już nigdy nie nazywać jej zamachem.

Tylko Tusk może pokazać i udowodnić,że prawo zawsze musi prawo znaczyć,a sprawiedliwość sprawiedliwość.

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano

Sprawiedliwość dla Niemiec , brawo dobrego gustu .

Niemcy i Ukraina to ,  sojusznik jak i inni ,kraje sojusznicze . Węgry, Rumunia, Bułgaria, Słowacja i Chorwacja.

jak myślisz że , Tusk zablokuje Ukrainę to się mocno mylisz , Niemcy czekają na Tuska jak na zbawienie .

Opublikowano
39 minut temu, racyl napisał:

Tylko z Tuskiem,tylko pod Koalicji Obywatelskiej znakiem,Polska może być znowu Polską a Polak Polakiem.

Tylko Tusk jest w stanie skutecznie pokonać największy przestępczy gang trzymający władzę pod dowództwem złośliwego,mściwego geja Jarycy.

Tylko z Tuskiem możemy skończyć i rozliczyć winnych największej katastrofy lotniczej i już nigdy nie nazywać jej zamachem.

Tylko Tusk może pokazać i udowodnić,że prawo zawsze musi prawo znaczyć,a sprawiedliwość sprawiedliwość.

O matko, a tobie co zaszkodziło?

Jak można brać pod uwagę coś co równie wiernie jak obecni kraj rozkradało?

Nigdy już więcej  PO i nigdy pis samodzielnie.

Na wyrzucenie ich poza burtę nie ma co liczyć ale żadnej nie dać większości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v